Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie wysyłać kołowrotek, na ew.gwarancję?

Lexa to raczej prosta konstrukcja, trza by mieć wyjątkowego pecha żeby musieć korzystać z gwarancji, a serwis w Niemczech to kilka miesięcy czekania. Także bólem dupy  nie jest brak gwarancji, tylko brak ogólnodostępnych części do Daiwy. 

Niemniej gdybym szukał czegoś takiego to pewnie bym się zdecydował.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

W Żbiku wiosenna wyprzedaż niektórych modeli St Croix. Jak ktoś planuje zakup to w miarę szybko bo niektórych promocyjnych modeli już nie ma. Są zestawy combo czyli wędki z kołowrotkiem lub multikiem. Pozdro.

https://www.youtube.com/watch?v=vD2Yk-CtoHk

Edytowane przez przemofight

Lexa to raczej prosta konstrukcja, trza by mieć wyjątkowego pecha żeby musieć korzystać z gwarancji, a serwis w Niemczech to kilka miesięcy czekania. Także bólem dupy  nie jest brak gwarancji, tylko brak ogólnodostępnych części do Daiwy. 

Niemniej gdybym szukał czegoś takiego to pewnie bym się zdecydował.

Daiwa ma serwis w Polsce. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przyszedł ponton, a w zasadzie dwa bo znajomy również się skusił. Wiadomo, że właściwa ocena będzie możliwa po kilku latach eksploatacji ale na ten moment wydaje się, że okazja jest naprawdę przednia. Sprzęt wygląda solidnie, nie zauważyłem wad, typu jakieś niedoskonałości klejenia czy niedoróbki. No może profilaktycznie, na wszelki wypadek wygładziłbym krawędzie podłogi. Na temat materiału trudno mi się wypowiadać, oczywiście daleko mu do pancerności Hondy, wydaje się, że jest to poziom Kolibri z serii KM. Wymaga też na starcie pewnego dofinansowania (rolka, knaga lub winda kotwiczna). W komplecie jest solidna torba na ponton ale niestety nie ma osobnej torby na podłogę. Byłem bardzo ciekawy tego sprzętu przede wszystkim dlatego, że sam rozglądam się za czymś, co zastąpi mi już trochę wysłużonego KM330PP. Jednak z pewnym żalem odpuszczę ten kierunek. Chodzi o rozkładanie podłogi. Rozkładałem pierwszy raz tego typu podłogę, zajęło mi to 8 minut. Podłogę typu książka wkłada się w pół minuty. Zresztą nie o sam czas się tu rozchodzi, rozkładanie tej podłogi aluminiowej jest po prostu uciążliwe i niewygodne. Jak ktoś ma przyczepkę to nie ma problemu, ja wożę ponton w bagażniki i jeśli miałbym za każdym razem składać i rozkładać taką podłogę to dziękuję.

post-55458-0-13013700-1748328229_thumb.jpg

post-55458-0-60513600-1748328234_thumb.jpg

post-55458-0-13919800-1748328242_thumb.jpg

Edytowane przez Grzegorz B.
  • Like 1

Aby wypoziomować płyty pod podłogę (wtedy łatwiej wsunąć listwy) z obu stron pod podłogę wkładasz rączki od wioseł, wtedy jest sporo prościej. Też się trzeba trochę naszarpać, ale jest znacznie łatwiej.

Edytowane przez radeqs
  • Like 2

Przyszedł ponton, a w zasadzie dwa bo znajomy również się skusił. Wiadomo, że właściwa ocena będzie możliwa po kilku latach eksploatacji ale na ten moment wydaje się, że okazja jest naprawdę przednia. Sprzęt wygląda solidnie, nie zauważyłem wad, typu jakieś niedoskonałości klejenia czy niedoróbki. No może profilaktycznie, na wszelki wypadek wygładziłbym krawędzie podłogi. Na temat materiału trudno mi się wypowiadać, oczywiście daleko mu do pancerności Hondy, wydaje się, że jest to poziom Kolibri z serii KM. Wymaga też na starcie pewnego dofinansowania (rolka, knaga lub winda kotwiczna). W komplecie jest solidna torba na ponton ale niestety nie ma osobnej torby na podłogę. Byłem bardzo ciekawy tego sprzętu przede wszystkim dlatego, że sam rozglądam się za czymś, co zastąpi mi już trochę wysłużonego KM330PP. Jednak z pewnym żalem odpuszczę ten kierunek. Chodzi o rozkładanie podłogi. Rozkładałem pierwszy raz tego typu podłogę, zajęło mi to 8 minut. Podłogę typu książka wkłada się w pół minuty. Zresztą nie o sam czas się tu rozchodzi, rozkładanie tej podłogi aluminiowej jest po prostu uciążliwe i niewygodne. Jak ktoś ma przyczepkę to nie ma problemu, ja wożę ponton w bagażniki i jeśli miałbym za każdym razem składać i rozkładać taką podłogę to dziękuję.

Jaka średnica balonów? Czy ma kil ? Ile waży ?

Cześć to ja poproszę osobisty instruktaż zakładania książki bo mnie to zajmuje przynajmniej 15 minut. Pozdrawiam Tomek

Kiedyś mierzyłem sobie czas rozkładania Kolibri KM 300 z "książką". Udało się rozłożyć w 17 min.

Wybacz moje zdolności przelewania myśli na papier. Wstępnie pompuję balony (pompką z Lidla 12 V) tak, aby się rozprostowały, ale też tak, żebym mógł złapać rękami za materiał. Następnie wkładam tylną sekcję podłogi pod "trzymadła" zamontowane przy pawęży, analogicznie robię z dziobową. Następnie jedną nogę wkładam do pontonu, drugą na zewnątrz. Łapię za balon i nogą wciskam podłogę tak, żeby wskoczyła na swoje miejsce. Następnie dobijam ciśnienie pompką elektryczną i na koniec nożną. No i warto zwrócić uwagę, że im zimniej, tym trudniej.

• Like 1

Cena bardzo dobra. Tylko dlaczego Chińczycy wklejają pawęż w połowie pontonu?

Zwróć uwagę że moc silnika to aż 15 HP, taki silnik może ważyć ok 50 kg, także pewnie o to chodzi.

Osobiście nie odważyłbym się tyle założyć do dętki 320, ale wypada dobrze na tle konkurencji (przynajmniej na tabliczce znamionowej),

a jak to jeździ? to już miejmy nadzieję właściciel nam się wkrótce pochwali ;)

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 1