Skocz do zawartości

Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)

bjpol

Rekomendowane odpowiedzi

Avid i Legend szczególnie te krótkie modele do 2,10 i 1,5 oz maja jedną podstawową wadę poza ceną. Strasznie krótki dolnik do rzutów oburacz. Teraz właśnie kupiłem takiego Legenda i mimo tego, że to doskonały kijek pójdzie do ludzi lub przedłużę mu uchwyt o 4-5 cm.

Miałem wcześniej Avida i było to samo. Co to za baran wymysla taki uchwycik przy kijku który miota lekko 40-50 gram ???

dlatego lepiej kupic blank - uzbrojenie wyjdzie podobnie jak seryjny kij a mamy kij pod siebie :)

I to jest święta racja,z blanku można wykonać wędzisko pod siebie i wycisnąć z niego maksimum .

pozdrawiam

Józef Leśniak

Dla fanów przynęt SavageGear oraz Dragon polecam sklep rockworld jest tam kącik dla spiningistów w dobrych cenach. Często robią kilkudniową darmową wysyłkę kurierem. Można wówczas fajnie się zaopatrzyć.

Edytowane przez majdan

Trochę zostało już napisane, ale może jeszcze dorzucę 3 grosze. Po przerobieniu kilku patyków StC wyciągnąłem wnioski już tak pomijając kwestie cenowe, że mają najlepszy stosunek wytrzymałości do czułości. Są czulsze patyki od StC, są też wytrzymalsze, ale właśnie StC najlepiej moją subiektywną oceną godzą te obie cechy. Co tam więcej... "lekko" niedoszacowane i nie tak szczytowe proporcjonalnie do opisu jak patyki konkurencyjnych czołowych producentów. Czepić się można do tych rękojeści, ale za długich łap nie mam to i jakoś mi to nie wadzi szczególnie.

Gdybym na daleką wyprawę miał zabrać tylko jeden patyk byłby to na chwilę obecną StC LTBC68MXF i nie musiałbym się bać, że mi pęknie i nie będę miał czym łowić a parametry i tak trzyma :)

• Like 2

tomek to moze sie przekonam do swojej po tym co napisales i tylko z ltb bede chodzil na rybki :D

Jak już to bardziej do płwania na rybki bo to łódkowy króciak jak opis wskazuje chociaż po brzegu też nieraz z nim śmigam ;)

Sam ltb to kiepski pomysł, proponowałbym jeszcze multik i przynęty :P

Gdybym na daleką wyprawę miał zabrać tylko jeden patyk byłby to na chwilę obecną StC LTBC68MXF i nie musiałbym się bać, że mi pęknie i nie będę miał czym łowić a parametry i tak trzyma :)

Jeśli jedna to LTBC66MF, ale przy zbrojeniu wędek tej firmy mogli się bardziej postarać, bo małe chińskie rączki kręcące robinsony, jaxony itp potrafią dać 2 x mniej lakieru na omotki jak amerykanie. Fenwick też daje du...y bo np do kijka daje tytany i kilometr omotki kilogram lakieru :lol:  Po co tytany, skoro wszystko waży więcej niż dobrze założona zwykła tania i ciężka przelotka :ph34r:

PS Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać ;)

Jeśli jedna to LTBC66MF, ale przy zbrojeniu wędek tej firmy mogli się bardziej postarać, bo małe chińskie rączki kręcące robinsony, jaxony itp potrafią dać 2 x mniej lakieru na omotki jak amerykanie. Fenwick też daje du...y bo np do kijka daje tytany i kilometr omotki kilogram lakieru :lol:  Po co tytany, skoro wszystko waży więcej niż dobrze założona zwykła tania i ciężka przelotka :ph34r:

PS Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać ;)

Jeśli bardziej crankbaitowo to może faktycznie mf jednak do mojego łowienia mxf bardziej mi podchodzi i długość 6'8" ;)

Z lakierem faktycznie nieraz dają d*, ale z tym różnie bywa nieraz ten sam model z różnego wydania raz ma ładnie a raz napaćkane, wydaje mi się, że młodsze roczniki mają ciut lepiej, ale nie jestem pewien, zaraz numery seryjne pospisuje ze swoich i oblukam, bo sam jestem ciekaw :D

Ten sklep sprzedaje również na ebay.de, mają chyba najniższe na świecie ceny na Ryoga BJ (a wcześnie można było je kupić u Nich jeszcze kilkadziesiąt euro taniej), o Millionaire ICV nie wspominając :).

http://stores.ebay.de/A-M-Angelsport?_trksid=p2047675.l2563

Witam, mam w domu wędkę StC WST116L2, 4-10 lb, 1/16-1/2 oz. Pytanie może banalne, ale co i jak tym łowić, żeby maksymalnie wykorzystać jej właściwości? Rzeczne klenio-jazie małymi woblerami? Ktoś może miał okazje tym łowić?

Hmmm, ja generalnie robię odwrotnie... dobieram wędkę pod łowione ryby

Witam, mam w domu wędkę StC WST116L2, 4-10 lb, 1/16-1/2 oz. Pytanie może banalne, ale co i jak tym łowić, żeby maksymalnie wykorzystać jej właściwości? Rzeczne klenio-jazie małymi woblerami? Ktoś może miał okazje tym łowić?

Uniwersał na dużą rzekę na lekko. Wobki na kleniojazia oraz rapę na lekko to jego żywioł.

Nie tak jest , to nie jest uniwersał.. To jest wędka na duże ryby z szeregu s/s o nieskończonej chyba amortyzacji , coś takiego jak mocarny ultralight , predestynowany do spławianek ,  turlanek i spławika . Rzutowo nie powala , ale stylem obrotowym da się dalej rzucić . Mam taki ..

WRS90MLF2 posiada ktoś takiego wild riverka? Zastanawiam się nad zakupem pod wszelkiego rodzaju rybska na średnią rzeke (bzura, pilica), kleń, okoń, szczupak na lekko. Miałem WRS86MF2 ale dla mnie zbyt pałowaty, szczupak 73 cm w kilkadziesiąt sekund się holowało, wolę czuć rybkę. Posiadam PS76MLF2 i guma 12g + guma nie sprawiają mu kłopotu. Gramatura bardzo zbliżona jednak wild river trochę mocniejszy i dłuższy, tylko czy jest sens?

.....szczupak 73 cm w kilkadziesiąt sekund się holowało

Sorry ale, czy chciałbyś rybę holować jak najdłużej?

Miałem ten model WR (bez "S") i uważałem go za jeden z lepszych uniwersałów, w tym przedziale cenowym.

Czy się opłaca kupić lżejszy model? Na mniejsze ryby? Tak ;)

Edytowane przez popper
  • Like 1