Leśniak Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Avid i Legend szczególnie te krótkie modele do 2,10 i 1,5 oz maja jedną podstawową wadę poza ceną. Strasznie krótki dolnik do rzutów oburacz. Teraz właśnie kupiłem takiego Legenda i mimo tego, że to doskonały kijek pójdzie do ludzi lub przedłużę mu uchwyt o 4-5 cm.Miałem wcześniej Avida i było to samo. Co to za baran wymysla taki uchwycik przy kijku który miota lekko 40-50 gram ??? dlatego lepiej kupic blank - uzbrojenie wyjdzie podobnie jak seryjny kij a mamy kij pod siebie I to jest święta racja,z blanku można wykonać wędzisko pod siebie i wycisnąć z niego maksimum . pozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majdan Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) Dla fanów przynęt SavageGear oraz Dragon polecam sklep rockworld jest tam kącik dla spiningistów w dobrych cenach. Często robią kilkudniową darmową wysyłkę kurierem. Można wówczas fajnie się zaopatrzyć. Edytowane 13 Września 2014 przez majdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Trochę zostało już napisane, ale może jeszcze dorzucę 3 grosze. Po przerobieniu kilku patyków StC wyciągnąłem wnioski już tak pomijając kwestie cenowe, że mają najlepszy stosunek wytrzymałości do czułości. Są czulsze patyki od StC, są też wytrzymalsze, ale właśnie StC najlepiej moją subiektywną oceną godzą te obie cechy. Co tam więcej... "lekko" niedoszacowane i nie tak szczytowe proporcjonalnie do opisu jak patyki konkurencyjnych czołowych producentów. Czepić się można do tych rękojeści, ale za długich łap nie mam to i jakoś mi to nie wadzi szczególnie. Gdybym na daleką wyprawę miał zabrać tylko jeden patyk byłby to na chwilę obecną StC LTBC68MXF i nie musiałbym się bać, że mi pęknie i nie będę miał czym łowić a parametry i tak trzyma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dzieki za odo na konorce mi nie wyswietlalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Dzieki za odo na konorce mi nie wyswietlalo.Co to konorca jest ? O odo nie pytam... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 tomek to moze sie przekonam do swojej po tym co napisales i tylko z ltb bede chodzil na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 tomek to moze sie przekonam do swojej po tym co napisales i tylko z ltb bede chodzil na rybki Jak już to bardziej do płwania na rybki bo to łódkowy króciak jak opis wskazuje chociaż po brzegu też nieraz z nim śmigam Sam ltb to kiepski pomysł, proponowałbym jeszcze multik i przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Witam, stało się i zakupiłem AVS90MLF2 teraz pozostaje porównanie nad wodą do diafkexa i czy jest warty 3x ceny robinsona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Witam, stało się i zakupiłem AVS90MLF2 teraz pozostaje porównanie nad wodą do diafkexa i czy jest warty 3x ceny robinsona.Bedziesz go lubil. Kije St.Croix sa super. Recznie robione. Mam ten sam i go uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Co to konorca jest ? O odo nie pytam...Hahaha nowy smarfon i nie zawsze trafiam ale napisze jeszcze raz wyraznie Dzieki za odp, na komórce mi nie wyświetliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Czekam na opinie. Jestem ciekaw. Moim zdaniem Diaflex może się mierzyć z każdym STC. Jeżeli o czułości mówimy. Masa i wyważenie niestety pozostawiają do życzenia. Edytowane 14 Września 2014 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Gdybym na daleką wyprawę miał zabrać tylko jeden patyk byłby to na chwilę obecną StC LTBC68MXF i nie musiałbym się bać, że mi pęknie i nie będę miał czym łowić a parametry i tak trzyma Jeśli jedna to LTBC66MF, ale przy zbrojeniu wędek tej firmy mogli się bardziej postarać, bo małe chińskie rączki kręcące robinsony, jaxony itp potrafią dać 2 x mniej lakieru na omotki jak amerykanie. Fenwick też daje du...y bo np do kijka daje tytany i kilometr omotki kilogram lakieru Po co tytany, skoro wszystko waży więcej niż dobrze założona zwykła tania i ciężka przelotka PS Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Jeśli jedna to LTBC66MF, ale przy zbrojeniu wędek tej firmy mogli się bardziej postarać, bo małe chińskie rączki kręcące robinsony, jaxony itp potrafią dać 2 x mniej lakieru na omotki jak amerykanie. Fenwick też daje du...y bo np do kijka daje tytany i kilometr omotki kilogram lakieru Po co tytany, skoro wszystko waży więcej niż dobrze założona zwykła tania i ciężka przelotka PS Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać Jeśli bardziej crankbaitowo to może faktycznie mf jednak do mojego łowienia mxf bardziej mi podchodzi i długość 6'8" Z lakierem faktycznie nieraz dają d*, ale z tym różnie bywa nieraz ten sam model z różnego wydania raz ma ładnie a raz napaćkane, wydaje mi się, że młodsze roczniki mają ciut lepiej, ale nie jestem pewien, zaraz numery seryjne pospisuje ze swoich i oblukam, bo sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Ja też literówkę zrobiłem... miało być 68, a nie 66 i oczywiście chodziło mi o max uniwersalność w moim wykonaniu do gum oczywiście MXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Hahaha nowy smarfon i nie zawsze trafiam Mam nadzieję że z nowymi dziewczynami lepiej Ci idzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Może ktoś multika szuka - chyba dobra cena u zachodnich sąsiadów - biorąc pod uwagę, że na allegro cena x2 http://www.am-angelsport-onlineshop.de/DAIWAT31016SHL-TWBaitcastRolleLinkshandJapanZaionCarbon_c868_p74605_x2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ten sklep sprzedaje również na ebay.de, mają chyba najniższe na świecie ceny na Ryoga BJ (a wcześnie można było je kupić u Nich jeszcze kilkadziesiąt euro taniej), o Millionaire ICV nie wspominając .http://stores.ebay.de/A-M-Angelsport?_trksid=p2047675.l2563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam, mam w domu wędkę StC WST116L2, 4-10 lb, 1/16-1/2 oz. Pytanie może banalne, ale co i jak tym łowić, żeby maksymalnie wykorzystać jej właściwości? Rzeczne klenio-jazie małymi woblerami? Ktoś może miał okazje tym łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam, mam w domu wędkę StC WST116L2, 4-10 lb, 1/16-1/2 oz. Pytanie może banalne, ale co i jak tym łowić, żeby maksymalnie wykorzystać jej właściwości? Rzeczne klenio-jazie małymi woblerami? Ktoś może miał okazje tym łowić?Hmmm, ja generalnie robię odwrotnie... dobieram wędkę pod łowione ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Hmmm, ja generalnie robię odwrotnie... dobieram wędkę pod łowione rybydziękuję za pomocopisaną wędkę "odziedziczyłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam, mam w domu wędkę StC WST116L2, 4-10 lb, 1/16-1/2 oz. Pytanie może banalne, ale co i jak tym łowić, żeby maksymalnie wykorzystać jej właściwości? Rzeczne klenio-jazie małymi woblerami? Ktoś może miał okazje tym łowić?Uniwersał na dużą rzekę na lekko. Wobki na kleniojazia oraz rapę na lekko to jego żywioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nie tak jest , to nie jest uniwersał.. To jest wędka na duże ryby z szeregu s/s o nieskończonej chyba amortyzacji , coś takiego jak mocarny ultralight , predestynowany do spławianek , turlanek i spławika . Rzutowo nie powala , ale stylem obrotowym da się dalej rzucić . Mam taki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Chyba dobra cena : https://www.echosonda.pl/garmin-fishfinder-350c.html zwłaszcza, że na alledrogo i w innym sklepie 2x drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 WRS90MLF2 posiada ktoś takiego wild riverka? Zastanawiam się nad zakupem pod wszelkiego rodzaju rybska na średnią rzeke (bzura, pilica), kleń, okoń, szczupak na lekko. Miałem WRS86MF2 ale dla mnie zbyt pałowaty, szczupak 73 cm w kilkadziesiąt sekund się holowało, wolę czuć rybkę. Posiadam PS76MLF2 i guma 12g + guma nie sprawiają mu kłopotu. Gramatura bardzo zbliżona jednak wild river trochę mocniejszy i dłuższy, tylko czy jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) .....szczupak 73 cm w kilkadziesiąt sekund się holowałoSorry ale, czy chciałbyś rybę holować jak najdłużej? Miałem ten model WR (bez "S") i uważałem go za jeden z lepszych uniwersałów, w tym przedziale cenowym.Czy się opłaca kupić lżejszy model? Na mniejsze ryby? Tak Edytowane 22 Września 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi