Lukasz-7 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam, Noszę się z zamiarem kupna nowego modelu kamizelki muchowej firmy Graff, http://www.graff.cil.pl/katalog.php?mod=prod&id=904&dzial1=58&nr_dz_gl=〈=pl w związku z powyższym mam pytanie do użytkowników starszych modeli (zakładam że rozmiarówka się nie zmieniła) o dobór rozmiaru. Mam 183 cm wzrostu i 90 kg wagi. Zakładam że latem na t-shirt dobra powinna być L ale jak to się ma jesienią? Czy z wypchanymi kieszeniami i w połączeniu z kurtką (w moim przypadku GA Raptor) nie będzie za mała? Proszę o opinie PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Polecam napisać do graffa , pomogą dobrać idealnie rozmiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Polecam napisać do graffa , pomogą dobrać idealnie rozmiar Może i racja z tym że oni kierują się wymiarami z tabelek rozmiarowych a mi chodzi bardziej o kwestie praktyczne, zupełnie inna jest kamizelka "pusta", jaką zapewne oni biorą pod uwagę dobierając rozmiar a inna wypchana pudełkami i innymi drobiazgami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Co fakt to fakt To czekajmy aż ktoś się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Nie ważne ile masz wagi i ile cm wzrostu ważna jest objętość klaty. Przy 115 cm -120 cm kup XXL będzie i na lato i na zimę, dużo poniżej 115 cm kup XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Zgadzam się z Panem Zdzisiem w całej rozciągłości. Podobnie też jest z kurtkami i innymi łachami, którym wypycha się kieszenie czy tam zakłada pod spód jakieś sweterki, polarki... Sporo ludzi kupuje sobie takie dopasowane "opnidupki", a potem się ruszać nie mogą albo dzwonią zębami lub przemakają...Odrobinka luzu jeszcze nikomu nie zaszkodziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam.Mam poprzednią wersję i bardzo sobie ją chwalę.Przy 188 cm i 104 kg wagi noszę XXL.Kamizelka musi być większa jak stwierdzili już moi szanowni przedmówcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi