dawek1 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam kolegów, Zastanawiałem się nad zgłoszeniem w tym roku na jakieś zawody spiningowe, nie mniej nie mam pojęcia gdzie co i jak! Tak naprawdę zastanawiam się, czy zwykły gość z ulicy który chcę się sprawdzić, ma taką możliwość!? Może bardziej doświadczeni pomogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 ..zgłoś się do macierzystego koła PZW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek1 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam. Jeśli należysz do jakiegoś koła PZW to na pewno koło to organizuje mistrzostwa koła w spinningu. Są też zawody tzw. otwarte, w których mogą brać udział zarówno członkowie PZW jak i niezrzeszeni. A sprawdzić się zawsze można , woda wszystko zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Są zawody organizowane przez PZW, towarzyskie (koła, okręgowe - wystarczy zgłosić akces i ewentualnie opłacić startowe), oraz mistrzowskie. Mistrzostwa Koła - może startować każdy członek koła, Mistrzostwa Okręgu - tu musisz zorientować się, jakie są ograniczenia. Są też zawody eliminacyjne do tzw. Pierwszej Ligi, czyli potocznie - Druga liga. Tutaj już musisz być członkiem klubu sportowego (przy kole lub w okręgu), gdyż to klub zgłasza zawodników. Niezależnie od tych zawodów jest cała masa zawodów organizowanych przez kluby, gazety wędkarskie, dzierżawców wody, sklepy czy po prostu grupę zapaleńców. I od takich zawodów najlepiej zacząć. Zwykle panuje na nich koleżeńska atmosfera i jeśli powiesz, że to Twój "pierwszy raz ", to powinni Ci przydzielić jakiegoś znającego wodę kolegę, który pokaże Ci "co i jak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 No to już coś wiem Dzięki koledzy za informację, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Nie wiem, czy to odpowiedni wątek, ale mam pytanie. Spotkał się ktoś z zakazem używania echosond na zawodach? U nie w kole od zeszłego sezonu wprowadzili taki zakaz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia Tak spotkałem się z takim zapisem. Organizatorzy zastrzegali, że łowimy bez echo aby szanse były równe dla wszystkich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Jeżeli zawody są towarzyskie które organizuje firma lub jakaś osoba to taki zapis może być jeżeli to są zawody organizowane przez koło PZW to obowiązuje regulamin rozgrywania zawodów który dopuszcza używanie echosondy. W moim kole na walnym zebraniu został złożony wniosek o wprowadzenie zakazu używania echosond na zawodach, prezes okręgu który był na tym zebraniu powiedział że byłoby to złamanie przepisów PZW. Pamiętam około dwadzieścia lat wstecz, gdy w naszym kole pojawiły się osoby łowiące na tyczkę też były próby zakazów. Edytowane 28 Stycznia przez MajKar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Zawody zawsze wygrywa kasa ,musisz ją mieć żeby nie iść do roboty ,kupić sprzęt który pokaże ci ryby, tak to działa od wielu wielu lat...????♂️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Pojawiają się także zawody towarzyskie u nas, gdzie zakazuje się obrazowania "na żywo", ew. tworzona jest dodatkowa kategoria " bez latarki" itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) A mnie tam zakaz echo nie dziwi - dzisiaj echosonda to już przesada . Za moment będą pokazywały w mm treści pokarmowe ryby od środka czy aby na pewno już przetrawiła i warto jej przed nosem postawić przynętę.Sam używam echo , ale jak widzę jak daleko to zaszło to równie dobrze można w akwarium łowić 2 na 2 m - dla mnie taka sama satysfakcja. Edytowane 29 Stycznia przez Szymon82 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia A mnie tam zakaz echo nie dziwi - dzisiaj echosonda to już przesada . Za moment będą pokazywały w mm treści pokarmowe ryby od środka czy aby na pewno już przetrawiła i warto jej przed nosem postawić przynętę.Sam używam echo , ale jak widzę jak daleko to zaszło to równie dobrze można w akwarium łowić 2 na 2 m - dla mnie taka sama satysfakcja.Echosondy zostały wymyślone na zawody głównie- tu nic się nie zmieniło. Poważne zwody międzynarodowe Predator Cup wprowadziły ograniczenie do 1 live o ile dobrze pamiętam. Jeśli dojdzie do kolejnego przełomu technologicznego w echosondach - np Live3D nie zdziwią mnie restrykcje prawne, bo im bliżej technologicznie do ryby- tym dalej od wędkarstwa. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Moim zdaniem taki sprzęt powinien być dozwolony dla służb mundurowych, lub zawodowych rybaków. W wędkarstwie powinien być zabroniony. Za chwilę jeszcze do tego wszystkiego dojdzie sztuczna inteligencja. Edytowane 29 Stycznia przez cyprys19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Moim zdaniem taki sprzęt powinien być dozwolony dla służb mundurowych, lub zawodowych rybaków.W wędkarstwie powinien być zabroniony. Za chwilę jeszcze do tego wszystkiego dojdzie sztuczna inteligencja.Sztuczna inteligencja nic nie wniesie, gdy nie będzie ryby w wodach. Nie echosondy je wyciągają a wędkarze- statystycznie na filety i żywca i troling- najskuteczniej. Śląskie zaporówki, Siemianówka zostały wyjedzone zanim nastał live. To nie jest panaceum na każde warunki, ale w określonych wodach i porach roku -nie ma co ukrywać, że najskuteczniejsze narzędzie do lokalizacji ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi