TOFIX99 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam!!! Szukam info na temat tego " stroju ": http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/pokrowce-i-torby/team-dragon/kamizelka-tech-packNajbardziej interesują mnie wymiary przednich kieszonek [ 6 szt.] na pudła i tej dużej z tyłu.Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Wygląd zacnie ta kamizelka,też rozglądam się za nową kamizelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Posiadam tą kamizelkę...Jak chcesz to mogę Ci pomierzyć dokładnie te kieszenie...Generalnie kamizela super,pakowna,dobry materiał i co ważne,duża możliwość regulacji rozmiaru...Jak na maxa ściągniesz te górne pasy na ramionach to i do brodzenia się świetnie nada....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Używałem czegoś podobnego i jak dla mnie ma jedną sporą wadę jak wszystkie ustrojstwa tego typu a mianowicie tylne kieszenie są nie dostępne dla mnie...nie wiem czy to wina tego że za dużo bywam na siłowni czy po prostu jestem sztywny od pasa w górę ale nie sposób samemu tam sięgnąć tak więc miałem do dyspozycji tylko przednie panele i po kilku tygodniach męki kupiłem normalną kamizelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 przecierz tylnia kieszeń jest na rzeczy których się nie używa co chwile, np kurtka przeciwdeszczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 dokładnie ja mam drugą kamizelke z tej serii tamta ma dwie wieksze z tyłu i z przodu ma dwie swietna rzecz a zwłaszcza te otwierane z pianka wczepiasz przynety wiesz gdzie sa i bardzo sprawnie wymieniasz nad woda bez grzebania po pudełkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 tez mam taka kamizelke, wchodza tam pudelka kongera otwierane z dwoch stron... i inne male ;pspecjalnie sprawdzalem jak kupowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 przecierz tylnia kieszeń jest na rzeczy których się nie używa co chwile, np kurtka przeciwdeszczowa Ja w tylną kieszeń wkładam butelkę z napojem i czasami jakieś żarcie.Zwłaszcza gdy jest to krótki wypad i idę bez plecaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Koledzy, a jak z trwałością tej kamizelki ? Szwy się nie prują ? materiał się nie przeciera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 od października zeszłego roku posiadam tą kamizelkę i mimo dość intensywnego użytkowania,oznak jakiegokolwiek zużycia nie zanotowałem,nic się nie podarło i nie popruło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Używałem czegoś podobnego i jak dla mnie ma jedną sporą wadę jak wszystkie ustrojstwa tego typu a mianowicie tylne kieszenie są nie dostępne dla mnie...nie wiem czy to wina tego że za dużo bywam na siłowni czy po prostu jestem sztywny od pasa w górę ale nie sposób samemu tam sięgnąć tak więc miałem do dyspozycji tylko przednie panele i po kilku tygodniach męki kupiłem normalną kamizelkę.A tą mękę kupiłem ja , wytrzymałem troszeczkę dłużej niż Przemek, ale i ja się pozbyłem. Dla mnie wadą w takich ustrojstwach nie jest brak dostępu do kieszeni z tyłu, ale ograniczenie chociażby w podbieraniu ryb (fakt, ja w tym nie brodziłem) i często po wielu godzinach łażenia w tym, z wieloma przynętami w środku bolały mnie plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 materiał na to jest pierwsza kalsa !!! wytrzymały i solidny ... a tak mysle czasem nad tym co pisza poprzednicy,,, ze załuja ze kupili ze wzgladu ze nie maja dostepu do kieszeni z tyłu .... ludzie kochani .... czy wy siebie słyszycie ???????????????? .... po to sa te kieszenie zeby były z tyłu .... !!!!!!!!!!!! ciezko to zrozumiec ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Mogą boleć plecy po kilku godzinach, oraz kieszenie wypchane na maxa przeszkadzają trochę w manewrowaniu kijaszkiem (kołowrotkiem), ale nie jest to zły wybór w porównaniu do zwykłej kamizelki. Warto, tym bardziej dla zapaleńca takiego jak Ty Piotrek. Proponowałbym jednak modele z jedną centralną komorą z kieszeniami, na klatę, lub pas biodrowy na szelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Nie mam tego ustrojstwa. Mam coś innego ale zasada ta sama.Pomyślalem nad czym innym.Czy w "zwykłej" kamizelce nosiliście tyle samo co w tym techpacku?Jeśli tak, to dlaczego.Jeśli nie, to gdzie była reszta i dlaczego w torbie, która jest równie niewygodna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Po to się kupuje takie packi, żeby sporo targać bez dodatkowej torby i mieć do wszystkiego wygodny dostęp, no i nie krępuje ruchów w trudnym terenie, ale wysoki środek ciężkości przypomni nam dość szybko, że mamy kręgosłup, dotyczy to też kamizelek "wysokich" krojów, ale chyba w mniejszym stopniu bo trochę ciężaru zostaje na barkach. Z kolei zwykła kamizelka z niskimi dyndającymi kieszeniami dręczy wyłącznie i namiętnie barki. Wszelakie torby to na pływadło lub mocno stacjonarne łowienie, bo przecież chodzić się z tym nie da... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) 2 male pudelka w tej kamizelce to nie takie ciezary, proponuje zapisac sie na silownie jak plecy bola przy takim lowieniu ;D Edytowane 15 Marca 2013 przez maguras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Waldek-odpowiem ci na moim przykładzie.Zasobność mojej starej kamizelki jest wykożystana do maxa.4 duże kieszenie zostały przerobione pod moje "widzimisie" Łączna ilość pudełek na moich barkach to 8-9 szt.[4 szt.-8/14/4,5]Nie zamierzam wcale pozbywać się żadnej z rzeczy ze starego osprzętu a wręcz przeciwnie,będzie coś jeszcze dołożone. W tym dragonowskim tech packu na pewno wejdzie więcej na tył.Ta siateczkowa kieszeń pomieści sporo-nawet kurtałkę p/deszczową.[że nie wspomnę o 2-3 dopalaczach 5% -żebym nie upadł z wycieńczenia po długiej wędrówce]. Krystek-szybciorem zapodawaj mi tu wymiarki kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Kiedyś już pokazywałem pojemność mojego Klobba http://jerkbait.pl/topic/3446-kamizelka-plecak/page-2?hl=klobbaStronka wcześniej pokazuje, że Mifek ma takim samym nosidłem. Takim ale znaaaacznie bardziej pakownym Czy jest sens dźwigania całego balastu na sobie, do indywidualnego rozpatrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Waldziu wyczytałem że ten Klob jest nie dostępny w Polandi czy nadal tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Ja na ryby,jak idę na dłuższą eskapadę biorę torbę z Castoramy.Pojemna i zawiesić na ramię można Sorry za off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 ... ogladałem dzisiaj tego tech-packa... na fotce wygląda znacznie lepiej - tyle, że to moje subiektywne odczucie... nie zmienia to faktu, że bym ją z miłą chęcią potestował (cena jednak troszkę za wysoka)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Ja mam rapale sling bag... polecam... wobkow tam na pchac można dziesiątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Waldziu wyczytałem że ten Klob jest nie dostępny w Polandi czy nadal tak jest?Chyba nigdy nie trafił do otwartej sprzedaży w naszym kraju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 W jaki sposób go nabyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Mifek miał kiedyś nadwyżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi