Marcel75 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam. Niekt?łrzy na forum pisali, ze w nowych kołowrotkach Shimano czarne koła przekładni są pomalowane farbą i po kilku godzinach łowienia ścierają się zęby przekładni(farba). Dziś rozebrałem moje Rarenium 4000 FA, do przesmarowania. Koło jest czarne 0 zu?źycia, ale faktem jest, ze było łowione około 200h na zestawie kleniowo-jaziowym. Przekładnia wygląda na bardzo delikatną, koło jest małe i bardzo lekkie. Nie ma co por?łwnywać do starych T.P. Myślę, ?źe przy lekkich zestawach kilka sezon?łw pochodzi, ma bardzo tzw maślaną pracę. Bo do zestaw?łw szczupakowo-sandaczowych boję się go zało?źyć, wolę stare konstrukcję z 98 roku. I długo się to chyba się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja od ponad roku katuję Rarenium Ci4 na szczupakach i zero kłopot?łw.Dodam,?źe dla mnie na szczupaki wystarcza rozmiar 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja od ponad roku katuję Rarenium Ci4 na szczupakach i zero kłopot?łw.Dodam,?źe dla mnie na szczupaki wystarcza rozmiar 2500.Jak zaje?źd?źę swojego starego T.P To sprawdzę ,myślę ?źe rzeka gł?łwka 35g +du?źa guma i wyjdzie cała prawda o kołowrotku .Ale nie ma co tu pisać ,kołowrotek do lekkiego łowienia mi się podoba inaczej bym go nie kupił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jak dla mnie Rarenium wyznacza poziom kołowrotk?łw Shimano , w kt?łre warto inwestować.Kupiłem go z powodu takiego,?źe nie mogłem szybko dostać nowego Stradica Ci4 i nie ?źałuje ,choć niedługo wymieniam na Stradica , ale tylko z powodu koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja te?ź miałem Rarenium 2500 i byłem r?łwnie zadowolony Zmierzyłeś mo?źe średnicę tego koła przekładni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jak dla mnie Rarenium wyznacza poziom kołowrotk?łw Shimano , w kt?łre warto inwestować.Kupiłem go z powodu takiego,?źe nie mogłem szybko dostać nowego Stradica Ci4 i nie ?źałuje ,choć niedługo wymieniam na Stradica , ale tylko z powodu koloru. Stradic CI4 ma niestety tylko jedną szpulę w komplecie.Jak ju?ź się przesiadać to na Twin Powera CI4 4000SFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jak ju?ź się przesiadać to na Twin Powera CI4 4000SFA U?źywałeś go? Bo ja go w roli kołowrotka 4000 nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja znowu mam TP CI4 3000SRA.Wiem ?źe nie ma co por?łwnywać z tym SFA Nie jestem jednak z niego zadowolony bo czuć ju?ź na nim ten pływający wodzik a kołowrotek nie ma jeszcze roku Po za tym ma strasznie małą przekładnie.Za to na plus przemawiają trzy identyczne szpule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jak ju?ź się przesiadać to na Twin Powera CI4 4000SFA U?źywałeś go? Bo ja go w roli kołowrotka 4000 nie widzę Tak. U?źywam go od maja 2011. Korpus meralowy, rotor z CI4, dwie szpule w komplecie. Czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Mi akurat nie podobała się malutka przekładnia wielkości modelu 2500,zale?źy do czego go u?źyć oczywiście... Jeśli ma być to kręciek do l?źejszego łowienia to absolutnie tak,u mnie niestety na Wiśle nie dawał rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja u?źywam go do średniego spinningu (boleń, kleń, jaź). Jest idealny do takiego łowienia. Du?źa średnica szpuli 4000 (płytkie szpule)przy wadze kołowrotka serii 1000, idealne połączenie, do dłuuuugich rzut?łw i wielogodzinnego łowienia nadaje się w sam raz. Myślę ?źe i ka?źdy łowca pstrąg?łw byłby zadowolony.Fakt do łowienia sum?łw się nie nadaje, ale przy wędce do ~ 30g jest perfect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 To ja jestem jakiś leszcz,bo ręka mnie bolała przy długim kręceniu za boleniem Ale jeśli chodzi o klenia,jazia czy pstrąga - fakt,moim zdaniem nada się idealnie. Jak pisałeś du?źa szpula przy małej wadze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Tak z ciekawosci Ile kosztuje takie Rarenium 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Europejska wersja koło 600-700zł chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Z zapasowa szpula ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dzieki za informacje. Pytalem tak pogladowo, by miec orientacje. W zakresie kolowrotkow z kablakiem jestem calkiem niezle wyposazonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nie wątpię Ja od siebie mogę dodać ?źe Rarenium od biedy dawał radę przy gumach na 15-20g bez zająknięcia. Do lekkiego zestawu pstrągowego klasa młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Tak z ciekawosci Ile kosztuje takie Rarenium 2500 ? ja dawałem 135 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zmierzyłeś mo?źe średnicę tego koła przekładni? Nie zmierzyłem średnicy koła przekładni ,ale wyglądało na wielkość jak w starszych T.P 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 No właśnie widzę po zdjęciu ?źe jakaś taka podobna do 2500,dlatego zapytałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Panowie,mo?źe jeszcze jakieś opinie o 2500fa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 A co byś chciał wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Og?łlnie jak wra?źenia z u?źytkowania,czy praca się nie zmieniła po pewnym czasie,czy nie ma odczucia plastikowatości(zabawki),ile ?źyłki zwija za jednym obrotem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 No to ja nie odpowiem,bo u?źywałem go tylko 3-4 miesiące,ale powiem szczerze ?źe nie miałem do czego się przyczepić przez ten czas,p?łźniej nawet ?źałowałem ?źe go sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi