Fr0ntliner Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Smarem go,smarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Smarem go,smarem I oliwą też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Odświeżymy jako że czas pstrąga minął,więc lekki kręciek wraca na półkę.Co po sezonie intensywnego zwijania?Sprężyna kabłąka przetarta w 3 mejscach Siadła w sierpniu 3 razy smarowany jakimś jaxonem,daje radę choć coś tam ząbkuje delikatnie ( na wstecznym nie ).Za dzielną służbę ma u mnie szansę na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Nasmaruj czymś lepszym. Jak dostałem ten smar Jaxona to od razu poszedł do zamków... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Nasmaruj czymś lepszym. Jak dostałem ten smar Jaxona to od razu poszedł do zamków... Bo tylko do tego się nadaje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Taki mały of-top. Koledzy powiedzcie mi coś takiego, mam okazję kupić Rarenium 1000FA w dobrych pieniążkach ( używka - stan b.dobry), rozważam również zakup 1000FB (nowy). Pytanie dotyczy oznaczenia FA vs FB - czy są jakieś różnice w budowie i trwałości tych przekładni, bądź notoryczne usterki których powinienem się obawiać,szczególnie skupiam uwagę na kręciole FA bo jest po gwarancji a nie chcę się wpakować na minę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Taki mały of-top. Koledzy powiedzcie mi coś takiego, mam okazję kupić Rarenium 1000FA w dobrych pieniążkach ( używka - stan b.dobry), rozważam również zakup 1000FB (nowy). Pytanie dotyczy oznaczenia FA vs FB - czy są jakieś różnice w budowie i trwałości tych przekładni, bądź notoryczne usterki których powinienem się obawiać,szczególnie skupiam uwagę na kręciole FA bo jest po gwarancji a nie chcę się wpakować na minę ?Posiadam rarka 2500FA od kilku lat i nic złego z nim się nie dzieje,wszystko zależy od sposobu użytkowania i dbania o swoją zabawkę.Na korzyść rarka FB przemawia dodatkowe łożysko na pinionie którego zastosowanie sugeruje nam dłuższą bez awaryjną pracę przekładni.Ogólnie wszyscy sobie chwalą kołowrotki marki shimano nawet te z niskiej półki za długą bez awaryjną pracę,w najgorszym wypadku mamy serwis u pana Józefa Leśniaka. Wybór należy jednak do ciebie,nowy sprzęt to nowy i z gwarancją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Posiadam rarka 2500FA od kilku lat i nic złego z nim się nie dzieje,wszystko zależy od sposobu użytkowania i dbania o swoją zabawkę.Na korzyść rarka FB przemawia dodatkowe łożysko na pinionie którego zastosowanie sugeruje nam dłuższą bez awaryjną pracę przekładni.Ogólnie wszyscy sobie chwalą kołowrotki marki shimano nawet te z niskiej półki za długą bez awaryjną pracę,w najgorszym wypadku mamy serwis u pana Józefa Leśniaka. Wybór należy jednak do ciebie,nowy sprzęt to nowy i z gwarancją.Dzięki za odpowiedź. Co do gwarancji to zdaje sobie z tego sprawę że jej nie ma i że szybko się kończy Zadam zatem jeszcze jedno pytanie może głupie ale wynika ono z mojej niewiedzy . Czy istnieje możliwość dołożenia łożyska w pinionie w celu wydłużenia żywotności kołowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 W Rarenium 1000/2500/4000FA nie da się dołożyć drugiego łożyska na pinionie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Jesli któryś z forumowych kolegów posiada do sprzedania omawiany tu model Rarenium najlepiej w rozmiarze 2500 to bardzo prosze o info na prv, potrzebuje dla przyjaciela. ps. Sławek Sobolewski moze masz jeszcze a juz ci sie znudził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77robson Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Od trzech sezonów używm rarenium 2500fa.Przez dwa sezony podczepiony był pod sandaczówkę,przynęty jakie używałem to głównie gumy na główkach 12-15 g. Zaznaczę że podbijam przynętę z kołowrotka także rarek miał co robić.Pomimo delikatnego wyglądu daje radę, jedynie czego mogę się przyczepić to rolka prowadząca plecionkę,zaczęła szumieć może wystarczy smarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Odkopię starocia Czy ktoś z Was wymieniał może tulejkę na podparciu pioniona w Rarku 4000 fa na łożysko?Czy jest sens przeprowadzania takiego zabiegu? I jaki rozmiar łożyska wchodziłby w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Odkopię starocia Czy ktoś z Was wymieniał może tulejkę na podparciu pioniona w Rarku 4000 fa na łożysko?Czy jest sens przeprowadzania takiego zabiegu? I jaki rozmiar łożyska wchodziłby w grę?W rarku FA nie da się podmienić tej tulejki na łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 W rarku FA nie da się podmienić tej tulejki na łożysko.Też mi się tak wydawało stąd pytanie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Kupiłem Nowy w sklepie stare Rarenium 4000 FA z myślą pod okoniaCENA okazyjna 600 złduża szpula , niskie przełożenie 4,8 2 szpulki w komplecie łapie na plecionce 0,08 i żyłce 0,12i lekkość to były atuty dla mnie pod okoniaAle po obejrzeniu tego filmu to już sam nie wiem Jakie macie doświadczenie z tym kołowrotkiemPytam was koledzy co go macie bo już jest kilka lat na rynku a ja go mam od 2 dni Edytowane 1 Marca 2018 przez TEAM DRAGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Gdzie kupiłeś lepiej się pochwal a nie;p Poza tym piszesz jakieś bzdury:D plecionka 0,08 żyłeczka 12stka do rozmiaru 4000 . Chyba pomyliłeś rozmiary:D Co do mocy kołowrotka to powiem tak kołowrotkiem nie holujesz ryby tylko kijem a kołowrotek wybiera luz po podciągnięciu kijem więc nie dziwię się. Dawaj namiary na sklep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Gdzie kupiłeś lepiej się pochwal a nie;p Poza tym piszesz jakieś bzdury:D plecionka 0,08 żyłeczka 12stka do rozmiaru 4000 . Chyba pomyliłeś rozmiary:D Co do mocy kołowrotka to powiem tak kołowrotkiem nie holujesz ryby tylko kijem a kołowrotek wybiera luz po podciągnięciu kijem więc nie dziwię się. Dawaj namiary na sklep...Może być na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Mam takiego rarka ale w rozmiarze 2500 i jest bdb pod pstrąga i okonia , ale nie wyobrażam sobie łowić rozmiarem 4000 tychże ryb to już bardziej sandacz szczupak ale nie okoni!! I jeszcze te rozmiary żyłki/plecionki chyba po 2 szpulki tego nawinęles Takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Kolego przerobiłem kołowrotki 2500 wielkość pod okonia i wiem co piszęLepsze żuty i dalsze mam z 4000 a łapie głównie z brzeguDlatego z premedytacją kupiłem 4000 rozmiarWcześniej łapałem 2500 rozmiarem shimano i czasami te 2-3 metry brakowałoA kupiłem ostatnią sztukę w sklepie i już ich nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Patrzę, że jest temat, tylko już sprzed paru lat, ale czemu nie spróbować: Czy ma ktoś może na zbyciu nakrętkę/zaślepkę do tego kołowrotka(Rozmiar 4000 Fa) - tę która wkręca się w korpus po drugiej stronie korbki. Będę wdzięczny za odpowiedź - o ile ktoś zauważy tego posta! Może pasują jakieś inne nakrętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basco Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Dzień dobry. Proszę bardzo o pomoc kolegów w doborze łożyska ( rozmiar ) na rotorze do Rarenium 3000 SFA. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi