Skocz do zawartości
  • 0

Pierwszy problem pierwsza pomoc

Arturro

Pytanie

Witam wszystkich użytkowników tego forum :D

Zwracam się do Was z uprzejmą prośbą jako do doświadczonych użytkowników castingu ponieważ zaraz na początku mojej przygody natknąłem na problem którego rozwiązania nie mogę znaleśc. Po przeczytaniu artykułów jakie są dostępne na wspaniałej stronie www.jerkbait.pl [tak w ogóle to jest to najlepsza strona o takiej tematyce w całym necie :mellow: ]. A mianowicie ponieważ nie posiadam żadnej łódki i stąd moje pytanie czy jak brodzę w wodzie to są jakieś metody dobrego prowadzienia jerka? Czy takie jerkowanie ma w ogóle jakiś najmniejszy sens? I czy do jerkowania z brzegu wędka powinna być typowo castngowa(1,8m do 2,10) czy może dłuższa? A jaki CW wędeczki musiałby byc żeby móc pojerkowac większością przynęt? Mógłby może ktoś tak orientacyjnie podać po ile gram mają jerki(glidery walk the dog Twitchbaity i inne?I czy w granicy 200 zł taki kijek można kupic?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Artur

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A taki gliderek to powinien mieć koło 10 cm czy więcej?(taki uniwersalny nie tylko na prawdziwe potwory :mellow: )

Pozdrawiam

Artur

Miałem przedszkolaki-czterdziestaki na przynęcie dł. 20 cm i -to już chyba przedszkolne maluchy -jakieś 30 cm ryby na slidera coś około 15 cm.

Kiedyś myślałem, że wielkość przynęty ma znaczenie. Ale nie ma.