kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja wam mówiłem! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 To też nie jest tak że sam na goło Wam o tym mówię. Potestowalem trochę z żywicą a wszystko dzięki Januszowi vel Woblery z Bielska. To on przekazał mi wiedzę co do form żywicznych choć ja zmodyfikowałem trochę jego metodę. Z tego miejsca wielkie dzięki!I sorka za OT bo się trochę rozbujałem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 E tam paskudna jak na 1 forme dobra jest a pozatym jak spelnia oczekiwania to jest gicior.... no i taniej niz zamawiajac u kogos prawda? jak dojdziesz do wprawy to u ciebie beda zamawiac wobkow z jajkami nie lubie a ten mikrusek z tej foremki bardzo ladny jest temat ciekawy bede zagladalTo że taniej to fakt , choć nie chodziło mi akurat o to zeby obnizyc koszt tego , bo się sprzeda kilka wobków i się forme zamówioną u kogoś odrobi. Chodziło mi głównie o to ze nikt mi nie zrobi tego co sobie u mysle i co mam w glowie , cięzko coś korespondencyjnie wytłumaczyc itd. ,a jak coś nie spełnia moich oczekiwań w 100% to nienawidze takiej roboty i nie bede w tym robił, dlatego wole formy robić pod siebie. Noo i o to cały czas chodziło.Powodzenia w dalszych próbach Dzięki Kuba za rady i proporcje mniej więcej . Choc już po pierwszej formie widze ze wszystko i tak trzeba z eksperymentować i dobrać pod siebie -jak to bywa ze wszystkim No no, ładnie dałeś do pieca . Dzięki że pokazałeś że dla chcącego nic trudnegoZobaczymy co będzie dalej Jak narazie coś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Bardzo podobają mi sie Twoje wobki! Jak wrócę do PL i zacznę polawiac jazie, klenie i inne gady wtedy sie na pewno zglosze fajna ta forma. Z czego wykonana? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Bardzo podobają mi sie Twoje wobki! Jak wrócę do PL i zacznę polawiac jazie, klenie i inne gady wtedy sie na pewno zglosze fajna ta forma. Z czego wykonana? PozdroMaciej , nie widze najmniejszej przeszkody a Forma z żywicy poliestrowej wykonana ... Edytowane 7 Grudnia 2013 przez bryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Na dziś zamykam pracownie , jestem spełniony i szczęśliwy ... myśle ze nie jest źle jak na początek ,biorąc pod uwage ze nigdy nie miałem doczynienia z robieniem form , zywicą , rozdzielaczami , odlewaniem i tym wszystkim .Kolejny dział wymagający nauczenia się go by móc postawić kolejny krok w tej dziedzinie.Spędziłem przy tym całe popołudnie eksperymentując ,kombinując...A tak naprawde zrobienie tej formy zajmuje z 2 godzinki czasu..Teraz będe próbował zrobić formy na te modelki ale 3 gniazdowe..Robal ma z 3 cm , jeju ile mam wizji na jego kolorki...Mam straszny mętlik w głowie z powodu 1000 myśli na sekunde co teraz moge zdziałać, 3 dzien chodze zakręcony mając w głowie woblery..jak robic te formy , co jak i z czym ... Edytowane 8 Grudnia 2013 przez bryka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 I to jest to :D :D :D, pozytywne zakręcenie. Ale ciesz się puki możesz bo jak słyszałem już niedługo czym ( kim ) innym zakręcony będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Dokładnie tak Marcin , albo pod koniec tego miesiąca albo początek stycznia urodzi się córeczka Nie moge się już doczekać...No i właśnie dlatego staram sie jeszcze ogarnąć formy sobie nim sie maleństwo urodzi.Zeby w wolnym czasie coś jeszcze odlać/strugnąć a nie bawić się z formami. ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Oj tego wolnego czasu to na początku będzie Ci brakować, tzn inaczej, zobaczysz że wobki same zejdą na dalszy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dokładnie tak Marcin , albo pod koniec tego miesiąca albo początek stycznia urodzi się córeczka Nie moge się już doczekać... No i właśnie dlatego staram sie jeszcze ogarnąć formy sobie nim sie maleństwo urodzi.Zeby w wolnym czasie coś jeszcze odlać/strugnąć a nie bawić się z formami. ) NO TO POGRATULOWAĆ PANIE MICHALE !!!!To teraz masz 12 lat spokoju a potem się zacznie A tak szczerze to jeszcze raz gratuluję stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Córeczka powiadasz........, to super :lol: :lol: :lol:. Też mam córeczkę i nie zamieniłbym jej na chłopaka za nic. Ma 3 latka a już wie co to wobler i guma, pomaga zalewać mi formy i zamówiła sobie spinning jak urośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No tak tylko jak masz chłopaka to pilnujesz Jego a jeśli dziewczynę to pilnujesz całej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Jak to mawia mój znajomy lepiej raz na jakiś czas syna z komisariatu odebrać niż córke po krzakach szukać z dawnych lat pamiętam jak gonilem chłopaków zbliżających sie do moich 3 sióstr jeden, który według mnie był bardzo nie odpowiedni dostawał lanie średnio raz w tyg nie wytrzymał tej próby A tak swoją droga to gratulacje mój Franek ma juz 10tyg i dalej czasu na nic nie ma. Zapomnij o planowaniu różnych rzeczy na początku, i tak sie nie uda czasami do malowania zbieram sie 4dni Pozdrawiam Melek Edit. Jak juz wcześniej pisalem fajne te formy. Wiesz jak z ich żywotnościa? Moje silikonowe sie psują pi jakimś czasie. Zywice wstrzykujesz? Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 NO TO POGRATULOWAĆ PANIE MICHALE !!!!To teraz masz 12 lat spokoju a potem się zacznie A tak szczerze to jeszcze raz gratuluję stary Dziękuje Edit.Jak juz wcześniej pisalem fajne te formy. Wiesz jak z ich żywotnościa? Moje silikonowe sie psują pi jakimś czasie. Zywice wstrzykujesz?Nie mam pojecią , choć przy normalnym domowym uzytkowaniu to nie wiem co musiało by im sie stac zeby sie uszkodziła. Raz jedną połówke musiałem połamac bo mi nie wyszła , a korpus mi w niej utknął to zeby go odzyskac musiałem uzyc imadła i młotka , także wydają mi się trwałe..Nie wstrzykuje , tylko zalewam. Osadzam wszystko na plastelinie ,zakładam na to wszystko jakąś ramke - wciskam w plasteline i zalewam wszystko od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Michal dziekowka za wobaski jak nie lubilem wobkow z jajkami to chyba polubie bo twoje eleganckie sa a boleniowka super zrobiona z precyzja powiem szczerze ze wymienialem sie troche z chlopakami to twoja najlepiej zrobiona nie wiem jak z praca ale na bank bedzie gites pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dziękuje Nie mam pojecią , choć przy normalnym domowym uzytkowaniu to nie wiem co musiało by im sie stac zeby sie uszkodziła. Raz jedną połówke musiałem połamac bo mi nie wyszła , a korpus mi w niej utknął to zeby go odzyskac musiałem uzyc imadła i młotka , także wydają mi się trwałe..Nie wstrzykuje , tylko zalewam. Osadzam wszystko na plastelinie ,zakładam na to wszystko jakąś ramke - wciskam w plasteline i zalewam wszystko od góry.Maćkowi chyba chodziło czy pianę/żywice z strzykawki ładujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Michal dziekowka za wobaski jak nie lubilem wobkow z jajkami to chyba polubie bo twoje eleganckie sa a boleniowka super zrobiona z precyzja powiem szczerze ze wymienialem sie troche z chlopakami to twoja najlepiej zrobiona nie wiem jak z praca ale na bank bedzie gites pozdrowionkaCieszę się Kamil ze się podobają , mam nadzieje ze do mnie jutro paczka dojdzie od Ciebie... Co do pracy.... ? : "będziesz Pan zadowolony " ! Maćkowi chyba chodziło czy pianę/żywice z strzykawki ładujesz A to nie zajarzyłem ja piane leje do jednej połówki i dopiero zamykam forme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dzisiaj odwiedził mnie listonosz z micro woblerkami Michała;) Po otwarciu paczuszki i przejrzeniu wobków składam wyrazu podziwu za precyzję wykonania, detale i ogólnie całokształt przy tak malutkich przynętach! Są mega mega śliczne! Szacuneczek! Polecam Wyroby "Bryka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Pierwsza wersja kolorystyczna która zostaje na 100 % ,będzie dostępny w 3 kolorach , zielony ,żółty i czerwonywersja pływająca , waga 2,6 g ,głębokość pracy od 10-70 cmMacie jakis oryginalne pomysł na nazwe tego iż robala ?? Edytowane 13 Grudnia 2013 przez bryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 RED ASS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zielonka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Czerwona dupka, grzbiecik fluo - od razu pomyślałem ale fajny Świetlik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Myslałem o -Green Beetle 3cmA tutaj na uprzedzające pytanai jak pracuje wrzucam filmik :http://www.youtube.com/watch?v=Ye8TJXg1BWIi drugi filmik woblera postawionego w nurcie bez zwijaniahttp://www.youtube.com/watch?v=e5bxpEjIC9Y 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Michał prosze o komplecik kolorystyczny tych żuczków Zaj......szcze mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Michał prosze o komplecik kolorystyczny tych żuczków Zajebiaszcze mistrzu Dobrze. Robi się Panie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi