bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 No i wkoncu jest foremka pod klenioweczki, taki kleniowy sprawdzony standardowy wzorek.tak to mniej więcej wygląda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Pełna profeska ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 No i wkoncu jest foremka pod klenioweczki, taki kleniowy sprawdzony standardowy wzorek. P1110170.JPGP1110171.JPGP1110172.JPGP1110174.JPGtak to mniej więcej wygląda Michal ja juz zakupilem materialy i przy wekendzie zrobie forme wg twojej receptury ciekawy jestem jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Michal ja juz zakupilem materialy i przy wekendzie zrobie forme wg twojej receptury ciekawy jestem jak to wyjdzie Nie tak calkowicie moja ta receptura bo np. proporcje gips/zywica to porada KubyS1 za co mu dzięki. No ale reszta tego co Ci pisałem i moje pomysły mam nadzieje ze Ci pomoga w zrobieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ale dałeś czadu z tą formą, scenka opada .Telofon to Ty już masz sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) No i wkoncu jest foremka pod klenioweczki, taki kleniowy sprawdzony standardowy wzorek. P1110170.JPGP1110171.JPGP1110172.JPGP1110174.JPGtak to mniej więcej wygląda Fajna forma.Jutro próbuję :D Edytowane 13 Grudnia 2013 przez meyger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ale dałeś czadu z tą formą, scenka opada .Telofon to Ty już masz sprawny? Czadu to dopiero dam , hehe ;DPanie , telefon padniety . Tylko przez smsy kontakt albo prywatne wiadomośći Fajna forma.Jutro próbuję :DNic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dotarły świeże fotki od matbe To co napewno na stałe wskakuje w produkcje .Zuki w wersji tonącej i pływające, tonące 2,8g, pływające około 2g.No i pestki w 3 odcieniach. Waga 2,8g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Piękności Michał te żuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zielony najlepszy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 a mi tam biedrona sie podobywuje Michal tylko jedno nie pasuje mi do twoich wyrobow a mianowicie czemu ta dupina tak wyszla? zamierzone to czy lakier tak zciekl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 A wystarczy jak z dzieckiem. Po każdym zamoczeniu dupki, chwilę odczekać i dokładnie wytrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 A wystarczy jak z dzieckiem. Po każdym zamoczeniu dupki, chwilę odczekać i dokładnie wytrzeć Z racji tego iz daje przed samym malowaniem jeszcze 2 warstwy lakieru i z 2 warstwy białego podkładu to wycieranie tej "dupki" zajeło by mi bardzo duzo czasu.Dlatego w dupke wbijam cienki drucik po którym to wszystko splywa a przed malowaniem obcinam go z 0,5 cm dalej zostawiając taki robalowy ogonek który zamalowuje.Taki juz ich "urok" ,jak narazie nie znalazłem patentu na to aby ogonka nie bylo .Musiał bym podkładowac mając woblera w jakis klamerkach i zeby spływało to na przednie oczko , albo malować woblera po surowej pianie a ze powierzchnia mi sie nie podoba bez podkładu to jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Starczy na dzisiaj ,zmęczenie łapie...takie coś z dzisiaj wyszło , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ostatnia forma mega !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ostatnia forma mega !!Dokładnie. Co to za żywica ,że taka ciemna jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Będe chciał zrobić coś w miare realistic... Jak zwykle te same plany na realną rybke a wychodzi co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dokładnie. Co to za żywica ,że taka ciemna jest ?Poliestrowa , Novol 720. Ciemna bo jako wypełniacz daje gips i wtedy dostaje taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A próbowałes Kol. bryka robic moze z FC 52 planuje kupic i szukam informacji czy to sie w ogóle nadaje sie na formę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Też robię tym novolem ale strasznie mi psuję formy. Dowiedziałem już się ,że ma duży (za duży do form) skurcz. Zwykły budowlany gips ? I jak dajesz proporcjowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Starczy na dzisiaj ,zmęczenie łapie... takie coś z dzisiaj wyszło ,P1110246.JPGP1110244.JPGAle żeś wyczesał z tym projektem, jestem w wielkim szoku. Sorki Michale że nie dałem rady z wysyłką. W piątek do Ciebie leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A próbowałes Kol. bryka robic moze z FC 52 planuje kupic i szukam informacji czy to sie w ogóle nadaje sie na formę?Nie próbowałem , zacząłem od Novola plus 720 bo taką mi polecono i odrazu zdała egzamin i przy takiej zostane. Też robię tym novolem ale strasznie mi psuję formy. Dowiedziałem już się ,że ma duży (za duży do form) skurcz. Zwykły budowlany gips ? I jak dajesz proporcjowo ?Mi wogole nie psuje , wychodzą takie jak trzeba i przy uzytkowaniu tez nie widac sladów zniszczeń. Ja się dowiedziałem ze zeby nie było skurczu trzeba dac wypełniacz , kolega z forum KubaS1 podpowiedział mi ze jako wypełniacz zdaje egzamin gips budowlany i faktycznie tak jest ,nie ma prawie zadnego skurczu.Proporcje ja daje około 15 gram gipsu budowlanego na 50 g tej zywicy , no i 1,5g utwardzacza. Ale żeś wyczesał z tym projektem, jestem w wielkim szoku. Sorki Michale że nie dałem rady z wysyłką. W piątek do Ciebie leciJuz ogarnąłem temat tego oddzielacza i znalazłem go u siebie w miescie , takze spoko. Projekt daje rade , temat sie rozwija takze mam nadzieje ze bedzie coraz ciekawiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Michal lux ten nowy wobek powiem ci ze zmienilem ta zywice i juz jest gicior chociaz z chaty juz mnie gonia bo smrod zaje....... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle96 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dopytam się tych bardziej doświadczonych z pianą Czy taki piankowy wobler musi leżakować ? Bo ostatnio doszły mnie słuchy że musi leżeć dość sporo co najmniej miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dopytam się tych bardziej doświadczonych z pianą Czy taki piankowy wobler musi leżakować ? Bo ostatnio doszły mnie słuchy że musi leżeć dość sporo co najmniej miesiąc.Wszystko zależy od wielkości korpusu, producenta/specyfikacji piany i tego czy formę masz zamkniętą czy otwartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi