Skocz do zawartości

Woblerowy Świat Bryki

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam Wobpianol200, z tego co wiem to bryka uzywa Foam it'u 15. Jak sprawdzić? Chyba się nie da, jak zapodkladujesz i przez 24h nie wyjdzie żaden bombel to chyba odgazowane. Ja małe wobki odkładam na tydzień żeby luźno polezaly, ale mam formy otwarte, tzn zalewam strzykawką przez otwór w formie ;)

Bryka sorka że sie tak rozbujałem :lol:

Dzięki bryka za radę. Ten wobek z łuseczką kilka postów wyżej jest z piany czy żywicy?

Aigle tą pianę wobopianol 200 sprzedaje kol. wędkarzyk1 w dziale sprzedam, bardzo fajna piana.

Zaden problem , jak moge to pomoge ;)

Ten wobek o którym piszesz jest odlany z piany.

na reszte pytań juz koledzy za mnie odpowiedzieli ;)

takze ,Wesołych Świąt Panowie.

Wesołych Świąt.

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Pierwsze próby odlania real fisha...

Zywice ,sylikony ,masy poszły w ruch.

Narazie poznaje materialy... zobaczymy co z tego bedzie ;)
post-53661-0-44227700-1389893805_thumb.jpgpost-53661-0-34875900-1389893820_thumb.jpg

Pierwsze podejście do okonia... nie jestem zbytnio zadowlony ale kombinuje dalej.
Może kiedyś osiągne swój cel którym bylo od samego poczatku tworzenia ,robienie przynęt jak najbardziej naturalnie wyglądajacych.

• Like 1

Pierwsze podejście do okonia... nie jestem zbytnio zadowlony ale kombinuje dalej.

Może kiedyś osiągne swój cel którym bylo od samego poczatku tworzenia ,robienie przynęt jak najbardziej naturalnie wyglądajacych.

Moim zdaniem tu się zaczyna życie, bo albo olewam temat i robię to co robiłem, albo idę dalej i nie ważne, że nie wyszło, że nie po mojej myśli, ale staram się dojść dalej, nawet jak są problemy - to jest właśnie lurebuilding, nie poddawać się, chociaż kłody lecą, próbować, testować i iść do przodu, nie teraz, to może później wyjdzie.

:D  :D  :D 

• Like 2

Moim zdaniem tu się zaczyna życie, bo albo olewam temat i robię to co robiłem, albo idę dalej i nie ważne, że nie wyszło, że nie po mojej myśli, ale staram się dojść dalej, nawet jak są problemy - to jest właśnie lurebuilding, nie poddawać się, chociaż kłody lecą, próbować, testować i iść do przodu, nie teraz, to może później wyjdzie.

:D  :D  :D

Powiem tak - albo robie cos na stówe i robie coś z postępem albo nie biore sie za to wcale.

Jak mi coś odrazu wychodzi staje się to dla mnie nudne. Lubie wyzwania , a mysle ze woblery wyglądające jak zywe to największe wyzwanie w lurebuildingu.

Mimo krótkiego stażu w robieniu woblerów rzuce sie na głęboką wode... a co ! ;)

Kolejna próba odbicia okonia w trakcie.. zobaczymy co tym razem będzie  jak nie to zaś od nowa ;)

Korzystając z okazji ze mam dziś troszke więcej czasu , chcialem się panowie pochwalic moim najpiekniejszym dziełem :)
Dziś ma 12 dni :D moja córeczka Nadia .
post-53661-0-91180300-1389904041_thumb.jpg

Właśnie z powodu maleństwa nie było mnie sporo czasu na forum i mój wątek przygasł ,ale poprawi się to mam nadzieje  :) To ze nie wrzucam nic w wątku nie oznacza ze nie działam , cały czas planuje i kombinuje.

A tymczasem to co ostatnio mi się troszke udało zrobić :
post-53661-0-03911100-1389904570_thumb.jpg
Klenióweczki
post-53661-0-97839600-1389904597_thumb.jpg
Kształtki owada odlane z zywicy pod forme wielogniazdową..
post-53661-0-02414600-1389904651_thumb.jpg
Taka szczupakówa 8 centymetrowa... dziś miała pierwsze testy. Wypadły pomyślnie , trzeba bedzie odlac kilka sztuk tego i zrobic forme na kilka gniazd...
post-53661-0-69766100-1389904732_thumb.jpg
I owady po metamorfozie malej , bez dupki którą miały.  Opalizacja od Marcina robi robote -Dzięki Marcin -te dwie sztuki dorzucam  do paczki dla Ciebie.

• Like 5

Gratulacje  Michale  :) zdrowia dla córki

co do wobkow hmmm ten 8cm pozamiatal bardzo mi sie podoba co do owadow bez dupsztala lux i co robiles tak jak ci gadalem?

Dużo lepiej wygladają ale grzebanai troche przy tym . Nie ,nie , musiałem inny patent obrać bo tamto nie zdawało w tych wobkach egzaminu.

No problemo, super że ci pasi. Woby super, szczególnie ósemeczka jest mega wyczesana. A córcia po prostu cudna, wielkie gratulacje. :D :D :D :D :D :D :D

hehe po tatusiu oczywiście :D:D:D

Korzystając z okazji ze mam dziś troszke więcej czasu , chcialem się panowie pochwalic moim najpiekniejszym dziełem :)

Dziś ma 12 dni :D moja córeczka Nadia .

attachicon.gif20140111_102809.jpg

Właśnie z powodu maleństwa nie było mnie sporo czasu na forum i mój wątek przygasł ,ale poprawi się to mam nadzieje  :) To ze nie wrzucam nic w wątku nie oznacza ze nie działam , cały czas planuje i kombinuje.

A tymczasem to co ostatnio mi się troszke udało zrobić :

attachicon.gifP1110410.JPG

Klenióweczki

attachicon.gifP1110412.JPG

Kształtki owada odlane z zywicy pod forme wielogniazdową..

attachicon.gifP1110414.JPG

Taka szczupakówa 8 centymetrowa... dziś miała pierwsze testy. Wypadły pomyślnie , trzeba bedzie odlac kilka sztuk tego i zrobic forme na kilka gniazd...

attachicon.gifP1110417.JPG

I owady po metamorfozie malej , bez dupki którą miały.  Opalizacja od Marcina robi robote -Dzięki Marcin -te dwie sztuki dorzucam  do paczki dla Ciebie.

Gratulacje !!!

Też sobie taką wystrugałem, moja Gabrysia ma siedem tygodni.

Polecam niezdecydowanym !!!

• Like 2