Skocz do zawartości

Woblerowy Świat Bryki

Rekomendowane odpowiedzi

Odlew odlewem ale malowanko bardzo miło wyszło ,bardzo miło ,jak malowałeś?

Psikałeś czy ręcznie?

Częśc aerografem , częśc ręcznie.

Odbić to nie jest problem.Ukleja jest za chuda na FeatherLite i się będzie łamać.Jeśli o mnie chodzi robię teraz drewno.Potem biorę za Ukleje-będzie jak żywa tylko nieco szersza patrząc z góry.

No własnie i tu jest problem o którym pisze Tomy , ... problemem jest zrobić ją bardziej wypasioną nie tracąc żadnych szczegółów i zeby wyglądała jak bez zmian.

Ukleja jest jedną z cieższych ryb do odbicia moim zdaniem.  Teraz kombinuje jak ją zrobić bardziej wypasioną... Narazie to nadają sie na breloczki albo do gabloty.

Niczym żaby... słomka w... i dmuchasz :D :D :D

Próbowałem troche strzykawką i powietrzem utłyczyc martwą rybke ,ale nie zdaje to egzaminu tak jak sobie to wyobrazałem.

jaaa cie pierdziu  :D  jak tak dalej pójdzie Polska będzie nr 1 w robieniu realistycznych woblerów  :D  Pięknie Bryk PIĘĘĘKNIE !!!!

Musimy światu pokazać klase,,, a co ! ;)

Michał,

Jak skończysz robotę to dawaj zaraz ukleje na giełdę. Ja już teraz stoję za nimi w kolejce!

Mega robota!

Napewno trafi , będzie trzeba odrabiać stratne materiały których poszło od groma do kosza...

A nie wystarczy dać porządny stelaż. Utrzymuje duże ryby w woblerach z balsy, więc z żywicą też powinien dać radę.

Będe to próbował bo tak myslałem zbroic takim drutem odrazu z obciązęniem... zobaczymy

• Like 1

No to pianką ją... taką co się rozpręża :D :lol:

Też o tym myślałem :P i chyba nawet to spróbuje. Tylko ze pianka nierówno urosnie i bardzo ją zniekształci , chyba ze nim zastygnie próbowac ją jeszcze uformowac palcami- no ale wtedy zniszczy się łuske itd.. i tak w kółko co krok do przodu to jakis kolejny problem powstaje.

Tymczasem próby malowania mniejszego okonka. zaś przedobrzyłem z paskami i wyszły za ciemne. Wersja breloczkowo naukowa hehe

post-53661-0-11828000-1390316663_thumb.jpg

Jeszcze duzo malowania przedemną by dojsc do wprawy... i przedewszystkim zmiana aerografu na lepszy ...

No i kolorki ukleji po lakierze..

post-53661-0-21969500-1390316800_thumb.jpg

Musze jeszcze jakąs dobrą  opalizacje  dorwac do malowania tego paseczka przy grzbiecie..

Edytowane przez bryka
  • Like 4

Takie gadżety u mnie też powstają :D Przypinki do kamizeli , czapek itd...mysle ze będzie tez duzo więcej innych gadzetów wędkarskich ;)

post-53661-0-99004700-1390339667_thumb.jpg

dobra.. kończe na dzisiaj bo na maxa źle sie czuje po tych wszystkich chemiach...
jutro będe próbował ukleeje troche "utłuczyć" ;)

• Like 3

mam cos takiego chyba w do zylek dragona kiedys dawali no fajna sprawa napewno chetnych bedziesz mial na takie pierdolki  

to rozkrecaj machine bo ciekawe rzeczy powstaja az milo popatrzec

Tak tak , przy dragonach niektórych dawali jako gratis , i chyba nawet nadal dają.

Bzdetki ale sprawiają przyjemnośc  choćby samego tworzenia  ;)

( żebyś Ty wiedział co u mnie powstaje w pracowni z innej branży to byś się za głowe złapal hehe , ale nie wrzucam tu tego bo to z innego działu pierdoły ) ;)

Edytowane przez bryka

Tak tak , przy dragonach niektórych dawali jako gratis , i chyba nawet nadal dają.

Bzdetki ale sprawiają przyjemnośc  choćby samego tworzenia  ;)

( żebyś Ty wiedział co u mnie powstaje w pracowni z innej branży to byś się za głowe złapal hehe , ale nie wrzucam tu tego bo to z innego działu pierdoły ) ;)

Żelowi przyjaciele.... kobiet ? ;)
  • Like 1

Dobra ukleje są już "wypasione" na tyle ze spokojnie zmieszcze obciązenie łamać też się nie powinny a  jeśli w fazach testów jakie będą jeszcze przechodziły zdarzyło by sie cos ze by dało sie je połamac  , bede je poprostu zbroił drutem przez całą długość korpusu zalewając go odrazu w formie -choć mysle ze nie bedzie takich problemów.
Musiałem zaś robić kolejną forme ..
Teraz już się leją korpusy pod docelową formę z 3 gniazdową chociaż na poczatek.
post-53661-0-23609400-1390494167_thumb.jpgpost-53661-0-85700900-1390494178_thumb.jpgpost-53661-0-51278300-1390494196_thumb.jpg
tak to mniej więcej wygląda...

Dziś też przy okazji drewniaki załapały sie na stery , dojrzewaly chyba od listopada i wiecznie nie było kiedy powklejac sterów- dzis nastapił ten dzien.
Jak ktoś ma ochote na jakieś boleniówy to pisać , troche tego jest.
post-53661-0-41089900-1390494344_thumb.jpg

• Like 3