Skocz do zawartości
  • 0

Nie polecam kontrahenta ??????????????????

Rheinangler

Pytanie

Może nie potrafię tego znaleźć ale zniknął bardzo pożyteczny wątek!!!!

Wydaje mi się, że powinien wrócić w prostej formule bez bablania czyli:

nie polecam - bo (opis sytuacji) - i koniec, dopuszczone komentarze typu potwierdzam- bo... Zaprzeczam gdyż...

Ostatnio obserwowałem z niesmakiem pewnego ściemniacza - discusec, czy coś takiego, który ujawniał się w wątkach z rasowym sprzętem, wpisywał kupuję i .... - myślę że nie tylko ja miałem sytuację, że nie płacił, chciał wysyłać potwierdzenie wpłaty z poczty itd...

Kilku takich już przeżyliśmy, ale to daje nieprzyjemne sytuacje i brak takiego wątku jest wyśmienitą luką dla takich dupków co z pewnością wykorzystają i pewnie ich za jakiś czas przybędzie. 

Do moderatorów

Rozumiem usunięcie mojego wpisu na ten temat w jednym z wątków sprzedażowych. Nawet jestem wdzięczny za nie danie mi ostrzeżenia ale powiedzcie sami, czy wysyłanie każdemu priva z ostrzeżeniem tam gdzie zauważalna jest aktywność ściemniacza to dobry pomysł ???

Pewnie tak ale na forum dla początkujących detektywów  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak dla mnie wystarczy przywrócić jeden tylko – "Nie polecam kontrahenta", zakładam, że jeśli ktoś do niego nie trafi, automatycznie jest godny zaufania, oszczędzi nam to klepania się po plecach po każdej udanej transakcji, bicia postów i zamknie poletko dla utajonej reklamy w stylu „super woblery, a jakie tanie, a jakie śliczne, a jaka wysyłka błyskawiczna….”. :)

• 0

Dagon ma rację, nie potrzebny jest temat "polecam kontrahenta"  wystarczy utworzyć temat "nie polecam" i w pierwszym poście utworzyć czarną listę, ten kto poleci sobie z kimś w kulki trafia na niechlubną tablicę do wglądu publicznego i każdy wie, że z tą osobą nie ma co sobie głowy zawracać.

• 0

Może nie potrafię tego znaleźć ale zniknął bardzo pożyteczny wątek!!!!

Wydaje mi się, że powinien wrócić w prostej formule bez bablania czyli:

nie polecam - bo (opis sytuacji) - i koniec, dopuszczone komentarze typu potwierdzam- bo... Zaprzeczam gdyż...

Ostatnio obserwowałem z niesmakiem pewnego ściemniacza - discusec, czy coś takiego, który ujawniał się w wątkach z rasowym sprzętem, wpisywał kupuję i .... - myślę że nie tylko ja miałem sytuację, że nie płacił, chciał wysyłać potwierdzenie wpłaty z poczty itd...

Kilku takich już przeżyliśmy, ale to daje nieprzyjemne sytuacje i brak takiego wątku jest wyśmienitą luką dla takich dupków co z pewnością wykorzystają i pewnie ich za jakiś czas przybędzie. 

Do moderatorów

Rozumiem usunięcie mojego wpisu na ten temat w jednym z wątków sprzedażowych. Nawet jestem wdzięczny za nie danie mi ostrzeżenia ale powiedzcie sami, czy wysyłanie każdemu priva z ostrzeżeniem tam gdzie zauważalna jest aktywność ściemniacza to dobry pomysł ???

Pewnie tak ale na forum dla początkujących detektywów  :lol:  :lol:  :lol:

Miałem z nim to samo wysłałem wędkę na podstawie przysłanego dowodu wpłaty z poczty, czekałem 2 tygodnie na pieniądze nie dotarły ale po ponaglającej wiadomości dostałem przelew z konta i na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Co do wątku "Nie polecam" powinien istnieć i tyle. 

Edytowane przez milupa

• 0

Zgadzam się z kolegami, że wystarczył by watek "nie polecam' gdyż na ogół forumowicze z naszego forum są uczciwi a i nie rzadkie są przypadki wręcz wzorowej uczciwości co bardzo cieszy!!!!

Wątek Archiwum mógłby być również w okrojonej formie bardzo pożyteczny, bo nie musimy wiedzieć kto kupił i jak przebiegała sprzedaż ale to co najważniejsze wg nowego regulaminu zamieszczamy przez edycję pierwszego postu i to daje pogląd np ile może kosztować na wtórnym rynku jakiś gadżet wędkarski,- dla mnie to pożyteczna informacja...

• 0

Czy wątek powstanie czy nie to i tak znajdzie się jakiś "pętak" na przewałkowanie kolegów - przerabiane na forum to było już wielokrotnie.

Nie polecam - jak najbardziej

Polecam - również ale nie jako kółko wzajemnej adoracji, tylko krótkiego komentarza "wszystko ok"

czy podczepienie w tematach ??? hmmmm a może oddzielne pod forum do tych tematów ???

• 0

Zgadzam się z przedmówcą deichkind-em, założenie stałego wątku niczego nie zmieni w ludziach, którzy mają po prostu "lepkie ręce". 

Wydaje mi się, że nagłe pojawienia się ostrzeżenia poprzez założenie nowego wpisu tak jak ten, jest bardziej efektywne i szybko przyciąga uwagę. To tak jakby ktoś krzyknął na ulicy "Uwaga złodziej!"

Kiedy pojawi się następny kanciarz, pierwszy poszkodowany opisuje przypadek i tyle.

• 0

Wróćmy do normalności!     Tym jest między innymi psucie dobrego samopoczucia

naciągaczom,oszustom i innym........

Jestem ZA  a nawet...ups zapędziłem się,śmieszmie by zabrzmiało gdybym usiłował 

kogokolwiek puszczać w skarpetach.

• 0

Chyba szefostwo Forum nie ma nic do dodania :) Ja jestem za wprowadzeniem ponownie wątku " nie polecam"

Zostałem oszukany na forum i dobrze by było żeby taki wątek mogł przestrzec kolegów przed podobnymi nieprzyjemnościami ...

pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...