Skocz do zawartości
  • 0

Nie polecam kontrahenta ??????????????????

Rheinangler

Pytanie

Może nie potrafię tego znaleźć ale zniknął bardzo pożyteczny wątek!!!!

Wydaje mi się, że powinien wrócić w prostej formule bez bablania czyli:

nie polecam - bo (opis sytuacji) - i koniec, dopuszczone komentarze typu potwierdzam- bo... Zaprzeczam gdyż...

Ostatnio obserwowałem z niesmakiem pewnego ściemniacza - discusec, czy coś takiego, który ujawniał się w wątkach z rasowym sprzętem, wpisywał kupuję i .... - myślę że nie tylko ja miałem sytuację, że nie płacił, chciał wysyłać potwierdzenie wpłaty z poczty itd...

Kilku takich już przeżyliśmy, ale to daje nieprzyjemne sytuacje i brak takiego wątku jest wyśmienitą luką dla takich dupków co z pewnością wykorzystają i pewnie ich za jakiś czas przybędzie. 

Do moderatorów

Rozumiem usunięcie mojego wpisu na ten temat w jednym z wątków sprzedażowych. Nawet jestem wdzięczny za nie danie mi ostrzeżenia ale powiedzcie sami, czy wysyłanie każdemu priva z ostrzeżeniem tam gdzie zauważalna jest aktywność ściemniacza to dobry pomysł ???

Pewnie tak ale na forum dla początkujących detektywów  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chyba szefostwo Forum nie ma nic do dodania :) Ja jestem za wprowadzeniem ponownie wątku " nie polecam"

Zostałem oszukany na forum i dobrze by było żeby taki wątek mogł przestrzec kolegów przed podobnymi nieprzyjemnościami ...

pzdr

a zgłosiłeś to do moderacji?

swoja droga popieram temat :

" nie polecam"

• 0

Panowie, napisze od razu wyraźnie żeby nie rozbudzać zbędnych nadziei:

wątek polecam / nie polecem kontrahenta nie powróci, a komentowanie transakcji zawartych na forum jest traktowane jako naruszenie regulaminu. Portal nie bierze żadnej odpowiedzialności za transakcje na nim zawierane, w szczególności natychmiast usuwane są zakończone ogłoszenia sprzedaży.

Giełda na jerkbait.pl to tylko "tablica ogłoszeń"  - proszę żebyście tak to traktowali i więcej nie oczekujcie. Każdy zawierający transakcję robi to na własne wyłączne ryzyko i musi kierować się własnym rozsądkiem i doświadczeniem życiowym, co w szczególności dotyczy ustalenia zasad płatności, dokumentowania zawartych transakcji, zawierania transakcji z osobami nieznanymi itp. Do wyjaśniania przypadków oszustw, nadużyć etc   służą powołane instytucje - policja, prokuratura.

Przypadki oszustw, nadużyć itp można oczywiście zgłaszać do redakcji za pośrednictwem formularza na stronie głównej formularz zgłoszenia lub na priv. Jeżeli takich zgłoszeń będzie dużo i będa one wiarygodne oczywiście na tej podstawie możemy zawsze podjąć arbitralną decyzję o eliminacji danej osoby z naszej społeczności ( ban ), tak jak to się stało ostatnio w przypadku jednego z użytkowników ale pamiętajcie że to jest działanie doraźne, bo jak ktoś chce to zawsze może zarejestrować się ponownie z innego IP, pod innym nickiem etc.

Wątek zamykam.

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...