Skocz do zawartości

Pomoc w identyfikacji gumki

stoner

Rekomendowane odpowiedzi

Już dawno miałem o to zapytać ale najpierw postanowiłem sam poszukać( niestety z marnym skutkiem )

Gumki te kupiłem dobre 20 latek temu, nie zwracałem wtedy uwagi na producenta. Jak przekonałem się o ich skuteczności było już za pózno. Po prostu przepadły.

Ta na zdjęciu to moja ostatnia sztuka, która jakimś cudem się gdzieś zapodziała

Dodam że kolor był inny, taki stalowy z srebrnym brokatem.

post-50052-0-93688200-1363517007_thumb.jpg

post-50052-0-28052900-1363517057_thumb.jpg

post-50052-0-10650300-1363517084_thumb.jpg

post-50052-0-30642600-1363517122_thumb.jpg

Dodam że w środku ma kanalik długości około 1cm.

A może ktoś ma na zbyciu jakieś stare zapasy owej przynęty?

Edytowane przez stoner

• 2 tygodnie później...

Gumy były sprowadzane przez nieistniejącą już od lat hurtownię z Tychów. Mieli więcej takich "perełek", ale o tym, co są warte, to człowiek dowiedział się za późno...

Irku, mam 3 takie gumki. Sprawdziłem swoje zasoby i znalazłem tylko te trzy, dodatkowo jedna z nich ma "odgryziony" spory kawałek ogonka. Dokleiłem stosowny fragment z innej gumki uzyskując pracę maksymalnie zbliżoną do oryginału, co świadczy o tym, że też doceniam te gumki. I udało mi się, bo centymetr "doklejki" również został zjedzony :angry:  Jedną z nich zdjąłem z "tablicy pamięci", taki mój zbiór baaaardzo starych gumisiów. Między nimi 8 szt. pierwszych polskich gum, tych twardych, co to się nie bardzo dało nabić, ale z wiotkimi ogonkami :)

Otóż gotów jestem oddać Ci te dwie i pół sztuki niezwykle łownych pstrągowych gumek za jedną, ale ciekawą i mocno starą gumkę w dobrym stanie. Bo ilość sztuk na tablicy pamięci nie może się zmniejszać :D

Jeśli chcesz, pisz na priva.

Janusz,  za jedną, ale ciekawą i mocno starą gumkę w dobrym stanie, to brzmi groznie :)

:D  :D  :D

Bo ja nie chcę "cuda na kiju prosto ze sklepu", tylko ZABYTEK, ale w niezłej formie. I nie może to być "gumka z przyjemnością i tylko raz użyta", coby jasność byłą ;)

No niestety nie jest to Sandra już sprawdzałem. Ciekawi mnie ta nazwa Cicerelle, nic na ten temat nie mogę znalezć,

Cicerelle to jednak nie jest.Z tego co sobie przypominam miała ogon kopyto podobny i dużą falbankę na grzbiecie.

Myślałem też że to Sking delande(i te właśnie ja miałem)ale link @makamby rozwiał wątpliwości.Nie poddawaj się,ja dopiero po kilku latach dowiedziałem się jak nazywa się guma poszukiwana przeze mnie,Tobie mam nadzieję uda się wcześniej.