tomo80 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam mam taki problem szukalem ostatnio wedki pod klenia i jazia, główną przynętą bylyby woblery max 5cm. Szukałem w sklepie ale wybór był mały, sprzedawca zaproponowal mi model shimano clarus salmon steelhed 270 1/4-3/4 oz z tego co pamietam i bardzo mi ten kijek sie spodobał niestety to kijek na rynek amerykański i mało wiadomosci w necie mogę znaleźć. Pytanko czy ktos miał z tym kijkiem styczność, czy pasowałby pod jazia i klenia i pod takie woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek3 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Machałem na sucho kijem shimano clarus ale chyba nie salmon .... amerykanska seria przywedrowała do nas , przyjemny kijek o srodkowym ugieciu parabolicznym tez miałem go w uwadze jako wedke na klenia.Ten co ja ogladałem był z wyrzutem do 21 g po przeliczeniu ... Ale to wszystko co moge powiedzieć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Kolega @godski miał chyba nem model o który pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo80 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 no ten model po przeliczeniu miał cw 7-21 i zastanawia mnie czy to jest dobry model i czy obsłużyłby woblery do 5 cm. Rzeka Bzura ok 25 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Kolega @godski miał chyba nem model o który pytasz.Miałem, miałem. Czujny jesteś. Ale tylko na sucho machałem. Odesłałem do sklepu, bo denerwował mnie długi dolnik i przelotka szczytowa o małej średnicy. Na zdjęciach poniżej gnę go: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Miałem, miałem. Czujny jesteś. Ale tylko na sucho machałem. Odesłałem do sklepu, bo denerwował mnie długi dolnik i przelotka szczytowa o małej średnicy. Na zdjęciach poniżej gnę go: P4200776.JPG P4200778.JPGNie czujny tylko pamiętliwy Pamiętam bo sam też miałem ale krótszego (2,1m) i za cholerę mi nie leżał bo giął się pod kątem prostym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jestem w posiadaniu tego kija. W moim odczuciu jest trochę za sztywny jak na klenia. Przynętę ważącą 4-5g poślesz na zadawalającą odległość. Mniejsza gramatura nie ładuje tego kija dostatecznie i dość mało komfortowo się oddaje rzuty. Kij czuły i umiarkowanie szybki, przechodzi w parabolę pod większym obciążeniem. Mam i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 jezeli masz mozliwosc, to obejzyj sobie model 10 lb o dlugosci 8'6" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Ja nam na pstrągi i sandacze takiego 7'6" -1/2oz. 4-10lb extra fast fajnie wykonany i osprzęt Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam mam taki problem szukalem ostatnio wedki pod klenia i jazia Ja nam na pstrągi i sandacze takiego 7'6" -1/2oz. 4-10lb extra fast fajnie wykonany i osprzęt Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcelino Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 witam,czy posiada ktoś jeszcze jakieś informacje na temat tego kijka (9' 1/4-3/4oz. med-fast ,180g).Jak wg was spisywał się bedzie w sandaczowo-boleniowym spinningu na narwi.mam okazje kupić po atrakcyjnej cenie jednak nie wiem czy sie zdecydować,bo oprócz danych katalogowych opinni użytkowników w necie bardzo mało.z góry dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Witam Szukam opinii użytkowników na temat wędek Shimano Clarus. Konkretnie chodzi mi o model 8'6" do 1 oz z serii Salmon & Steeelhead. Jaka akcja, realne cw, jakość wykonania ....itd. itp. Prośba raczej do kolegów z zagranicy bo z tego co się orientuje u nas te kije nie wystepują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Trochę mi przypominał Batsona z RX6 o takich parametrach. Jakość wykonania zupełnie przyzwoita. Miałem wrażenie, że ta uncja jest trochę na wyrost. Z tym, że kij ten oglądałem wprawdzie kilka razy, ale po pierwsze: na sucho, a po drugie: ładnych parę lat temu i czas mógł coś w pamięci zamazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 To musiał być kij ze starej serii jeszcze na blanku IM-7. Nowa seria jest juz robiona z IM-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Odświeże bardzo zimnego kotleta Jestem w posiadaniu Clarusa CSS-70M-2 L 7'0" CW 1/4-5/8 oz czyli po naszemu dł 2.13m cw 7-17 g akcja :fast, blank IM-7i wiem że była tez wersja o troszkę mniejszych parametrach ale +/- w tej samej długości,czy jest ktoś w posiadaniu tej słabszej wersji tego kija, lub mogłby określić dokladne paramerty tej wesji clarusa ,tylko na blanku IM-7.Byłbym zainteresowany kupnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi