Skocz do zawartości

Farba luminescencyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się kiedyś udało osiągnąć poniższy efekt (oczywiście powtarzalny) domalux trochę go gasi

wp000124d.jpg

Po pierwsze nie wiem co miałeś na myśli "powtarzalny efekt"

Po drugie na twoim zdjęciu nie widać zastosowania  takiej farby ( chyba że pomalowałeś bez jakiegokolwiek podkładu, co praktycznie wcale nie daje pożądanego efektu

Kiedyś malowałem taką farbą, ale niestety ,nie woblery. Szału nie było chwilę się świeciło. Tylko zaznaczam nie lakierowałem tego niczym. A wobki trzeba jednak polakierować :(

Mi się kiedyś udało osiągnąć poniższy efekt(oczywiście powtarzalny) domalux trochę go gasi

Czyli jaki ??

Jeśli naświetlisz przynętę, wstawisz do ciemnego pomieszczenia i zrobisz zdjęcie, to zapewne efekt będzie widoczny, bo narazie ani efektu ani luminescencji :P.

Stoner, jaką farbę fluo chciałeś użyć ? Pactra czy coś innego ? Na dużej czy małej powierzchni ?

Farba której mam zamiar użyć to ta:

http://www.noxan.pl/bhp/farba-luminescencyjna.html?gclid=CMLMzpm1ibYCFUdY3god7m8AWg

Kolega podrzucił mi małe stado pikerów do pomalowania. Ja wpadłem na pomysł żeby pomalować je taką farbą ,a przy okazji pociapać trochę swoich wobków,

Kiedyś bazgrałem taką farbą w barze na ścianie różne dziwadła i jakiś tam efekt był.

Zwięrzu a Pactra ma coś takiego w ofercie,bo chyba wydaje mi się ze raczej nie . Ale mogę się mylić

Edytowane przez stoner

Owszem Pactra ma farby fluo.

pactrafluo.jpg

niestety nie mogę nic więcej w ich temacie na razie powiedzieć, kupiłem z myślą że lepiej się to sprawdzi przy nocnym łowieniu, w postaci drobnych akcentów na woblerze.

Mogę dodać tylko tyle że ten red fluo, nie ma nic współnego z czerwonym, po wyschnięciu dalej taki dodowaty różowy :angry:.

Edytowane przez Zwierzu

Zwierzu ale ta farba jest fluorescencyjna a nie luminescencyjna. Farby fluo nie świecą w ciemności po naświetleniu.

Chodziło mi o taką , jaką są malowane tabliczki ewakuacyjne itp. Zdaje mi się że Pactra i tym podobne nie mają czegoś takiego w ofercie.

Znalazłem jeszcze w jakimś sklepie dla plastyków tego typu farbę w małych pojemniczkach ale jakoś wątpię w jej skuteczność