stoner Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mam pytanko. Czy ktoś z Was używał do malowania swoich przynęt farby luminescencyjnej ( świecącej w ciemności) ?Zastanawiam się jaki jest efekt po nałożeniu kilku warstw domaluxu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Pod Domaluxem efekt działa,ale....ja jak miałem dwa wobki pomalowane tego typu farba musiałem je "naświetlać" po każdym rzucie,bardzo szybko "gasły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mi się kiedyś udało osiągnąć poniższy efekt (oczywiście powtarzalny) domalux trochę go gasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mi się kiedyś udało osiągnąć poniższy efekt (oczywiście powtarzalny) domalux trochę go gasi Po pierwsze nie wiem co miałeś na myśli "powtarzalny efekt"Po drugie na twoim zdjęciu nie widać zastosowania takiej farby ( chyba że pomalowałeś bez jakiegokolwiek podkładu, co praktycznie wcale nie daje pożądanego efektu Kiedyś malowałem taką farbą, ale niestety ,nie woblery. Szału nie było chwilę się świeciło. Tylko zaznaczam nie lakierowałem tego niczym. A wobki trzeba jednak polakierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Straszne rzeczy ! Skasuj sobie posta jak Ci się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Widzę ze kolega strasznie nerwowy się robi jak coś nie tegez.Może melisa albo jakieś ziółka Edytowane 18 Marca 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A jednak Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mi się kiedyś udało osiągnąć poniższy efekt(oczywiście powtarzalny) domalux trochę go gasi Czyli jaki ??Jeśli naświetlisz przynętę, wstawisz do ciemnego pomieszczenia i zrobisz zdjęcie, to zapewne efekt będzie widoczny, bo narazie ani efektu ani luminescencji . Stoner, jaką farbę fluo chciałeś użyć ? Pactra czy coś innego ? Na dużej czy małej powierzchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Świetnych farb używa Salmo do malowania Chubby Darter. Świecą jak psu piiiiiiiiiii na wiosnę Skontaktuj się z Piotrem P. może Ci powie co to za farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Farba której mam zamiar użyć to ta:http://www.noxan.pl/bhp/farba-luminescencyjna.html?gclid=CMLMzpm1ibYCFUdY3god7m8AWgKolega podrzucił mi małe stado pikerów do pomalowania. Ja wpadłem na pomysł żeby pomalować je taką farbą ,a przy okazji pociapać trochę swoich wobków,Kiedyś bazgrałem taką farbą w barze na ścianie różne dziwadła i jakiś tam efekt był. Zwięrzu a Pactra ma coś takiego w ofercie,bo chyba wydaje mi się ze raczej nie . Ale mogę się mylić Edytowane 19 Marca 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Owszem Pactra ma farby fluo. niestety nie mogę nic więcej w ich temacie na razie powiedzieć, kupiłem z myślą że lepiej się to sprawdzi przy nocnym łowieniu, w postaci drobnych akcentów na woblerze. Mogę dodać tylko tyle że ten red fluo, nie ma nic współnego z czerwonym, po wyschnięciu dalej taki dodowaty różowy . Edytowane 20 Marca 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Zwierzu ale ta farba jest fluorescencyjna a nie luminescencyjna. Farby fluo nie świecą w ciemności po naświetleniu.Chodziło mi o taką , jaką są malowane tabliczki ewakuacyjne itp. Zdaje mi się że Pactra i tym podobne nie mają czegoś takiego w ofercie.Znalazłem jeszcze w jakimś sklepie dla plastyków tego typu farbę w małych pojemniczkach ale jakoś wątpię w jej skuteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jasne, to w takim razie nie spotkałem się z takim tworem Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ja używałem takiej farby do mormyszek też w małym pojemniczku niestety firmy nie pamiętam robiłem kropke na mormyszce zamiast cyrkoni i świeciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Panowie poprawcie mnie jeżeli się mylę. RAPR zabrania stosowania sztucznego światła w przynętach sztucznych, a luminescencja jak by nie patrzył to świecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Każdy odblask by można zaliczyć do świecenia,jako światło już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi