Stunter Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jaki polecacie kołowrotek do spinningu do 230 zł pod kij Dragon Millenium HD 2,85m / 5-25gKręciołek na bolenia na Wisłę i Pilicę.Myślałem nadTeam Dragon FD730iX lub roz. 35Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Pod Bolka Dragon Maxima Hs Duże przełożenie jedni chwalą drudzy mowią ze szmelc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Wislane i Pilicowe bolenie maja jakies ulubione kołowrotki?Ja bym brał w ciemno ten kołowrotek. Chyba sie nie ,, pogryzie ,, z wedka z tej samej ,, stajnii ,,. Edytowane 18 Marca 2013 przez Marcel 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Który kołowrotek będzie lepszy. Team Dragon FD730iX lub 35 czy Dragon Maxima HS Spinn FD1030i ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Oba to podobna półka jakościowo cenowa, miałem okazję kręcić Maximą, wrażenie średnie, czuć mechanizm, co mi się niezbyt podobało to nawój linki, miałem Team Dragona ale iZ, natomiast tym iX na sucho kręciłem w sklepie i za bardzo mnie nie powalił Do średniego spina czyli tak nie przymierzjąc pod bolenie łowiąc po kilkanaście godzin w tygodniu oba powinny kilkla sezonów wytrzymać, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Masz teraz w dziale Sprzedam fajnego i niedrogiego Stradica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Niestety jest on uszkodzony. Ale ja wole z przednim hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 A może wziąć Okuma Epix Pro 40 albo Spro Passiona 740 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniacz Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Kołowrotek to wybór dosyć trudny ja mam spro red arc, ale czy się on sprawdzi to dopiero zweryfikuję na rybach. Opinie o nim są pochlebne ale swoje zdanie mogę wyrazić dopiero po sezonie użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Team Dragon to mocny sprzet. Niedawno takiego rozbierałem.Naprawdę mocna konstrukcja.Za te pieniądze to niezły wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 A może wziąć Okuma Epix Pro 40 albo Spro Passiona 740 ?Witam Okuma epix pro 40 {coś ponad 400gr } to zdecydowanie za duży kołowrotek do tego kija pod bolenie, szukaj 3000-3500 max 350gr. Team Dragon polecam czy to 730-735ix, używałem przez pięć sezonów do jerkowania pod 100gr kij, dalej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 odświeżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 warto byłoby coś wnieść do tematu jeżeli kolega w dalszym ciągu nie dokonał wyborusamo odświeżam mało wnosi do autorskiego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Posiadam (i używam) Dragon Maxima HS Spinn FD1030i ..... ogólnie w porządku, ale już zauważyłem jeden problem - rolka w kabłąku (straaaaasznie głośno chodzi, a smarowanie pomaga tylko na chwilę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Nie wiem który ostatecznie wybrać. Team Dragon FD730/35iX czy Spro Passion 730/40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) wybierz ten ktory ci bardziej pod względem estetyki podchodzi w najwiekszym rozmiarze (taka sama kasta, wieksza szpula) Oba robi ryobi w chinach, cena taka sama(bo do spro wypada dokupić szpule bo brak jej w komplecie), oba maja budy z tworzywa (td ma niby klapkę z alu) oba mają łożyska tam gdzie trzeba (2xkorba, pinion,rolka) ale za to średneij jakości, stary ix miał korbkę na guzik (gorsza), nowy ma taką jak passion, . dla mnie jeden pies Edytowane 24 Marca 2013 przez TriMack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Odświeżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek141 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Dragon gwarancja 5 lat to chyba dragon lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Polecam maxime hs ja mam ją już 3 lata co roku smaruje i jak narazie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Za 230zł to Kolego super zabawki nie kupisz, wszystko w tej cenie będzie przeciętne, możesz tylko wybrać ten, który Ci się bardziej podoba. Większość to tak naprawdę Ryobi Designed.Ja osobiście z takiej półki preferuję Dragony i Okumy, właśnie dlatego, że mają 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dołóż 7dych i kup red arca spro 10300 powinieneś być zadowolony, jak go nie skąpiesz w błocie nie wytaplasz to pare sezonów pochodzi chyba że masz na styk kase to wybierz Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dragon maxima nie polecam, mam ten kręciołek i teraz spoczywa sobie gdzieś na dnie pudła , od początku luzy po pierwszym wyjeździe czuć było przekładnie,potem doszła rolka prowadząca żyłkę która piszczała, oliwienie pomogło tylko na chwilę, może mi się trafił felerny ale.....na gwarancji go nie oddam do serwisu bo był rozkręcony do smarowania i kasowania luzu z myślą tą że mu to pomoże.Jak przedmówca napisał dołóż i kup red arca ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Przybyło trochę kasy więc na kołowrotek mogę przeznaczyć max. 300 zł. Co proponujecie ? Myślałem nad:Spro Red ArcDragon FishmakerShimano Exage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Fishmakera miałem i do spro się nie umywa, obejrzyj Hypalite. Jest o nim wątek, wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Wypowie się może ktoś jeszcze ? Głownie zastanawiam się nad red arcem i fishmakerem. Macie może jakieś inne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi