Wędkamojehobby Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Nie wiem czy szanowne grono wie ale właśnie dzisiaj jest wędkarza Jest obchodzone dopiero od 2008 roku. Może znacie może nie ale zacytuje: Linów, jazi, brzanek, krąpi Niech nam Bozia nie poskąpi, Od boleni i lipieni, Niech się w rzekach pięknie mieni, Więcej leszczy, mniej jazgarzy, Niech nas słonko nie poparzy, Mnóstwa zacięć, pięknych holi, dobrej woli i mniej trolli, Pełnołuskich i sazanów Mniej czapli i kormoranów, I wódeczki i śledzika, Więcej NO KILL, mniej sadzyka. Pstrągów, kleni, wzdręg i płoci, Rybki złotej, co "ozłoci", I mniej żółci na wątrobie, Życzę wszystkim Wam... i sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Super kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ten dzień to w wykonaniu PZW taka namiastka 1-go maja z przed wielu wielu lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 No to ja sobie prezent już dzisiaj zrobiłem z tej okazji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 a miałem dzisiaj nie pić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 ... jeśli dla kogoś patronem jest Grabowski to proszę bardzo... mi bliższa jest data 12 kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 dziś tylko jeden mój kolega w pracy pamiętał o tym dniu- chyba jeszcze jest mało popularny i nie hucznie obchodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Na Twardej pewnie wszyscy towarzysze (tfuuu) leżą już pod stołem i chwytają powietrze jak Karpie Edytowane 19 Marca 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dobre moj przedwmówco...dobre.Pani Krysia ( przypadkowe imie ) z ksiegowosci, dostała kwiaty z waszych skladkowych. Napewno sie odwdzieczy. Skokiem na ...kase buhahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 12 kwietnia Zenon z Werony patronuje wędkarzom KLIK. Może ktoś wie, czym ZG PZW się kierowało, aby w tym dniu świętować Dzień Wędkarza ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Może ktoś wie, czym ZG PZW się kierowało, aby w tym dniu świętować Dzień Wędkarza ?. Czyżby dzień urodzenia jenerała !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Sentymentem, powracają im wspomnienia z młodości… http://pl.wikipedia.org/wiki/Prowokacja_bydgoska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Może ktoś wie, czym ZG PZW się kierowało, aby w tym dniu świętować Dzień Wędkarza ?. ... kierowało się własną historią... 19 marca 1950 roku powołano Polski Związek Wędkarski... w miejsce zlikwidowanego ciut wcześniej Związku Sportowych Towarzystw Wędkarskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 I zagadka rozwiązana… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak jest Watsonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Sir Doyle rzekłby – to elementarne, i cholera racja po jego stronie, najciemniej pod latarnią a my, członkowie tego zacnego ZWIĄZKU, powinniśmy się wstydzić, nie znamy własnej historii. Właśnie przeszukuję net, bo się zaraz kurka siwa okaże, że PZW własny hymn ma a ja nic o tym nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) ... kierowało się własną historią... 19 marca 1950 roku powołano Polski Związek Wędkarski... w miejsce zlikwidowanego ciut wcześniej Związku Sportowych Towarzystw Wędkarskich... Gdzieś kiedyś znalazłem relacje z powstania. I fragment przemowy jednego z komunistycznych działaczy: "Jestem przekonany, że Wasz dzisiejszy zjazd działaczy z wędkarstwa z całego kraju jest zjazdem rewolucyjnym, jest zjazdem, który likwiduje dotychczasowy, anormalny, kapitalistyczny charakter organizacji, przekształci i dopasuje ją do potrzeb klasy robotniczej". To kto świętował wczoraj?? Pamiętajcie o 12 kwietnia!! Edytowane 20 Marca 2013 przez argrabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 "... jest zjazdem, który likwiduje dotychczasowy, anormalny, kapitalistyczny charakter organizacji, przekształci i dopasuje ją do potrzeb klasy robotniczej". To kto świętował wczoraj?? Powiem, że to na cel obrane „likwidowanie” bardzo dobrze im wyszło, a wczoraj kto świętował? Towarzysze wędkarze świętowali, 150% normy w założeniach likwidacyjnych pękło i idzie dalej. Przodownicy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi