Kunasz63 Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 wszystkie male rozmiary ktore ja osobiscie mialem w rekach 200 i 500 włacznie z pflugerem kawalca a to blizniacza konstrukcja pod inna nazwa chodzily jak maselko i sam tez w niego zaiwestuje . rarenium tez ogladalem w wielkosci 1000 i 4000 fajny kreciął ale nie dal bym za niego tyle. pomecze znajomego to moze sciagnie mi go ponizej 5stuwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Kolega miał w rekach tego mitchella że wyrobił sobie taki pogląd? Tak kolega Zwierzu miał ten kołowrotek w rękach i jestem na tyle przekonany że w maju stanę się jego posiadaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek141 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam ja moge polecic Shimano z bardzo niskiej polki jak dla was ;p Shimano HyperLoop 1000 Co prawda mam z tylnym hamulcem mam okolo 3 lat I nie moge narzekac Kolowrotek Miał służyc do Okoniowki ale bylem z nim na Kleniach I lapalem na niego na przynety nawet i do 10 G raczej nie wiecej. Smiga do dzis i bez zadnych Problemow nawija bardzo ladnie ;] az sie dziwie ze taki kolowrotek taki trwaly a z reguly nie szanuje sprzetu poloze na piachu obije o cos itp ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) To, ja może troszeczkę odświeżę temat i popytam o kołowrotek, ale o wadze ... powiedzmy 150 gr max Co polecacie? Może być podlodówka itp. itd-nie ma znaczenia-ważna jest waga Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez sylweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 To, ja może troszeczkę odświeżę temat i popytam o kołowrotek, ale o wadze ... powiedzmy 150 gr max Co polecacie? Może być podlodówka itp. itd-nie ma znaczenia-ważna jest waga Jak o cenie nie mówisz to znaczy, że budzet otwarty to..... stella 1000-no ma 170g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Mam Ryobi Zaubera 1000 sparowanego z Savagear 3-18g, kij bardzo lekki a kołowrotek mimo że metalowy dobrze go wyważa. Używam plecionki Dragona bodajże 0,06, cena ze szpulą zapasową też metalową coś ok. 300pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek141 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Kolega ma Starego Shimano Aero 1000 z podwojna korbka Z hamulcem Walki..Japoniec Tak zwany czarnuch. Mowi ze zaczepisty Kołowrotek wygladem nie powola ale praca miodzio On ma go 2 lata ale kupil uzywke i mowi ze naprawde wart pieniedzy ale bardzo trudno go teraz juz dostac ostatnio bym w dziale sprzedam za 200 zl poszukaj moze jeszcze aktualne.Bardzo ladnie nawija i plynnie kreci pod okonie Klenie/Jazie naprawde rewelacja ;] Płynny hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Kupiłem Mitchella Mag-Pro Extreme, na pierwszy rzut ok. Kręci lekko. Powinien być dobry do River Runnera Fenwicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Kupiłem Mitchella Mag-Pro Extreme, na pierwszy rzut ok. Kręci lekko. Powinien być dobry do River Runnera Fenwicka Napisz, prosze, jaki rozmiar wziales i jaka srednica szpuli na rancie? Szukam czegos co moglbym przyczepic do mojego UL.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jak będę w domu to dam znać, wziąłem 500 i to był zdaje się dobry wybór. Wygląd 500 a właściwości jakby większego rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Jak będę w domu to dam znać, wziąłem 500 i to był zdaje się dobry wybór. Wygląd 500 a właściwości jakby większego rozmiaru Panowie patrzcie na pojemnosc szpuli bo rozmiarowka w tych Mitchellach extreme jest taka:200 110m/0.18 ----58cm, waga 160gr500 130m/0.18 ----69cm, waga 180gr1000 200m/0.20 ----70cm, waga 210gr2000 130m/033 ----85cm, waga 230grPrzelożenie we wszystkich 5.2:1, zapasowa szpula alum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Do 0,14 Dragona HM 150m potrzebowałem troszkę podkładu Bo do rantu szpuli nieco brakowało... Właśnie zdziwił mnie nawój linki na jeden obrót - duży jak na takie maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Maćku, wrzuć proszę fotkę szpulki. Miałem w rękach dwie 500tki, które nawijały w stożek... Mój egzemplarz wrócił do sprzedawcy. Nie tylko z tego powodu zresztą - uszkodzenia mechaniczne. Wkrótce kolejne podejście do tematu, ale bez testów nawijania się nie obejdzie. Na szczęście mam klawego sprzedawcę, dla którego to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Dziś w sklepie oglądałem Mitchelle Extreme i nie powaliły z nóg, praca na sucho podobna do nowej Okumy RTX, wielkość i ciężar również, a cena o 30% wyższa.Osobiście jednak poczekam i dozbieram do Rarenium 2500-3000 jako kręcioł do mojej ciężkiej okoniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Istotnie, po wyjęciu z pudła nie ma rewelacji, ale z czasem MPE nabiera ogłady. Czy każdy egzemplarz? Tego nie wiem. Wiem natomiast, że trudno o zwalenie z nóg w przypadku chińskiego młynka za 500 zł Ps. Okuma RTX? Myślę, że nie zabrałbym tego nad wodę choćby za darmo Edytowane 9 Maja 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 No tak, powalenie z nóg to dyskusyjna kwestia . Ciężko też ocenić cokolwiek na sucho, ale ogólnie jak dla mnie zbyt krzykliwy design przez co sprawia wrażenie lekkiej tandety, dwa które oglądałem kręciły dosłownie jak wcześniej wzięta Okuma, bez porównania do półkowego Rarenium. Może walory użytkowe z czasem się objawią, ale jednak mnie nie przekonał w takiej cenie. Na razie używam Team Dragon FD920 i gdyby był o te 60g lżejszy wcale nie myślałbym o wymianie na Rarenium, Mitchella czy cokolwiek innego poniżej Rarenium Ci4 JDM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Doskonale to rozumiem. Mocno napaliłem się na MPE, a jak wyjąłem mój, ówcześnie, egzemplarz z pudełka, to mina mi zrzedła. To nie tak miało pracować. Mój kumpel, który kręcił swoim, doszedł do podobnych wniosków. No ale za punkt odniesienia obraliśmy jeden z "najgorszych" do tego celu młynków - Daiwa Exist On pozostał przy swoim i teraz jest kontent, bo jego MPE się "ułożył", nasmarował, czy co tam jeszcze i kręci ładnie, jego zdaniem. Mój poleciał w ramach zwrotu. Później kręciłem innymi MPE (2 kolejne egzemplarze), u innego sprzedawcy i już pomiędzy nimi czułem wyraźną różnicę w kulturze pracy. I jeden z nich byłem gotów kupić. Design? Degustibus... Dla mnie w przedziale do 1K zł nie ma innego stałoszpulowca, który chciałbym mieć. Powiem inaczej - nie chcę mieć innego niż MPE właśnie. Być może, gdyby nie masa, nie zainteresowałbym się nim a tak, choroba postępuje Żałuję, że mój okazał się trefny, ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa Edytowane 9 Maja 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 mam tego mitchella w wielkości 1000,mój miał dziwną wade, za długi gwint na osi kołowrotka i nie mogłem dokrecic hamulca.po skróceniu o jakies 5mm wszystko ok. ponoć ta oś jest z tytanu i muszę przyznać że tylko pilnikiem mogłem do niej się dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 mam tego mitchella w wielkości 1000,mój miał dziwną wade, za długi gwint na osi kołowrotka i nie mogłem dokrecic hamulca.po skróceniu o jakies 5mm wszystko ok. ponoć ta oś jest z tytanu i muszę przyznać że tylko pilnikiem mogłem do niej się dobrać.Jak takie rzeczy się trafiają jak za długa ośka to dla mnie badziew jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Wklejam foto szpuli nie ma chyba stożka... Idę dodać podkładu bo tak jak pisałem troszkę brakuje (150m 0,14 Dragona HM). Kręci od początku leciutko i gładko, nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flower Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 ja i kolega kupiliśmy rozmiar 1000 w marcu tego rokujak na razie nie zauważyłem żadnych problemów, nawój plecionki 0,06 prawidłowyhamulec również działa płynnie zauważyłem, że używając przynętach, które stawiają większy opór np woblery da się słyszeć szum... podobnie jest w egzemplarzu kolegi. na razie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Jak będę w domu to dam znać, wziąłem 500 i to był zdaje się dobry wybór. Wygląd 500 a właściwości jakby większego rozmiaru Mam nadzieję, że będziesz bardzo zadowolony. Sprawdzałeś jak się sprawuje zapasowa szpula? Terkotka wywiązuje się należycie ze swojego zadania? Flower, w moim żadnych szumów, żadnych. Od stycznia był 30 razy w akcji. Model 500. Z nawiniętą Savage Gear Adrenaline 0,10: Edytowane 10 Maja 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Maćku, Dawido, dziękuję Wam za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) ...mój miał dziwną wade, za długi gwint na osi kołowrotka i nie mogłem dokrecic hamulca.po skróceniu o jakies 5mm wszystko ok. ponoć ta oś jest z tytanu i muszę przyznać że tylko pilnikiem mogłem do niej się dobrać. Nie wierzę w to co czytam @jasku10, toż to ewidentny babok w sprzęcie, ja bym tego nie piłował tylko oddał jako szmelc.O ile kręciłem nim w jednym z dużych sklepów i praca na sucho moim zdaniem była nienaganna, to już w innym sklepie miałem takie sobie wrażenia.Zastanawiam się jak wypada powtarzalność produkcji tego kręcioła .@flower, jako że jestem zainteresowany tym młynkiem to musimy spotkać się nad wodą, chciałbym pokręcić nim pod obciążeniem i wyrobić sobie jakieś powierzchowne zdanie. Edytowane 11 Maja 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 ponoć ta oś jest z tytanu i muszę przyznać że tylko pilnikiem mogłem do niej się dobrać.A czym jeszcze próbowałeś się do tego tytanu dobrać?(To nie do Ciebie, ale nie mogę się powstrzymać: skoro tytan, to pasuje - jak ulał - do feniksa) Fanie by było, gdyby ktoś, kto podczas czyszczenia tego kołowrotka zważył - powiedzmy - sama przekładnie (wałek i koło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi