Skocz do zawartości

Woblery -SM

Rekomendowane odpowiedzi

rzeczywista wartość woblera można tak naprawdę ocenić nie po jego wyglądzie a po tym jak reagują na jego akcje ryby

patrząc na ubarwienie Twoich woblerów to pierwszym skojarzeniem moim było - Salmo Bullhead

Sławku zdradź cos więcej nt. swojego rękodzieła, z jakiego materiału je wykonujesz? jakie gramatury? jaka akcja?  jakie ryby połowiły? jak długo w tym już siedzisz?

na koniec życzę Ci powodzenia i wytrwałości w Tym co robisz

Edytowane przez @Wojti

rzeczywista wartość woblera można tak naprawdę ocenić nie po jego wyglądzie a po tym jak reagują na jego akcje ryby

Prawda, prawda, sam zawsze to powtarzam, dlatego wszedłem w podlinkowanego FB i rybki łowione na te wobki obejrzałem, chyba nawet na forum był kropek z tym głowaczem w mordce? Musi łowne. ;)

patrząc na ubarwienie Twoich woblerów to pierwszym skojarzeniem moim było - Salmo Bullhead

Sławku zdradź cos więcej nt. swojego rękodzieła, z jakiego materiału je wykonujesz? jakie gramatury? jaka akcja?  jakie ryby połowiły? jak długo w tym już siedzisz?

na koniec życzę Ci powodzenia i wytrwałości w Tym co robisz

Wojti - zgodzę się z tobą w dużej mierze- praca woblera jest najważniejszym czynnikiem prowokującym pstrąga do ataku..., nie mniej jednak wygląd i kolorystyka są również niezmiernie ważne.

Co do moich głowaczy, zapewniam Cię, że z woblerami salmo nie mają one nic wspólnego...:) Są one efektem kilku lat mojej pracy i testów.

Co do materiałów to jest to lipa oraz balsa w zależności od modelu, Akcja zależna jest od modelu (to raczej jasne).

Spininguję od 18lat a od jakiś 15 lat tworzę własne przynęty. Nieco ryb połowionych na moje woblery można zobaczyć na profilu FB...

Dziękuję wszyskim za miłe słowa!:)

Witaj Sławku.

Woblerki dopieszczone, wręcz wycyzelowane misternie... Brawo.

Czy hodujesz jeszcze tarantule?

Witam,

Pajączków już prawie nie mam..., za to kilka gatunków waranów owszem:)

A tu woblerków ciąg dalszy- taka mała widelniczka...

widelniczka800.jpg

...i dzisiejszy 42 cm na widelniczkę:)

pstrag80042.jpg

...i jeszcze jeden dzisiejszy na strzebelkę - 41cm:)

pstrag80041.jpg

Pozdrawiam!

Witam,

Pajączków już prawie nie mam..., za to kilka gatunków waranów owszem:)

(...)

Z komodo? :blink:  ;)  :D

Widelnica - rewelacja!

No ale wykształcenie zobowiązuje, następny fachowiec na JB.

Nóżki i ogonek z czego robisz?

PS

Gdybyś miał problem ze sterami, polecam 

http://jerkbait.pl/topic/10515-stery-do-woblerow-z-poliweglanu-wycinane-na-cnc/

J.