Skocz do zawartości

Poszukuje informacji

Daro

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie poszukuje informacji na temat hamulca i tzw. bloczkow. Chodzi mi o prawidlowe nazwy, numery katalogowe itp. .

Posiadam dwie szpule do Metanium Mg7 i nie chce za kazdym razem przekladac tegoz to hamulca/bloczkow z jednej szpuli do drugiej. Z tego to powodu musze wiedziec o co mam sie wogole pytac.

Pozdrowienia

Daro

:D

jedrus nie zrozumiales... niestety przy zakupie szpulki YUMEY czy jak sie to tam pisze, klient otrzymuje GOłA SZPULE bez ukladu hamuylcowego. wiaze sie to z uciazliwym przekladaniem w/w uklada jesli chce sie korzystac z obu szpulek... dlatego darek pyta o sam uklad hamulcowy... :D

Czesc Wam

Poprosilem o pomoc poniewaz ani ja ,ani moj komputer nie obslugujemy znakow japonskich. Z tego to powodu nie jestem w stanie skorzystac z japonskich stron internetowych , jak rowniez z dolaczonego do multiplikatora OPISU schematu.

Liczylem tez na to ze istnieje mozliwosc zastapienia hamulca rzutu w Mg 7 , innym hamulcem, z innego multiplikatora shimano, dostepnym w Europie. Uwazam ze tego rodzaju informacje sa pomocne dla wiekszosci osob kupujacych sprzet z innego rynku, niz europejski.

Zawsze jestem wdzieczny za konkretna pomoc, i ta tez pomoc przewaznie otrzymuje sie od osob bedacych w Temacie i majacyh czas.

Pozdrawiam

Daro

Rozetka!!!! tak wiec sie to nazywa :mellow:

Chce po prostu wykorzystac wszystkie mozliwosci techniczne tego multika .Remek wiem tez ,ze jestes obecnie bardzo zajety ;

artykuly na forum, do WS, jesienny zlot, koszulki itp. , itd. .

Dlatego dziekuje za znalezienie czasu.

Jestem juz zadowolony, ze nie proponuje mi sie tu kupienia slowniczka Pl/Jp :lol: .Nawet taka odpowieddz odpowiedz dzisiaj nie mam czasu ,napisze jutro czy tez za miessiac jest czyms konkretnym .

W tym wypadku pytalem o ROZETKE i bloczki. Jednak znalezienie wspollnego mianownika w czesciach, podzespolach ,smarach itp. dla roznych multikow tych samych firm, na pewno bylo by dla wielu tutejszych forummowiczow bardzo przydatne.

Pozdrawiam

Daro

Cześć,

Dobra zaczynamy.

Bloczki kupisz od Yumeya. Są fajne bo to nie jeden komplet, a komplet 6 różnych mas i wielkości. W katalogu yumeya na 2007r tych bloczków nie ma ale znajdziesz je na Plat (http://www.plat.co.jp/english/bass/shimano/yumeya.htm). Polecam! Dadzą Tobie wiele możliwości regulacji hamulca. Do tej szpulki PE0.8-200 będą super bo sama szpulka jest kosmiczna.

http://www.plat.co.jp/img-data/shimano/yumeya/cal_200.jpg

Teraz rozetka bo jak wiesz szpulki Yumeya dostarczane są bez niej. Musicie ją znaleźć tutaj: http://www.mikesreelrepair.com/index.php?cPath=21_41 Na tej stronce znajdziecie też bloczki w razie czego, tak ża można będzie zamknąć to jednym zamówieniem. Jutro spróbuję to dokładnie znaleźć.

Pozdrawiam

Remek

Dzieki Remek !!! :mellow:

Rozeta+Bloczki+? .Tam sa jeszcze metalowe tulejki.Nie jestem obeznany z tematem ,wiec na swoj sposob to opisze. :unsure:

Na rozetce sa metalowe tulejki, a na nich znajduja sie plastykowe kapturki. Moje pytanie to; sa te tulejki juz na rozetce, sa one z kapturkami, czy moze musze je osobno zamawiac. :wacko:

Pozdrawiam

Daro