Skocz do zawartości

Drewniana rękojeść.

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby go oskurować, zmienić przelotki, rękojeść (tak z 600zł dołożyć), to będzie całkiem jak Megabass :D

Serio to nie, od długiego czasu marzy mi się rękojeść z litego drewna. Kiedyś p. Masiak mi odmówił, bo to podobno kłopotliwe ale widzę, że ktoś się tym zajmuje. Podoba mi się wygląd takich rękojeści, transmisja drgań też musi być niezła i łatwo utrzymać w czystości. Jest też pewnie bardziej trwała niż korek czy pianka.

Coś takiego jak poniżej, tylko zamiast korka drewno i przelotki "druciaki". Miód z boczkiem :D

6.jpg

Edytowane przez dawid_

Witam,

Zapytam sie dzisiaj jednego pana, moze cos mu sie ostalo. Robil kiedys wedki z uzyciem drewnianych elementow jak chociaz tutaj: http://jerkbait.pl/topic/23174-sprzedam-batson-ip-903f-rx7-230-7-18-cw-14-lb/

Ja mialem w RX8 drewniany uchwyt i split grip w drewnie, wygladalo ciekawie w polaczeniu z czarna pianka. Drewno bylo naturalnie czerwone.

Cala rekojesc bedzie dosc ciezka. Slawek robil chyba z mahoniu. Byl kiedys art na stronie glownej. 

Bujo

Miałem @Friko przy jakims kiju do przeróbki taki insert i powiem szczerze ze sie nie zdziwiłem ze sie rozleciał bo był lakierowany nie stabilizowany ,była wcześniej też taka firma co wypuściła inserty kąpane w lakierze i po jakimś czasie wycofali,żeby wykonać rękojeść musi byc stabilizowane drewno najlepiej akrylem będzie lżejsze niż poliuretanem

z tymi mudholowskimi to była parę lat temu mała afera w stanach jak ludziom zaczęły pękać, zwłaszcza te z pazurem podobno były podatne, dlatego jak już wspomniałem wyżej - nie polecam

generalnie jak drewno to z pewnego źródła moim zdaniem, inaczej temat robi się śliski  :blink: