Skocz do zawartości

Drewniana rękojeść.

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby nie popasc w bizantyjskie klimaty jak te wstawione przez @Cpt.Lego moze warto podejsc do tematu wybiurczo?

Gdyby w kazdym z pokazanych dolnikow  nie wepchano maksymalnej (jak mi sie wydaje) ilosci mozliwych smaczkow zamiast zawodu slychac by bylo achy i echy....

Pod slowem wybiorczo mam na mysli, zeby na przyklad zastapic elementy dotychczas korkowe czy piankowe owa topola i dobrac pozostale elementy w jakims kontrastowym kolorze?

Moim zdaniem dobrze by pasowalo zestawienie pokazanej przez @Pluszszcz-a topoli z czarnymi elementami (gdyby blank byl czarny) a gdyby byl szary to moze jakis srebrny cokolik, przekladka i srebrne przelotki? Nie wiem co Ci chodzi po glowie Pawel, dlatego tak troche na oslep podpowiadam ale z moich eksperymentow z rekojesciami w sensie kolorystyczno materialowym najfajniej i "najszlachetniej" wyszly te ktore bazuja na kombinacji 2 kolorow czasem z jakims malym akcentem pomiedzy podkreslajacym kontrast. Jak do tej pory nie udalo mi sie niczego ladnego wymyslic z kombinacji kolorow nie kontrastowych a pare barokowych dolnikow wymyslilem sobie  :lol:

Najbardziej trafiajace w moj gust i inspirujace w zakresie zonglerki kolormi sa dla mnie prace Pawla i Wojtka (kolejnosc nie przypadkowa) ;)

Pawel chetnie robi rekojesci z korka ,- wyobraz sobie jakis z jego projektow w ktorym ow korek zastapilbys topola ;)

Powodzenia  :)

Edytowane przez Rheinangler

Bawiłem się ale płatami kory akacj.

Wyszło całkiem fajnie, zależało mi żeby były widoczne słoje kory.

Jedyna rzecz to musiałem ją polakierować. Impregnowana była strasznie krucha i szybko wycierała się podczas użytkowania.

Z drewnem nie poqinno być takich problemów.

• 3 lata później...