joker Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Jedni warsztaty otwierają, inni zamykają, a ja postanowiłem odkurzyć. W lutym zacząłem przeszukiwać swoje kartony, pudła i skrzynki w poszukiwaniu materiałów i narzędzi, których używałem kilka lat temu do wytwarzania woblerów. Cóż. Trzeba praktycznie startować od zera. Z materiałów mam nieco lipy, lecz na długo jej nie starczy. Pozostało też trochę papieru ściernego, duuużo drutu 0,8 i poliwęglan 1,5 i 2,0. Farby, kleje i lakiery trzeba kupić nowe. Stare odwiedziły śmietnik.Z narzędziami podobnie, chociaż z ręcznych mam wszystko. Trochę naszukałem się rysunków i wzorników z notatkami. W zeszłym tygodniu znalazłem pierwsze kształtki jakie kiedykolwiek zrobiłem Są z jakiejś niebieskiej pianki, która służyła mi za materiał do nauki obrabiania. Te kształtki mają ponad 15 lat Później wrzucę zdjęcie tego znaleziska. Tak więc pomału startuję, dołączając do zacnej ekipy, która onieśmiela na Jerkbaicie swoimi dziełami. Towarzystwo przednie, więc ręce zacieram i będę gonił czołówkę Pierwsza próba, to akryl. Technika, na mokro. Tak sobie nazwałem ten styl malowania. Po prostu malowanie bez schnięcia i lakierowania pomiędzy warstwami koloru. Czyli, raz i już. Narzędzie to gąbka i ołówek. Korpusy klasyczne z lipy, a drut jaki był pod ręką. Okonek i pstrążek Praca powyższego modelu http://youtu.be/XK-sMtoNwRM Zapraszam do śledzenia i komentowania tego wątku. Edytowano grudzień 2013 - Kontakt poza forum - trebor.c@wp.pl Minął rok z działem Lurebuilding na Jerkbait, a oto rezultat Edytowano kwiecień 2014 Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez joker 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ekspertem nie jestem w tej dziedzinie. Mi się podobają. Wiadomo wszystko kwestia wprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Doskonale to wygląda! Mocne wejście, pozostaje tylko kibicować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 no no ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Come back w wielkim stylu świetne woblery,dawaj wiecej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Od razu widać, że to nie pierwsze woblery w życiu. Okonek rewlka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 oj nie dobrze nie dobrze !!! znów się zacznie czas napięcia jak przed gwiazdką wigilijną kiedy nowy , kiedy następny a już trochę stabilizacji było nie wiem jak kolejny raz przez to przejdę Proszę nie umieszczaj kolejnych zdjęć 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Bardzo ładne woblery gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Super woblery. Z czego zrobiłeś takie fajne oczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Dzięki panowie za dobre słowo Super woblery. Z czego zrobiłeś takie fajne oczy? Miliony oczu na ciebie patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Powiem krótko: jest moc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Na przykład takie oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Łososia wycisnął ??? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Łososia wycisnął ??? A później płaczą, ze pstrągów i łososi nie ma... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Brawo Robercie!Rzeczywiście na pierwszy rzut oka widać wprawioną rękę...Super wobki, w końcu doczekaliśmy się Twojego tematu. Czekam z niecierpliwością na więcej.. Ps: Nowy avatar też robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 W przyrodzie wszystko jest potrzebne i gdy coś się kończy, daje początek nowemu. Mnie skończyło się smarowidło do kanapek, dając odzienie dla lipowej kształtki i tym samym folia dostała nowe życie. Jeszcze w pracy, a już cieszy oko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Margaryna robi piorunujące wrażenie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 super woblery bardzo mi się podobają przejście kolorów i wykończenie głowy w pierwszym gicior, ciekawe jakiego jeszcze asa z rękawa wyciągniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Oj...Może być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Na przykład takie oczy oczy.jpg Robert gdzie takie cudeńka można dostać? ps wobki niesamowite!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Wobki zgrabne, dopieszczone, takie radosne w umaszczeniu - też już wiosny doczekać się nie możesz Ale pomysł z papierem milimetrowym i dodatkami - fantastyczny! To już górna półka prezentacji, jestem pod wrażeniem i szczerze gratuluję.PSJeszcze nie wiem, czy poprzedni awatar nie podobał mi się bardziej. Może jak się przyzwyczaję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Januszu, z tym avatarem, to taki powrót jokera a, poprzedni, to była jedna z wariacji na temat mojego logo. Tym razem karty kładę na stole, a joker to najlepsza karta Od wczoraj zaczęło się udoskonalanie parku maszynowego, że tak powiem. Wszedłem w świat zielono-żółtej firmy, produkującej urządzenia dla małego rzemiosła. IB/E ze statywem otwiera nową kartę i wkraczam na inną ścieżkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Proxxon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Robert gdzie takie cudeńka można dostać? ps wobki niesamowite!! drogerie i inne sklepy dla piękniejszej części świata Nawet nie wiem jak to się nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Pierwsza praca nowego sprzętu. Miał tremę, w końcu dotykał jaziowej ikony z mojego pudełka. Dzielny był i z precyzją usunął stary złamany ster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi