joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 kolejne wprawki z kolorami a tu dzisiejszy poranek przy kawie - balsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Strażnik Mifek dobrze napisał. Masz talent jak nic Joker. Czekam na kolejne zdjęcia przynęt i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jestem pod niezmiennym urokiem Twych aranżacji.Wiórek tu, wiórek tam - a efekt!Tak sobie pomyślałem - nie powinieneś mieć statusu "twórcy" tylko "artyści"!No tak. Jak widać na Twoim przypadku, chyba należy kogoś upomnieć o zmianę twojego statusu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Już widzę tego wobka pomalowanego na "płoteczkę " albo "potoka" miodowy kształt!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ja tez jestem pod dużym wrażeniem i na bank będę tu zaglądał, aż mi miło, że w moim wątku mnie pochwaliłeś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 próba kolorów pod jazgarza joker_jazgarz.jpgfajnie to wszystko wygląda duża estetyka ja bym jeszcze poprosił żebyś ten grzbiecik zrobił w jasnym brązie powiedzmy taki piaskowy ciekawym efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Januszu, zmiana statusu kompletnie mnie nie martwi. Czułem się jednym z was od zawsze, a status to tylko pewna etykietka Dzisiaj byłem nad rzeką. Ta twoja strzebla zasługuje by ją każdy miał w pudle. Jedni po to by ją mieć, bo śliczne dzieło. Inni by na nią łowić, a już wiem, że nie każdy nią będzie łowił, zwłaszcza ci, którym praca woblera musi wyrabiać stawy w łokciu A to snajperska przynęta i zadziwiająco przyzwoicie lata, jak na 2g. Szacunek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Już widzę tego wobka pomalowanego na "płoteczkę " albo "potoka" miodowy kształt!!! Przeznaczenie korpusu dla barw różnego białorybu, przy czym to nie jest najważniejsze, to będzie mega eksperyment konstrukcyjny. Efekt pokarzę o ile będzie tego warty. Jak nic nie wypali, to podobne lipowe i tak strugam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Spidi, tak się składa, że pierwsze malowanie miało jasny grzbiet, jednak chciałem zaryzykować i wyszło jak widać. W wodzie i tak ten wobler jest bardzo jasny i dobrze widoczny zarówno dla łowiącego jak i dla ryb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Próba kolorów pod Jazgarza piękna ,wstaw jak najszybciej właściwego wobka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Witaj Robert, ten z balsy jaki jest dlugi , 5cm ? Czy zrobisz mi 2 sztuki ale tylko takie surowe ja dokoncze, chce na pstrazka sobie pomalowac. A wogole to musimy sie spotkac po Swietach . Jak bedziesz mial dla mnie czas. Pozdrawiam.kolejne wprawki z kolorami a tu dzisiejszy poranek przy kawie - balsa joker_balsa.jpg joker_balsa2.jpg Edytowane 29 Marca 2013 przez wobler1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Kaziu, dla ciebie zawsze mam czas. Ta kształtka jest z balsy 60mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Zmieniłem avatar na..., długo. W tle mój skull design, który będzie na wielu woblerach. Kolejne wersje kolorystyczne w przygotowaniu.Mam nadzieję, że jest to rozpoznawalny wzór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Będąc nad rzeką uchwyciłem pracę woblera pokazanego tu jako kolor "jazgarz" w biegu na stopa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Wygląd mega to jedno, ale ta praca ?! Miażdży. Masz rękę do tych wobków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Dzięki sol. Gdyby moi koledzy po wklejali moje stare woblery, bo sam jestem jak szewc , to przekonałbyś się, że mega wyglądu to one nie miały. Gdy zaczynałem strugać, to pierwszą rzeczą było zrobienie konstrukcji z określonym przeznaczeniem i tak jest do dzisiaj. Najpierw idea - jak ma pracować dany wobler, cóż, wiele rzeczy nie nadawało się do łowienia. Jednak co chwila mam nowy pomysł, który czeka w kolejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jednak co chwila mam nowy pomysł, który czeka w kolejce Jak są pomysły i chęci to jest wszystko U mnie na pierwszym miejscu jest praca woblera, a dopiero potem patrzę na wygląd. Jestem wędkarzem praktykującym, a nie kolekcjonerem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 A tu praca modelu ONE, w tym wątku go jeszcze nie było, no prawie, bo kształtki pod korpusy już tak. I jeden staruszek w naprawie Model czysto jaziowy. Co nie znaczy, że tylko jazie go gryzą. Jednak jaź to jego target, w rzekach i jeziorach również. Kaliber 30mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) o poranku realizacja prośby wobler1, 2 x 50mm i koniec dłubania, bo mamy czas spotkań z najbliższymi i również przerwa na zaglądanie do internetu przez kilka dni Korzystając z okazji: Jaj przepięknie malowanych,świąt wesołych, roześmianych,w poniedziałek kubeł wody,szczęścia, zdrowia oraz zgody. Edytowane 30 Marca 2013 przez joker 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Robercie czy ten ONE to ten co zamówiłem dyszke ?Jutro z rana ruszam sprawdzić te Twoje struganki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Ładne wobaski. W tym wątku się jeszcze sporo będzie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Tak Jacku, na filmie ta, którą malowałem na rożankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez joker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Joker już po przerwie czy jeszcze drzemiesz ?BO WIOSNA IDZIE I JAZIE O GLAPKI PYTAŁY CZY W TYM SEZONIE DOSTANĄ DO ZAGRYZENIA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 szlifują się panie, szlifują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi