Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pod niezmiennym urokiem Twych aranżacji.

Wiórek tu, wiórek tam - a efekt!

Tak sobie pomyślałem - nie powinieneś mieć statusu "twórcy" tylko "artyści"!

No tak. Jak widać na Twoim przypadku, chyba należy kogoś upomnieć o zmianę twojego statusu :angry:

• Like 1

Januszu, zmiana statusu kompletnie mnie nie martwi. Czułem się jednym z was od zawsze, a status to tylko pewna etykietka :)

Dzisiaj byłem nad rzeką. Ta twoja strzebla zasługuje by ją każdy miał w pudle. Jedni po to by ją mieć, bo śliczne dzieło. Inni by na nią łowić, a już wiem, że nie każdy nią będzie łowił, zwłaszcza ci, którym praca woblera musi wyrabiać stawy w łokciu  :lol:  A to snajperska przynęta i zadziwiająco przyzwoicie lata, jak na 2g.  :o Szacunek.

• Like 1

Już widzę tego wobka pomalowanego na "płoteczkę " albo "potoka" miodowy kształt!!!

Przeznaczenie korpusu dla barw różnego białorybu, przy czym to nie jest najważniejsze, to będzie mega eksperyment konstrukcyjny. Efekt pokarzę o ile będzie tego warty. Jak nic nie wypali, to podobne lipowe i tak strugam.

Spidi, tak się składa, że pierwsze malowanie miało jasny grzbiet, jednak chciałem zaryzykować i wyszło jak widać. W wodzie i tak ten wobler jest bardzo jasny i dobrze widoczny zarówno dla łowiącego jak i dla ryb :)

Witaj Robert, ten z balsy jaki jest dlugi , 5cm ? Czy zrobisz mi 2 sztuki ale tylko takie surowe ja dokoncze, chce na pstrazka sobie pomalowac. A wogole to musimy sie spotkac po Swietach . Jak bedziesz mial dla mnie czas. Pozdrawiam.

kolejne wprawki z kolorami

a tu dzisiejszy poranek przy kawie - balsa

attachicon.gifjoker_balsa.jpg

attachicon.gifjoker_balsa2.jpg

Edytowane przez wobler1
  • Like 1

Dzięki sol.

Gdyby moi koledzy po wklejali moje stare woblery, bo sam jestem jak szewc  ;) , to przekonałbyś się, że  mega wyglądu to one nie miały. Gdy zaczynałem strugać, to pierwszą rzeczą było zrobienie konstrukcji z określonym przeznaczeniem 

i tak jest do dzisiaj.

Najpierw idea - jak ma pracować dany wobler, cóż, wiele rzeczy nie nadawało się do łowienia. Jednak co chwila mam nowy pomysł, który czeka w kolejce :)

A tu praca modelu ONE, w tym wątku go jeszcze nie było, no prawie, bo kształtki pod korpusy już tak. I jeden staruszek w naprawie  :)

Model czysto jaziowy. Co nie znaczy, że tylko jazie go gryzą. Jednak jaź to jego target, w rzekach i jeziorach również. Kaliber 30mm

o poranku realizacja prośby wobler1, 2 x 50mm i koniec dłubania, bo mamy czas spotkań z najbliższymi

post-46021-0-77198600-1364627333_thumb.jpg

i również przerwa na zaglądanie do internetu przez kilka dni

Korzystając z okazji:

Jaj przepięknie malowanych,
świąt wesołych, roześmianych,
w poniedziałek kubeł wody,
szczęścia, zdrowia oraz zgody.

post-46021-0-16657700-1364627423_thumb.jpg

Edytowane przez joker
  • Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...