Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji -  świetne malowanie, wzorek w czaszki zaje...   :)

Miło mi.

Dzisiaj wreszcie dostałem potwierdzenie, że idą nowe farby. Strasznie ciekaw jestem jak na żywo, bo w necie  :o i jeszcze potrafić je wykorzystać  :ph34r:

Śmiało mogę powiedzieć, że prawie opanowałem ten rodzaj dekoru i jestem bliski tego, jak chciałbym aby to wyglądało. 

Poniżej dwie, nowe wersje kolorystyczne dla modelu ONE i pewnie nie tylko dla niego  :D

goldenbleu

post-46021-0-29994900-1366784469_thumb.jpg

goldengreen

post-46021-0-98429600-1366784493_thumb.jpg

• Like 2

Arturze one wcale ładne nie są. Co ja się z tym urobię to głowa mała  :blink: Aktualnie wiertło i statyw z poprawką na frez kulka, lecz to kiepski frez na gniazdo pod oko. Szukam czegoś innego i ni hu hu.

A próbowałeś takim ?

http://allegro.pl/proxxon-frezy-typ-plomien-6mm-komplet-2-sztuk-frez-i3171137684.html

Przecież najprościej jest nawiercić korpus na wylot cieniutkim wiertłem(mamy wtedy symetrycznie wklejone oczy), następnie lekko/płytko nawiercamy wiertłem do drewna o średnicy oka które chcemy wkleić. Na wiertarce stołowej wychodzi rewelacyjnie, można wklejać oczy na głębokość jaka nam się tylko wymarzy . Nie wiem po co używać frezów i komplikować sobie życie. Przykład oka wklejonego tą metodą.

ab1f6f65df82c6dcmed.jpg

PS. Bardzo fajne woblerki ;)

Edytowane przez osiak

No, fajny patent  :) kupuję  :D ...i woblerek też kozacki  ;) pzdr.

Przecież najprościej jest nawiercić korpus na wylot cieniutkim wiertłem(mamy wtedy symetrycznie wklejone oczy), następnie lekko/płytko nawiercamy wiertłem do drewna o średnicy oka które chcemy wkleić. Na wiertarce stołowej wychodzi rewelacyjnie, można wklejać oczy na głębokość jaka nam się tylko wymarzy . Nie wiem po co używać frezów i komplikować sobie życie. Przykład oka wklejonego tą metodą.

ab1f6f65df82c6dcmed.jpg

PS. Bardzo fajne woblerki ;)

Sobota nad wodą była odkrywcza. Moja rzeka ma odnowione, ważne spiętrzenie w Kobiernikach, więc trzeba było obejrzeć jego wpływ na ten odcinek. Ta niepozorna rzeka o długości bodajże 113km, potrafi co roku zdemolować koryto i rozebrać każdy, byle jak postawiony jaz lub próg. Tylko za mojego życia, Kobierniki odnowione są po raz trzeci i wygląda na to, że tym razem postoi ta konstrukcji. Wszystko za sprawą wbudowanych w próg rur, o średnicy 2m lub nieco więcej. Więc nadmiar wezbranej wody przeleci i nie rozbierze progu, poza tym, rurami swobodnie mogą wędrować ryby. 

Z rybami było średnio, krótkie kropy wyjechały na brzeg. Nie szkodzi, w maju dobiorę się do tych sensownych. 

Specjalnie dla Janusza "bączek" 25mm

:)

Spinnerman, przygody karaska, ciekawa propozycja. Zobaczymy co da się z tym zrobić dalej.  :lol:

Kiedy pojawiłem się na Jerkbait w 2006 roku, przedstawiłem się tekstem "Wędkologia w/g Jokera -Człowiek z wędką", który pozwolę sobie podlinkować w tym miejscu 

http://jerkbait.pl/topic/1275-w%C4%99dkarz-polski/

Zapraszam  ;)

Był luźny pomysł, a teraz realizacja. Trzeba było coś wymyślić aby wobler zachował swój charakter w kolorystyce klasycznej, że tak powiem i w niego wkomponować logo Punishera. Czy wyszło dobrze, sami oceńcie.

post-46021-0-70842000-1367265199_thumb.jpg post-46021-0-83205000-1367265215_thumb.jpg post-46021-0-49909800-1367265228_thumb.jpg post-46021-0-04738500-1367265240_thumb.jpg

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...