Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

Wkładałem różne stery, zarówno w wielkościach i kształtach. Zadanie tej tonącej siódemki to praca w rynnach. Mocny uciąg ma jej sprzyjać. Płaski ster robił nieco za dużą amplitudę wychyleń. Ten kształt steru ścisnął i przyspieszył pracę przynęty. Jak aura pozwoli to jutro wypad nad wodę, więc jest szansa, że będzie film i każdy zobaczy, czy to wyszło dla niego ciekawie. 

Jest też jeszcze przestrzeń do osiągania różnej ciężkości i bardzo dobrej pracy. Najcięższy jaki zrobiłem to 11,5g z kotwicami. Pomimo swojej wagi, gdy rekompensowałem ją nieco większym sterem jest dobrą propozycją na duże rzeki. Tego też postaram się pokazać na filmie.

To jest chyba model Rio Grande, bo można już po większe samonidy nim śmigać. :)

UUUU a ja już myślałem Robert że ty tylko jerki robisz  klasa wobasy  pięknie stonowane kolory moje uznanie)))) :)

Zaczynałem swoją przygodę z woblerami od sterowców. Przez parę lat dominowały wielkości 2,2cm do 6cm. Wynikało to z uczestniczenia w zawodach. W naszych realiach polega to na punktowaniu rybami nieco poza wymiar. Przyczyna jest prozaiczna. W każdej wodzie łatwiej o klenia do 30cm niż 40cm, okonia 20cm, niż 30cm. Wyjątkiem były łowiska ze szczupakami lub sandaczami. 

Joker kurde nie denerwuj mnie ;) chyba muszę po raz kolejny kasę do PL wysłać ;p napisz mi ile te siódemki rio grande maja kosztować. Wzialbym kilka sztuk. Ale z tym absolutnie nie musisz sie spieszyć. Mam kilka rzek do których wchodzą grube lososie i moze bym sie im do tylkow dobrał w tym sezonie (wcześniej nigdy nie próbowałem). No i na jesień do kilku z tych rzek wchodzą na tarlo nawet 70-80cm pstragale wtedy to na pewno poswiece im trochę czasu... W ost sezonie susza to uniemożliwiła no i w tym okresie też zostałem ojcem więc tygodniowy urlop nad rzeka został anulowany z powodu wyższych celów ;)

Bedziesz wieczorem na fejsie? O 21 PL czasu zaczynam nocke więc będę online non stop jak coś.

Idę spać!

Pozdro

Edit: Dobra zasnąć nie mogę więc zrobię formę pod nowego jerka ;)

Edytowane przez Melanzyk

Wczoraj, a w sumie to juz przedwczoraj stałem sie szczęśliwym posiadaczem ronina 125. Dzięki Joker! Wykonanie pierwsza klasa. Juz sie nie mogę doczekać żeby go zwodowac i zobaczyć jak pracuje. Jak bedzie pracował tak jak wygląda to na wiosnę na bank coś polowi a wtedy możesz liczyć na jakieś słit focie :D

Wczoraj, a w sumie to juz przedwczoraj stałem sie szczęśliwym posiadaczem ronina 125. Dzięki Joker! Wykonanie pierwsza klasa. Juz sie nie mogę doczekać żeby go zwodowac i zobaczyć jak pracuje. Jak bedzie pracował tak jak wygląda to na wiosnę na bank coś polowi a wtedy możesz liczyć na jakieś słit focie :D

Focia jak najbardziej mile widziana, najlepiej z rybą z dwoma zerami ;)

Ten tydzień pełen niespodzianek.

Pierwszą sprawił mi @zahar. Człowiek od moich "Japończyków". Widać, że z metalem jest za pan brat, kto wie, co on tam jeszcze ma w zanadrzu na przyszłość. Wyczepiacz Surfer, teraz przynęta podlodowa niczym biżuteria, może jakieś wahadełka zrobi...

post-46021-0-70621500-1389903242_thumb.jpg post-46021-0-24439200-1389903259_thumb.jpg post-46021-0-79905000-1389903261_thumb.jpg

Drugą niespodziankę mam od @rudiego. Secik farb do testowania. To już kolejny komplet farb do areo, chyba kosmos wzywa mnie do zakupu sprzętu  :lol:

post-46021-0-93026100-1389903249_thumb.jpg

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...