Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie super, ale One w złoto-niebieskim kolorze prześliczne :wub:

...i co ważne łowny zestaw kolorów, a nie tylko dekoracyjnie ładny. Do zestawu wybieram najlepsze kolory dla danych modeli, reszta w rękach łowców jazi i kleni :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016.

post-46021-0-35789500-1461004022_thumb.jpg

• Like 6

Tak uroczo zachodzące słońce prześwietliło partyjkę Krysto z dosychającymi wklejonymi sterami, że aż szkoda byłoby nie zrobić zdjęcia. Jakby ktoś pytał, to już nie mam. Następne pod koniec maja, więc jak ktoś chętny to można się na ten termin zapisywać. Zapraszam :)

post-46021-0-61742000-1461004471_thumb.jpg

• Like 10

Bzdyg w zachodzącym słońcu ujawnia swoje ciosane pochodzenie. Malowanie pozłotami na zaimpregnowanym i lakierowanym starym drewnie lipowym bez użycia podkładów barwnych. Piórka z koguta, nić jaka była pod ręką, umotane w rękach, zabezpieczone przeźroczystym epoksydem. Oczy z kupione w jakimś sklepie z dekoracjami dla domu. Jednym słowem - rękodzieło. Dostępny wyłącznie w kompletach Mini Series 2016.

attachicon.gif_MG_0788.JPG

Poprostu wspaniały :)

• Like 1

Pasikoniki na warsztacie. Podobnie jag Bzdyg będą bez steru.

post-46021-0-02486500-1461323254_thumb.jpg

post-46021-0-98950300-1461323246_thumb.jpg

Kiedy je skończę, pozostanie jedynie ustawienie całej dziesiątki z Mini serii. Zrobienie zdjęć pozostałym woblerom oraz nagrać krótki film z ich udziałem w wodzie. Może w weekend zakończę zadanie. Pozostało jedynie zakupienie drewnianych pudełek i do końca przyszłego tygodnia każdy zestaw powinien dotrzeć do zainteresowanych.

• Like 15

Dziękuję koledzy, to miłe :) A tu jakby ktoś się zastanawiał, czy miarowy kleń wciągnie takiego pasikonika. Pewnie poprosi jeszcze o dokładkę :D

post-46021-0-90810600-1461335500_thumb.jpg

Kiedy przedstawiłem gromadkę, którą zamierzam przypomnieć, było na niej 9 przynęt. Z tej pierwszej wersji odpadł pająk póki co, więc zostało 8, a komplety mają mieć po 10 modeli.

Dwa z tej gromadki przeszły modyfikację, czyli Bzdyg i Pasikonik. Pozostałe bez zmian w zasadzie, nawet oczka pomalowałem jak dawniej. Dwa będą w wersji z oczkiem w sterze, wstępnie zapowiedziany Tyger nazwany tak ponieważ prawie zawsze malowałem go w paski, czasami oklejałem margaryną. Drugi będzie najmniejszym modelem w tym komplecie, około 23mm długości i 5mm w plecach. Jednym słowem KOSA. Dziesiąty jest całkowitą nowością, nigdy wcześniej tego woblerka nie robiłem, więc pierwsi użytkownicy łącznie ze mną złowią na niego ryby. :) Pomniejszyłem ostatni mój model sterowy i do zestawu dołączył Nurt 35mm.

Od lewej - Kosa, Tiger, Nurt

post-46021-0-05196900-1461336029_thumb.jpg

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...