joker Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 "Nie zawsze poważnie - zawsze skutecznie" kapitalny slogan dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Piotrze, do tej pomarańczy i innych takich żywych kolorów będzie i tak potrzebne areo. Ręczne malowanie tymi farbami jest niewydajne i sprawia nieco kłopotu.Tak właśnie myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Karki kark.jpg kark (1).jpg A tu dla kolegi tibhar jeden radosny do kompletu. Skorzystałem z prezentu od pietro82 i nałożyłem ręcznie tą piękną pomarańcz. joker_ronin_orange.jpg tablica1.jpgale zarąbisty ... jak patrze na te czachy to czuję że to będzie KILER, oj będzie siał popłoch.. Jest Kapitalny Edytowane 13 Października 2013 przez tibhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dziś szczupakowa bonanza. Dwa z wielu skusił Ronin 8mka, okoń. Fotek brak, bo raz, że nie robiłem, a dwa, że rozmiar nieforumowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dziś szczupakowa bonanza. Dwa z wielu skusił Ronin 8mka, okoń. Fotek brak, bo raz, że nie robiłem, a dwa, że rozmiar nieforumowy Łowią ryby wszędzie, są po prostu intuicyjne dla ryb i wędkarza. Szczupłe łykają je bez oporów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Tak Robercie, nigdy nie myślałem nawet, że jest inaczej. Ronin pracuje kapitalnie, to pewne. Od razu wiedziałem, że to pewniak. Sęk w tym, że w wodzie muszą być ryby, a o to, w odróżnieniu od efektywnej prezentacji Twego jerka, nie łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 ale zarąbisty ... jak patrze na te czachy to czuję że to będzie KILER, oj będzie siał popłoch.. Jest Kapitalny Do niego okoń i płoć, i masz zarąbisty komplet. Będzie jeszcze jakaś odmiana wersji GT, bo o taki mnie non stop ktoś zaczepia. Będę robił GT i inne też. Wszystko w swoim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ryby to warunek niezbędny. Z pustego nawet Ronin nie połowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Tak to ten. Użyłem na nim nowego materiału, który nie za bardzo na dłuższą metę. Lakier powoduje płynięcie powłoki z alu Żeby było ciekawiej, to on jest z moich prywatnych, czyli praca - "niepełnosprawny". Wolniej tonie i nie ma lustra w opadzie. Nim trzeba nieco inaczej łowić i jak widać, Jackowi nie trzeba za dużo tłumaczyć. Wystarczy raz pokazać No jest mistrzem i tyle.Też mi się trafił taki ciut "kulawy"okonek. Ale uznałem, że tak ma być i ... kosi szczubełki aż miło. Fakt, że ryby jeszcze niezbyt poważne gabarytowo, ale jednak Płoteczka też już "ochrzczona". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 No i zarybiliśmy Skrwę Prawą pstrągami. Oszczędną ilością osób bo co tu ukrywać, niechęć do zarybień wśród łowiących pstrągi jest olbrzymia Na szczęście pomimo sporego poślizgu pstrągi dojechały w świetnej formie. Po wstępnym oszacowaniu wagi jednostkowej pstrągów, zmierzyliśmy również temperaturę wody w rzece. Jak widać była wyższa o 0,5oC, więc świetnie jest. Potem poszło już ważenie i rozwożenie materiału po całym odcinku. W między czasie padł mi aparat. Mam jakieś zdjęcia w telefonie, ale zrzucę później to dołączę. W każdym razie szczególnie chcę podziękować kolegom z Sierpca. Gdyby nie oni, to byłby problem z dostarczeniem pstrągów na górny odcinek rzeki powyżej Winnicy. W sumie trafiło do rzeki powyżej 400kg ryb. Głównie potoki, jednak sporo tęczaka, ale były też źródlaki. Te ostatnie były zwykle największe, trafiały się i takie 20-22cm. Pewnie niektórzy wędkarze się ucieszą z tej mieszanki pstrągowej, osobiście nie jestem tym podekscytowany. Nikt nie jest w stanie przeliczyć jaki % ryb w masie zarybieniowej stanowią tęczaki, źródlaki, może też smolty troci, a wiemy, że trafiają się głowacice. Zagajony przeze mnie właściciel firmy dostarczającej pstrąga udał, że nie wie o co pytam. Jego odpowiedź dosłownie brzmiała tak. - my specjalizujemy się wyłącznie w pstrągu i niczego więcej nie robimy. Pewnie, pozostałe ryby pewnie przywlekają do rzeki kaczki na swoich łapach Chcę tylko dodać, że poza tym zamieszaniem z gatunkami, wartość materiału zarybieniowego była wysoka. Ryby dotarły do wody w świetnej kondycji. Jakościowo to najlepszy materiał zarybieniowy ostatnich lat. Zgodni byli wszyscy, którzy tam byli i uczestniczyli w poprzednich zarybieniach. Woda w rzece o odpowiedniej czystości, poziomie i natlenieniu. Więc liczę, że przeżywalność tej partii będzie wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ostatni komplecik jaki wyjeżdża w Polskę z ostatnio robionych. Kolejne woblery zacznę strugać dopiero za tydzień. Pisać też będę we własnym wątku za tydzień. Więc będzie cisz jak makiem zasiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dunajeckie testery. Każdy inny na zewnątrz i wewnątrz. Oznakowane rzymskimi cyframi. Trzy z nich pozostaną na Pucharze do dyspozycji kolegów o ile udostępni je Mifek O ile nie zostaną urwane przewiduję dla nich dwie możliwości. 1. Idą na aukcję ostatniego dnia Pucharu2. Mifek zabiera je dalej ze sobą i wędrują po kolegach z Jerkbaita do dalszej zabawy w celach dydaktycznych. Ten korpus bardzo mi się podoba, poza tym złowiłem na testery, jeszcze przed malowaniem trzy ryby Liczę na informacje zwrotne o tym modelu. Dobre i niedobre, wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 cdn - testery na Dunajecką głowacicę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 dobrze ze licytacja jest w sobote wieczorem to przynajmniej bedzie szansa nimi polowic Robert powiedz w jakie kotwiczki - wielkosc - przewidjesz je zbroić bo nie wiem co kupic... a nie lubie rozbrajac juz uzbrojonych wobkow w pudelku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Do nich nr4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 I coś na licytację ostatniego dnia pucharu. Jerk Thymon 10 floating - tylko jeden egzemplarz z tegoroczną datą. Unikat. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Do zobaczenia za tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Do zobaczenia za tydzień Do zobaczenia - jutro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Polamania wobkow chłopaki... Bo wedek szkoda ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Do zobaczenia - jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dziś w sklepie spożywczym spotkałem RONINA :-) 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) z tego co widać ostry ten drink... Edytowane 14 Października 2013 przez tibhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dziś w sklepie spożywczym spotkałem RONINA :-) Samotni samurajowie bez swojego Pana są wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Robert przyznaj się szczerze ......... że to właśnie Twoje paliwo To po tym dostajesz tego czegoś co pozwala dłubać tak znakomite woblerki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Dawno tu nie zaglądałem, ale muszę napisać Robercie że nieziemskie te Twoje wobki. Fantastyczna robota. Pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę, a sam częściej będę odwiedzał Twój wątek bo jest na co popatrzeć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi