Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał,

to chyba się będę próbował wybrać nad San :) Będę robił kilka sztuk tak, czy siak. Jedynie poczekam na info zwrotne od Krzysztofa.

Pawle,

Pulp fiction to mega film i Zed jest cool.

1. denat - franc

2. the dead terrorist - ezehiel

3. robin - krystekwolf

4. zed - nowwwak

5. ...

• Like 1

Malowanie to jedna sprawa ...ale jego praca :wub:

Mimo swoich sporych rozmiarów jego praca jest bardzo delikatna ,stworzyłeś go Robercie pod Tajmiochy ,ale ja bym śmiało go użył na szczupce .

Ma piękną pracę .

Potęgujesz napięcie ,pokaż chłopakom te Cannibale  ,mega wyglądały i bardzo fajna praca.

Ludziom którzy ganiają za szczupłymi na pewno  by się przydały .

Dobrze napisane Krystianie, że praca jest "delikatna".

Bardzo mi zależało, żeby wobler nie targał wędziskiem, a co za tym idzie wędkarzem ;) Na Wiśle gdy nim rzucaliśmy nie było praktycznie czuć jego pracy na wędzisku, a rzeka u nas ma poważny uciąg. 

Dowiedziałem się, że docelowe łowisko ma podobną szerokość jak Płocka Wisła i moc przepływu Dunajec x 3, dlatego taka właśnie praca. Nazwał bym ją miękką po torze S z jednoczesnymi błyskami bocznych powierzchni. Dzięki temu będzie dobry zarówno na wolniejszych płaniach oraz na szybkim uciągu do prowadzenia w poprzek lub z wachlarza. Pod prąd pewnie mało się łowi, ale i tak można śmiało w ten sposób obławiać miejscówki, bo Fario150 nie wywala się na dużym uciągu. Pomaga mu w tym jego długość oraz ster. 

Planowałem zainstalować mu ster U tak jak w małych Fario, jednak przestał być podatny na "trącenia" nurtu, szedł zbyt przewidywalnie. Najlepszy dla mnie był ten ze na zdjęciach oraz prostokątny. Podobnie było z nacięciem w korpusie pod ster. To, które ma seledynowy okoń ze zdjęcia grupowego na stronie 99, nie sprawdziło się. Ten jeden został dla mnie na jakieś szczupaki lub sumy może się sprawdzi. Praca zbyt kolebiąca, poza tym zamęczył by łowiącego w silnym nurcie. 

No weż ...

Chodzi o skuteczność :ph34r: :blink: B) tego pana ,oczywiście zbieżność całkowicie zamierzona :) ;)

Jeżeli skuteczność tego Simo będzie choć w połowie taka jak pana Simo, to będzie masakra .

A jak nagroda za trafiony strzał ?

Edit: Może ta żabka ,co mi się tak podobała ? Nie ? A szkoda,ale warto było spróbować :) :D

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 1

Napisałem wam wyżej o większej wersji denata, o ile ten 13cm będzie zdychał jak prawdziwa ryba. Narysowałem sobie dzisiaj na desce takiego 26cm i się wystraszyłem  :o Wykonałem kilka telefonów i dowiedziałem się, że lepiej zrobić coś mniejszego. Więc robię prototyp 18,5cm  :)

post-46021-0-60121100-1401571151_thumb.jpg

• Like 4

Wiesz Radku, zastanawiam się jak to ugryźć. Tyle jest już tego typu pomysłów na świecie, że ciężko o coś oryginalnego. Poza tym głównie bazuję na gotowych silikonach. Było by ciekawiej, gdyby i te ogony samemu lać :)

Edytowane przez joker

Przynajmniej zdychająca ryba jest jakąś odskocznią od pionowego standardu.

Nowe propozycje na nazwę dla tej przynęty nie pojawiają się.

Przypomnę:

1. denat - franc

2. the dead terrorist - ezehiel

3. robin - krystekwolf

4. zed - nowwwak

5. ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...