Skocz do zawartości

Joker - historia przynęt Roberta Ciarki

Rekomendowane odpowiedzi

600km...

Ryby nie mam...

Wizyta nad Balatonem... Woda jak żur... Biała... Mętna Stara pogoniła bo już na Black rocka zakładana była citica....

Moje dziewczyny spią dopadlem Wi-Fi:p

Robert jak chcesz to wstawię zdjęcie ryby z wobkiem... Ale mają tylko wędzoną:P

...byle nie makrela, bo to mało atrakcyjne zdjęcie będzie

Kapnąłem trochę envirotexu na próbę zanim suszarka stanie na stole do pracy. Maznąłem kilka wydrukowanych oczu na folii samoprzylepnej, efekt taki sobie, więc nie ma czego pokazywać. Przy okazji, żywica niezbyt dobrze łączy się z powlekanym materiałem. Ściąga się jak woda na czymś tłustym. Podejrzewam, że to co pisano o nie przywieraniu e-texu do różnych folii, którymi okleja się woblery to prawda.

W każdym razie resztką pokryłem małego No Killa 5cm i jest ok. :) Z pewnością można tym pokryć i ciut mniejsze woblery. Tu położona jest tylko jedna warstwa na polakierowanym woblerze z mojego pudełka. 

post-46021-0-60987400-1404025417_thumb.jpg post-46021-0-01462600-1404025426_thumb.jpg

Edytowane przez joker

Zamiast ryb malowanie było. Taka niedziela.

Płetewki można całkiem prosto malować. Przykładowe malowanie na wzdrędze. Pędzel Kolibri #4, akwarela.

http://youtu.be/emKLxq94su0

post-46021-0-21562600-1404068376_thumb.jpg post-46021-0-00327900-1404068384_thumb.jpg

grubszy kaliber też idzie

post-46021-0-43757600-1404068366_thumb.jpg

Edytowane przez joker
  • Like 6

Nie długo Ci dostarczę tego ronina z tamtego roku ,bo jest sponiewierany porządnie ...

Będziesz naprawiał ,bo dobry z niego wojownik...

Ciekawi mnie czy e-tex poprawi ochronę przed szczupaczymi zębami. Lakiery przegrywają przy dużej presji na przynętę. Poza szczupakiem, sum niszczy powierzchnię woblera najbardziej. Reszta ryb łącznie z sandaczem i dużymi łososiowatymi nie jest już problemem dla powierzchni lakierowanych. 

Edytowane przez joker
  • Like 1

Minęła doba gdy położyłem e-tex na małym woblerze oraz to co na naklejkach z oczami. Powierzchnia przestała się kleić po 6 godzinach przy sporej wilgotności powietrza i temperaturze otoczenia +25. Teraz żywica pozostaje nadal elastyczna. Lakier po dobie byłby już twardszy.

Ciekawi mnie czy e-tex poprawi ochronę przed szczupaczymi zębami. Lakiery przegrywają przy dużej presji na przynętę. Poza szczupakiem, sum niszczy powierzchnię woblera najbardziej. Reszta ryb łącznie z sandaczem i dużymi łososiowatymi nie jest już problemem dla powierzchni lakierowanych. 

Możemy łatwo sprawdzić czy da radę ...

Wrzucę wobka do bagienka i zobaczymy co i jak ...

Szczupaczki zweryfikują temat .

• Like 3

Okoń jest świetną rybą. Bardzo lubię je obserwować oraz łowić. 

W latach 80-tych uczyłem się swobodnego nurkowania na jeziorze Oleckim. Raz wpłynąłem w ławicę okoni. Średniaki mnie otoczyły i nie uciekały. Kiedy "stałem" zawieszony w toni jeden z nich zaczął atakować moje mrugające oczy. Walił w szybę maski kilka razy :D To ciekawska ryba. Przy tym kapryśna jak kobieta w ciąży. Szczęśliwy ten, kto ma dobre łowisko z dużymi okoniami na wyciągnięcie ręki. 

Okoń jest również wdzięcznym tematem do malowania przynęt. Chętnie zajadają się nim większe drapieżniki.

post-46021-0-95796900-1404112199_thumb.jpg post-46021-0-40760200-1404112208_thumb.jpg

• Like 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...