czorny Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja na koguty łowię i robię je już trzeci rok. Jednak ja łowię najczęściej na "przetrzepanej wodzie" i to pewnie dlatego nie łowię tego co bym chciał.Jednak moi znajomi, którzy dostają ode mnie koguty wyciągają fajne sztuki.Gdzie najczęściej kupujesz ekwipunek do produkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Fishing-mart.com.pl mają bardzo duży wybór, tylko ja tam jadę do sklepu stacjonarnego, bo nie lubię kupować piórek jak ich nie widzę... Kotwice kupuje na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Podobnie do mnie tylko ja kiedyś czesto brałem z Taimena.Obecnie mam kapki od znajomego więc na troszkę mi wystarczą.Kotwice również z allego a mustady w sklepie niedaleko mnie- zawsze sprzedawca narzeka że mu wszystkie wykupuje Jakim sprzętem miotasz tymi przynętami ?? Chodzi mi o wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 stc tbs68mxf, stc LES66MHF i do najcięższych zadań niedawno kupiony batson imb845 (przydługawy, ale chce pogodzić łowienie ciężkimi kogutami i łowienie kogutami w granicach 20-30g sumów). Pierwsze 2 kijki spisują się bardzo dobrze. Elitka ogarnia koguty tak do 31g, a tournament do 20. Tego batsona nie zdążyłem jeszcze porządnie przetestować, jak nie podejdzie do ciężkich kogutów ze względu na długość to myślę zmontować coś na blanku IMB744 bądź IMB785. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 A glowki kupujesz czy sam odlewasz?Ja sie dzis zabieram za odlewanie.Musze odlac około 360 sztuk więc mam troszkę roboty I tak jak napisałeś wcześniej: "dużo glowek= dużo kogutow"A ja będę juz składał arsenał na czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Sam odlewam. Mam jeszcze w zapasie tak koło 200 sztuk, ale na czerwiec musi być jeszcze ze 2 razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ja dziś właśnie wziąłem się za odlewy.Jak skończę to jutro może swój temat założę Do czerwca muszę odlac minimum 700 glowek.Dziś jak dobrze pójdzie będę miał już połowę z tego Dodajesz coś do ołowiu czy czystym lejesz? Ja myślałem nad cynkiem były by twardsze i bardziej błyszczące. Ale to dopiero mam takie zabiegi w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Nic nie dodaje. Wole jak zmatowieją, wtedy często idzie poznać czy było branie czy nie Zakładaj temat, wklejaj swoje dzieła, żeby było od kogo kombinacje kolorów ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zrobię ten temat jak będę miał chwilkę.Dziś odlałem jedynie 80szt a miałem 360.przez 2 godziny nie miałem prądu z powodu awarii.Kurcze u mnie zima aż nie chciało mi się w garażu siedzieć.Chyba nie chcesz mnie zdenerwować i powiedzieć że tego garbuska złowiłeś dzisiaj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Nie dzisiaj. Jakieś dwa tygodnie temu fajnie okonie trzaskały. Z jednej miejscówki wyjechało dobrze ponad 10 okoni wszystkie powyżej 30 cm. Szkoda że od tamtego czasu nie miałem okazji się tam wybrać. to jak ty odlewasz te główki, że Ci prąd potrzebny Ja to grila rozpalam i " jadę z koksem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 A ja na turystycznej kuchence elektrycznej. Z grilla powiadasz...... no pomysł niezły.Jak będzie cieplej to i ja się przerzucę na "ogień".No u mnie już wszystko zamrożone i niedługo to będę sobie mógł jedynie spod lodu połowić Idelana pogoda na kręcenie kogucików.Zakupy na zimowe wyroby zrobiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jeszcze zapasów nie robiłem. Kotwic w zapasie mam sporo, chenilów dość trochę gorzej z piórkami bo powoli się kończą.Pewnie się wybiorę do sklepu przed świętami, żeby było co pod choinkę wsadzić Przy okazji muszę jakieś obuwie na lód kupić typu lemigo artic. Pogoda pod kręcenie dobra jak się ma centrum dowodzenia w cieplutkim pomieszczeniu U mnie to siedzę przy takiej temperaturze w 2 bluzach i kalesonach... muszę wykombinować jakiś grzejniczek elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Część ptactwa, które zrobi nalot na nowosądeckie zaporówki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Nie umiem robić zdjęć...W rzeczywistości wyglądają ładnie a tu kolory ledwo idzie rozróżnić Edytowane 13 Stycznia 2014 przez sol321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zacznij robić zdjęcia na dworze przy świetle dziennym to i kolorki lepiej się uwypuklą . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jutro popróbuje jak się wyrobie przed zmrokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Przeglądnąłem właśnie Twój temat z piórakami Świetne produkujesz te kokoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzięki Staram się żeby nie tylko łowiły, ale i cieszyły oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Edytowane 16 Lipca 2014 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Wielbiciel Jiga, jak będę miał chwilkę powklejam fotki moich maszkarów, które zaliczyły testy bardzo pozytywnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie umiem robić zdjęć...W rzeczywistości wyglądają ładnie a tu kolory ledwo idzie rozróżnić Mateuszu też nie mam dobrego sprzętu. Jak sobie radzę. Pierwsza rzecz tło. Czarne i ogólnie ciemne zapomnij najlepiej. Karton biały lub lekko szary, matowe ma być. Do tego kup oprawkę i żarówkę, posiadam 5400K i jak zerkniesz na zdjęcia u mnie to daje radę. Kupiłem kiedyś w tym sklepie http://fsfoto.pl/Mam oprawę bez klosza i to nie przeszkadza. Wieszam na tym co chcę sfotografować i pstryk Jak masz mały statyw pod aparat, to możesz użyć w nim wyzwalacza czasowego. Wtedy będziesz miał nie poruszone zdjęcie i co ważne, nie będziesz strzelał fleszem z aparatu. Bo te słabe kolory są efektem płaskiego światła z flesza. Cokolwiek masz, to na pewno można wyłączyć jakoś flesz lub ustawić w menu np. zdjęcia w muzeum, a tam wiadomu flesza używać nie wolno, więc ten prosty program ci go wyłączy.Jak dobrze poszukasz oprawki z żarówką to do 80zł się zmieścisz. Warto mieć ładne zdjęcia w wątku. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki Robercie za wskazówkę. Jak będę miał chwilkę czasu to się za tym porozglądam. Pewnie jeszcze się do Ciebie odezwę co to tam kupić bo się na tym znam jak koń na gwiazdach Tymczasem pyknąłem na szybko zdjęcie moim pstrągowych sznurówek. Od razu mówię że nie robiłem nigdy much, więc nie jesat to mistrzostwo świata. Grunt że pięknie pracują i łowią!Większe główki 5-6g mniejsze 3g Edytowane 11 Lutego 2014 przez sol321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHELEK Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam powiedz jakich nici używasz i gdzie kupujesz są to gotowce na małych szpulkach czy duża przewijana szpula ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi