lukomat Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Odpalam ten watek, bo zostalo kilkanascie dni i mam nadzieje, ze jeszcze ktos sie pofatyguje nad woda i uraczy nas fotkami krola polskich wod Ja osobiscie tez zageszczam ruchy i robie co moge, zeby cos zaliczyc. Wczoraj wrocilem z bolem glowy niestety, 2:0 dla lososi, dotkliwa lekcja pokory... Coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze tu niewiele zalezy od wedkarza. Ani kombinowanie z przynetami i prowadzeniem, ani nawet kamienowanie basenu (w akcie rozpaczy) nie pomoglo, a braly wtedy kiedy sie najmniej tego spodziewalem, ale ja tam wroce jutro i zrobie jesien sredniowiecza <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Może wykroję jakiś dzionek na zakończenie sezonu,tym bardziej że coś się dzieje i jest szansa że ciąg rozpocznie się wcześnie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 rocky nie wiem jak jak u Was ale u nas ciąg zaczął się już dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 To hacz bracie, hacz...Mial byc dowcip, ale wyszedl kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 kubuś bez przesady. czesc z tych ryb pewnie juz wyladowala na stolach. lodowkach albo w chlodni chief'a w szczecinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 taki ich los, niestety - 95% do wora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witajcie Koledzy.Tak to jest, że większość z tych ryb o których mowa trafia do wora. Ale ostatni weekend września to Salmo Parsęty, jakieś fotyi małą relację podeślę.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 U mnie sezon wlasciwie sie zaczyna, lososie juz wchodza powoli do rzek lecz stan wody w rzekach pozostawia jeszcze duzo do zyczenia. Przy polowie lososiowatych jednak, zamieniam spinning na muchowke i tylko ta metoda lowie te ryby jak i zarowno steelheady czy browny taki jak ten prosiaczek sprzed kilku sezonow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 22 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Wczoraj znowu zawitalem nad rzeka. Woda opadla i wyklarowala sie, czyli nie najlepiej, a na dodatek sloneczny dzien. W trzecim rzucie branie Losos przeszlo +50cm w szacie godowej, naprawde slicznie ubarwiony, pod moimi nogami robi nawrot w dol i sie wypina, no coz. Kilka minut pozniej podobna sytuacja, z tym, ze rybka mila dobre 80cm. To juz Zabolalo, ale cos mnie tknelo i rzucilem okiem na kotwiczki we Frisky, tepe. No jasne, oralelm nim przez kilka wyjazdow po kamieniachi nawet tego nie sprawdzilem Strata na wlasne zyczenie. Wymiana kotwiczki, ale pozniej juz dlugo dlugo nic. Po poludniu mialem kilka wyjsc, ale nie zakonczyly sie atakiem, tylko raczej przepedzenie intruza. W koncu kolo 15 mam branie na Executora. Sliczna samiczka, juz musiala wejsc do rzeki kilka dni temu, bo dopiero zaczela wytracac srebrne ubarwienie. Rybka w super kondysji, zabawa niesamowita, 69cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Piękna lososka Lukomat podobają mi się te zdjęcia z wędką w zubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Widzę że zaczyna sie szczucie Luko, gratulki!Niektórzy to mają klawe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 @Luko, Super, nareszcie jakieś konkrety z nad wody Gratulacje orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 22 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 @Trout, mam klopot, zeby ogarnac sie ze sprzetem, ryba i aparatem, a tu jeszcze trzeba sie spieszyc, zeby rybka sie nie wysuszyla. @rocky, jakie szczucie, poprostu dziele sie z wami radoscia @orion, dziekowa, mam nadzieje, ze to nie bylo moje ostatnie slowo, choc czas mnie goni mocno... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Panowie co jest grane, nikt nad wode sie nie rusza? Utrzymanie watku na mojej glowie znaczy sie. Pojechalem dzis z zatruciem zoladkowym i pomimu ulewnych deszczy sie nie poddalem. Bylo warto, ponizszy samczyk 63cm byl nagroda pocieszenia po utracie szefa tego odcinka, ktory trasznie mnie sponiewieral i na koniec kotwiczka nie dala rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 @LukomatRESPECTA - cool fishe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 @LukomatRESPECTA - cool fishe Dziekowac, nie bylem pewny czy wstawiac, bo fotka badziewiasto wyszla i musialem troszke ja podrasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 No i na zakonczenie jeszcze jeden. Rozmiarami nie porazil, ale bylo milo. Junior niestety przespal najlepsze Chcialbym jednoczesnie pozenac sie z kolegami. Jutro wybywam za wielka wode i pewnie za duzo czasu na przyjemnosci miec nie bede, przynajmniej na poczatku. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i zycze taaakiej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 powodzenia @luko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Dzisiaj byłem, łososia złowiłem, co prawda na dwuręczną muchówkę, ale za to na swoją ukręconą muchę. Byliśmy we 3 - każdy złąpał po jednym, fajna zabawa, chociaż szkoda że to już koniec (choc coś mi gdzieś świta że w kilku miejscach jeszcze dwa tygodnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Lukomat! Ale ryby! Super! Pozdrowienia dla tego maleństwa co to z Tobą bierze udział w wyprawach. Czym skorupka za młodu .... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Kuba, fajne osośki, gdzie łowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 W galway pod katedrą Dzisiaj ruszamy na Moy,ciekawe co się uda podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Ladne rybki i wszystkie na muche ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi