Skocz do zawartości

Zakonczenie sezonu lososiowo-trociowego

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Odpalam ten watek, bo zostalo kilkanascie dni i mam nadzieje, ze jeszcze ktos sie pofatyguje nad woda i uraczy nas fotkami krola polskich wod :D Ja osobiscie tez zageszczam ruchy i robie co moge, zeby cos zaliczyc. Wczoraj wrocilem z bolem glowy niestety, 2:0 dla lososi, dotkliwa lekcja pokory... Coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze tu niewiele zalezy od wedkarza. Ani kombinowanie z przynetami i prowadzeniem, ani nawet kamienowanie basenu (w akcie rozpaczy) nie pomoglo, a braly wtedy kiedy sie najmniej tego spodziewalem, ale ja tam wroce jutro i zrobie jesien sredniowiecza <_<

Pozdrawiam

U mnie sezon wlasciwie sie zaczyna, lososie juz wchodza powoli do rzek lecz stan wody w rzekach pozostawia jeszcze duzo do zyczenia. Przy polowie lososiowatych jednak, zamieniam spinning na muchowke i tylko ta metoda lowie te ryby jak i zarowno steelheady czy browny taki jak ten prosiaczek sprzed kilku sezonow.

http://www.flyfishing.pl/galeria/userphotos/500/preview_d0493c8364c5c4a689ef5d481b90153f.jpg

Wczoraj znowu zawitalem nad rzeka. Woda opadla i wyklarowala sie, czyli nie najlepiej, a na dodatek sloneczny dzien. W trzecim rzucie branie :o Losos przeszlo +50cm w szacie godowej, naprawde slicznie ubarwiony, pod moimi nogami robi nawrot w dol i sie wypina, no coz. Kilka minut pozniej podobna sytuacja, z tym, ze rybka mila dobre 80cm. To juz Zabolalo, ale cos mnie tknelo i rzucilem okiem na kotwiczki we Frisky, tepe. No jasne, oralelm nim przez kilka wyjazdow po kamieniachi nawet tego nie sprawdzilem :angry: Strata na wlasne zyczenie. Wymiana kotwiczki, ale pozniej juz dlugo dlugo nic. Po poludniu mialem kilka wyjsc, ale nie zakonczyly sie atakiem, tylko raczej przepedzenie intruza. W koncu kolo 15 mam branie na Executora. Sliczna samiczka, juz musiala wejsc do rzeki kilka dni temu, bo dopiero zaczela wytracac srebrne ubarwienie. Rybka w super kondysji, zabawa niesamowita, 69cm :D

Pozdrawiam

post-128-1348913604,3911_thumb.jpg

@Trout, mam klopot, zeby ogarnac sie ze sprzetem, ryba i aparatem, a tu jeszcze trzeba sie spieszyc, zeby rybka sie nie wysuszyla.

@rocky, jakie szczucie, poprostu dziele sie z wami radoscia :lol:

@orion, dziekowa, mam nadzieje, ze to nie bylo moje ostatnie slowo, choc czas mnie goni mocno...

Pozdro

Panowie co jest grane, nikt nad wode sie nie rusza? Utrzymanie watku na mojej glowie znaczy sie. Pojechalem dzis z zatruciem zoladkowym i pomimu ulewnych deszczy sie nie poddalem. Bylo warto, ponizszy samczyk 63cm byl nagroda pocieszenia po utracie szefa tego odcinka, ktory trasznie mnie sponiewieral i na koniec kotwiczka nie dala rady...

post-128-1348913606,1709_thumb.jpg

No i na zakonczenie jeszcze jeden. Rozmiarami nie porazil, ale bylo milo. Junior niestety przespal najlepsze :lol: Chcialbym jednoczesnie pozenac sie z kolegami. Jutro wybywam za wielka wode i pewnie za duzo czasu na przyjemnosci miec nie bede, przynajmniej na poczatku. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i zycze taaakiej ryby B)

post-128-1348913607,4204_thumb.jpg

Dzisiaj byłem, łososia złowiłem, co prawda na dwuręczną muchówkę, ale za to na swoją ukręconą muchę. Byliśmy we 3 - każdy złąpał po jednym, fajna zabawa, chociaż szkoda że to już koniec (choc coś mi gdzieś świta że w kilku miejscach jeszcze dwa tygodnie).