pepe9328 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam, jestem tu nowy, tak samojak nowa jest dla mnie metodacastingowa. Skąpletowałem jużpierwszy zestaw do tej metody: kijekto Mistrall Tournament Jerk 185 cmc.w. do 100g i multik Abu GarciaBlack Max. Co sądzicie o tej wędce,czy ktoś testował? I druga sprawaczy mój BMax wytrzyma oranieprzynetami od 40 do 80g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Multiki z serii Max nie są do ciężkiego łowienia, myślę że ich realny przedział, który wróży długą i nienaganną pracę to 10-30/35gr....Pamiętaj, że obudowa jest z tworzywa...spasowana poprawnie i w całkiem sztywna....ale nie jest niezniszczalna.Mam Pro Maxa - to ten sam multik, a rożni się jedynie kolorem obudowy i ilością łożysk...do średniego łowienia jest ok....ale do ciężkich klocków kup lepiej Revo sx....z amelinową obudową Mój Pro Max po 2 sezonach intensywnego użytkowania chodzi nadal jak nowy...ale dbam o niego, a częste smarowanko robi swoje Uploaded with ImageShack.us Jako ciekawostkę dodam, że szpula z łożyskami i osią waży 24gr tyle samo co w moim C3 5601 Edytowane 23 Marca 2013 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 kolowrotek zajedziesz dosyc szybko, cos bardziej krzepkiego byloby bardziej na miejscu ... o wedce nie powiem tobie nic, poniewaz nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Do tego multika bardziej by pasowała wędka 10-35gr....albo inaczej do kija okrąglak Abu C3 4601 lub 5501 lub niski profil Abu revo, Shimano Curado/Citica 201 itp.... Rzucając ciężkimi klockami zajedziesz swój multik w jeden sezon....a rzucając lekkimi wabikami nie będziesz miał komfortu, bo kij nie będzie się odpowiednio ładował. Dobierając źle zestaw można się łatwo zniechęcić do tej metody....Poczekaj, poszukaj trochę w dziale kupie/sprzedam, czasem trafiają się używki w bardzo okazyjnych cenach....Do maja masz sporo czasu, więc pośpiech nie jest potrzebny...poza tym jak mawiają pośpiech jest złym doradcą Dokup sobie jakąś wędeczkę 1.90-2.25m do 30-35gr i podepnij do niej swój multik...a do Mistrala poszukaj czegoś mocniejszego, co wytrzyma 10 i więcej lat katowania jerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe9328 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Jak dla mnie okrąglak odpada, a jaki niskoprofilowiec do tego kija polecilibyście, mógłbym przeznaczyć do 300-350 zł?, rozglądałem się za okumą calera czy dał by radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 poszukaj quantum cabo 21 pts. mocne, doskonale z tego leci, a wielkościowo pomiędzy okrąglakiem i niskim profilem. Pojemność szpulki jak w abu serii 50.na znanym portalu aukcyjnym był chyba za 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe9328 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) wiem że może wybredzam ale to za dużo jak na mój budżet Edytowane 27 Marca 2013 przez pepe9328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Pepe, nie przejmuj się. Masz BackMax'a, nawijaj linkę i jak nadejdzie czas, rzucaj. Nie przekonuje mnie opinia, że z racji plastikowej obudowy multik będzie zbyt słaby. Obudowa przekładni jest dostatecznie sztywna, cała rama zresztą też, więć co może zawieść? Oś szpuli i łożyska, w multikach tej wielkości, są w zasadzie rozmiarowo identyczne z modelami droższymi. Myślę, że na początek wystarczy, zorientujesz się w temacie i po jakimś czasie będziesz wiedział co dalej. I na szczęście nie zawsze idzie to w kierunku pozłacanych śrubek, czy karbonowych korbek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi