erni Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam,stałem się szczęśliwym posiadaczem Stelli, która niestety posiada luzy na korbce oraz luz osiowy na szpuli. Pytanie brzmi czy da się to naprawić?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Znaczy, nie jesteś do końca szczęśliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam,stałem się szczęśliwym posiadaczem Stelli, która niestety posiada luzy na korbce oraz luz osiowy na szpuli. Pytanie brzmi czy da się to naprawić?Pozdrawiam.Da się .Józef Leśniak i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Znaczy, nie jesteś do końca szczęśliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Pewnie mało używana dlatego ma luzy .Tak jak audi w dieslu co dziadek jeździł tylko do kościoła w niedzielę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Znaczy, nie jesteś do końca szczęśliwym No nie jestem Miała być niewiele używana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Pewnie mało używana dlatego ma luzy .Tak jak audi w dieslu co dziadek jeździł tylko do kościoła w niedzielę .dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Da się .Józef Leśniak i będzie git .A można namiary prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 To z Japonii przyszła? Jeśli tak to dobrze wiedzieć od kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 To z Japonii przyszła? Jeśli tak to dobrze wiedzieć od kogo.Kupiona w Anglii, ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Uprzejmie proszę 600156166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Dzięki jak kupiełm Ultegry też miały małe luzy . Ale jak wymieniłem plastikowe tulejki na łozyska to luzy znikneły i młynek stał się pierwowzorem , ale w stelce nie ma tulejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Kupiona w Anglii, ebayNależy jej się dobrze przyjrzeć,bo Anglicy choć pedanci to wcale nie dbają o kołowrotki. Znam to - przerabiałem takie tematy,są gorszymi flejtuchamijak ( za przeproszeniem ) my lub Niemcy,ale Niemcy są całkiem do d...y. . PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Nie ma się co łamać. Każdy chyba prędzej czy później trafia zonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kwestia tego jakie to luzy luzy,czy w normie czy 2mm,są tacy co w nowo kupionym kołowrotku ze sklepu,znajdą luzy,jakby komuś dać kołowrotek nówkę sklepową stellę i ściemnić, że używana to od razu podświadomie luz sam rośnie w rękach Sprawa jest taka, że każdy nawet nowy kręciek ma trochę luzu,wiele razy o tym już na forum było.Po to są podkładki regulacyjne by ten luz niwelować.Luz na szpuli powiadasz-Tu wiele nie zwojujesz,po prowadnicy lata sobie wodzik- w systemie posuwu szpuli,by praca była maślana i lekka- tam luzu musi być trochę,konkretnie luz wodzika(listka,czy tam pół księżyca jak go zwą) w rowkach wałka.szybciej masz luz na tym wałku i trzeba dodać podkładkę.ale nie myśl że uzyskasz sztywną na beton szpulę,luz zawsze musi być -techniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kwestia tego jakie to luzy luzy,czy w normie czy 2mm,są tacy co w nowo kupionym kołowrotku ze sklepu,znajdą luzy,jakby komuś dać kołowrotek nówkę sklepową stellę i ściemnić, że używana to od razu podświadomie luz sam rośnie w rękach Sprawa jest taka, że każdy nawet nowy kręciek ma trochę luzu,wiele razy o tym już na forum było.Po to są podkładki regulacyjne by ten luz niwelować.Luz na szpuli powiadasz-Tu wiele nie zwojujesz,po prowadnicy lata sobie wodzik- w systemie posuwu szpuli,by praca była maślana i lekka- tam luzu musi być trochę,konkretnie luz wodzika(listka,czy tam pół księżyca jak go zwą) w rowkach wałka.szybciej masz luz na tym wałku i trzeba dodać podkładkę.ale nie myśl że uzyskasz sztywną na beton szpulę,luz zawsze musi być -techniczny.też tak myślę , nie ma co popadać w skrajności , ale jak ktos stelle nabył używaną i to z Anglii to nie ma się co dziwić , ponieważ tam za bardzo nie dbają o sprzęt . Ja też zakupiłem stelkę 4000 nową z 98 roku i sprzęcik bajka , i jak narazie nic niedobrego się jej nie stanie .Sezon za pasem tak więc ruszymy w tym roku do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Luzy niestety są jak dla mnie dosyć spore. Szpulka posiada luz osiowy ok 2 mm. Ale po konsultacji telefonicznej z Panem Józefem jest nadzieja i nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 No z ta anglia to bym nie przesadzal. Mam pare krecilow z uk i jest ok (kurde ale mi sie zrymowalo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Rozkręciłem, zobaczyłem co się w środku dzieje, załamałem się i po wymianie kilku maili udało mi się go zwrócić. Chyba jestem bardziej szczęśliwym nie-posiadaczem tego kręćka Szukam teraz namiarów na godnego polecenia sprzedawcę kołowrotków. Jakieś sugestie się nasuwają? Myślę dalej o Stelli lub Twin Powerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 @erni a ta stella z ebay .uk ,to ta z obitą dupką była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 @erni a ta stella z ebay .uk ,to ta z obitą dupką była?Dokładnie tak, super elegancka. A co, znasz ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Nie znam, ale zdjęcia przeglądałem dokładnie i na pewno duzo wiecej niz te 10 razy o ktorych zapewnial sprzedawca byla uzywana.Co bylo takiego w srodku strasznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Szukam teraz namiarów na godnego polecenia sprzedawcę kołowrotków. Jakieś sugestie się nasuwają? Myślę dalej o Stelli lub Twin Powerze Jesli moge Ci cos zasugerowac.. too zapomnij o stelli F Wez pod uwage TP z 2002r. jest nawet na naszej gieldzie takii w rozmiarze 3000 i wersji PG, a i mozesz sie dogadac z sprzedajacym, ze w razie rozczarowania odelsesz. Te TP 02r. kulture pracy maja wieksza od stelli 95r. czy 98 r. a sa rownie mocne. Poza tym nie bedziesz mial problemu z wodzikiem, ktory po pewnym czasie napie.r. o glowne kolo ( taka waska obudowa ma pewne ograniczenia - niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erni Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Rozkręciłem kręćka i pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy były różne wałeczki od posuwu szpuli. Foto poniżej. Było jeszcze parę rzeczy ale już nie zagłębiałem się w temat bo po tych wałeczkach już mi się tej Stelki odechciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi