Skocz do zawartości

White Fish

Rekomendowane odpowiedzi

Podbierak genialny! A jak z jego wytrzymałością? Szkoda żeby się złamał z rzucającą się rybą...

Wytrzyma nawet ciężar dużej, rzucającej się ryby. Jego końce są głęboko włożone w rękojeść. Już na "sucho" się trzymał a jeszcze klej epoxy zrobił swoje. Myślę, że spokojnie trochę mi posłuży ;)

napisz coś więcej kolego o siatce - wygląda na "kupną". A jak masz namiary na plastikowe siatki (silikonowe) to koniecznie daj znać gdzie ich szukać bo szukam i szukam i nic. Pozdr

Stoner, raczej będę szył siatkę z materiałów które mam. Mam kilka rodzai, po starych podbierakach ( siatki się ostały a aluminiowe rączki i złącza się posypały)

Przecież napisał kilka postów wyżej...

:huh:

• 3 tygodnie później...

no fajne, fajne te maluszki, a co do koloru niebieskiego to powiem Ci Łukasz, że na moich wodach z reguły nie jest to kolor "lubiany" ale mam taką jedną badziurkę, w której Jaśki za cholerę nie chcą brać na inne oprócz niebieskich w przeróżnych odcieniach - widać woda koneserów :lol:

a kijaneczki kiedy będziesz testował? bardzo ciekawi mnie czy będą skuteczne; wrzuć info jak będziesz już po próbach

pozdrawiam

Edytowane przez MANTHEO

Dziś miałem trochę czasu. Usiadłem i skończyłem mój podbierak. Następny pomaluję jaśniejszą bejcą i będzie to kombinacja kory topoli i jasnego drewna (rękojeść). Mam nadzieję, że następne foty już będą nad wodą i z rybką :)

1898041_635899116483605_1392722110_n.jpg1926855_635902033149980_2087442692_n.jpg

Gdzie mogę taką siateczkę kupić ? Świetne :)

Edytowane przez tomala89

Dzięki Panowie. Tomasxt, oczka w woblerkach maluję tak specjalnie. Nie chcę aby ciemna "źrenica" była okrągła.

Mantheo, kijanki muszę jeszcze dograć. Teraz będę robił serię mniejszych kijanek z drobną ale wyczuwalną pracą.

U mnie niebieskie są bardzo skuteczne. Dzisiaj na wolno płynącej wodzie, lekko tonący "przerzucał" prosiaczki :)

1982331_650982044975312_2118049566_n.jpg

Tomala89 - ta siatka jest akurat ze starego podbieraka. Ale spokojnie można użyć siatki z dratwy po jakichś sieciach itd. Nie wiem jednak gdzie takie dostać.

Edytowane przez iwedkuje
  • Like 1