iwedkuje Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Wstyd ale nie wiem. Nie mam jeszcze tak dokładnej wagi. Pływające są lżejsze, tonące lecą jak strzała (w sumie kształt mają lotny). Pracują drobno ale agresywnie, nawet przy lekkim podciąganiu. Pewnie zawdzięczają to płaskiemu ogonkowi, który nie pozwala za bardzo bujać im się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nowy design dla kolegi. DR, tonące, 2,5 cm. Akcja drobna ale czuć ją na kiju. Nazwałem je "MIX-y" Czekam tylko na poliwęglan, kurcze chyba muszę zmienić dostawcę bo czekam już tydzień i ani widu... Ma ktoś może na zbyciu płytki poli 0,75 do 1 mm ?Może znacie jakieś dobre źródło ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Kawa z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Nowy design dla kolegi. DR, tonące, 2,5 cm. Akcja drobna ale czuć ją na kiju. Nazwałem je "MIX-y" Czekam tylko na poliwęglan, kurcze chyba muszę zmienić dostawcę bo czekam już tydzień i ani widu... Ma ktoś może na zbyciu płytki poli 0,75 do 1 mm ?Może znacie jakieś dobre źródło ? konrad na forum to najpewniejsze zrodlo u bedziesz mial wyciete jak potrzeba Edytowane 19 Marca 2014 przez bielik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dzięki Bielik. Przed chwilą dostałem info o dobrym sklepie. Zamówione. Już po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Łukasz, ta ostatnia kolorystyka genialna.....pisząc muszę dłuuugo namierzać klawisze bo mi się w bani kręci . Te wobki są tak hipnotyzujące, że aż nie mogę uwierzyć.Możesz spokojnie łapać bez zbrojenia - ryby będą za nimi na brzeg wyłaziły w transie. Gratuluję pomysłu.Pozdrawiam dodam tylko, że jestem trzeźwy Edytowane 20 Marca 2014 przez MANTHEO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Z "MIXAMI" równo pojechałeś. Zadziwiający efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Dzięki Pany Jutro testy mixów i kijanek nad rzeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 No i widzę po testach, że kijany dają sobie radę - pogratulować. Podrzuć foty gotowych płazów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kijanki dają radę, sam jestem zaskoczony ich pracą. Musiałem tylko nieco udoskonalić obciążenie w korpusie. Dziś już mi się nie chce, ale jutro wrzucę filmik z ich pracą jak i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nowy design dla kolegi. DR, tonące, 2,5 cm. Akcja drobna ale czuć ją na kiju. Nazwałem je "MIX-y" Czekam tylko na poliwęglan, kurcze chyba muszę zmienić dostawcę bo czekam już tydzień i ani widu... Ma ktoś może na zbyciu płytki poli 0,75 do 1 mm ?Może znacie jakieś dobre źródło ? Wodne malowanie wyszło ci nieźle. Trochę oczy skopałeś, aż szkoda po obniżają ciekawy efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Faktycznie, oczy nie są za idealne. Ale najważniejsze, że rybki nie biorą sobie tego do serca Coś mi się poknociło z kamerą, lub programem i nie mogę zrzucać filmów na kompa. Może to rozgryzę z czasem, ale filmiku nie mogę zapodać z pracą kijanki. Mam jednak zdjęcie mojej dzisiejszej, szczęśliwej przynęty. Kusiła dziś jaśki Mikro płaz ma drobną, migotliwą ale wyczuwalna pracę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Nic dodać nic ująć. Super robota. Gratki Łukasz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Piękny jazio jak i woblerek, gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witajcie z powrotem Dłuugo mnie nie było w watku ( bo na forum zawsze ). Wiadomo, brak czasu, czasami i miejsca. Dziś posiadam już własny warsztat, stworzony z myślą o tworzeniu przynęt i czas Z tym, że zaraziłem się tworzeniem przynęt z metalu. Woblery pewnie też będa ale nie prędko.Jak by nie pisać, oto kilka początkowych prac. Robię je głównie z myślą o białorybie, pstragach itd... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Bardzo interesujące te Twoje wahadełka. Napisz coś o ich rozmiarach, zapewne maleństwa biorąc pod uwagę rybich adresatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Te pierwsze od góry to 3 cm (ok. 3 gr) Dobrze robią w wodzie. Wahają i od czasu do czasu do czasu obracają. Nizej to 5 cm.Jako, że bardzo lubię łowić jazie i klenie, obiecałem sobie, ze stworzę przynętę specjalnie pod te ryby. I udało się. Po testach stwierdzam, że pracują tak jak chciałem.2 i 2,5 cm (ok. 2-2,5 gr) Chciałem wyeliminować w nich obracanie się w wodzie i tym samym skręcanie żyłki. Dzięki kryzie wzdłóż blaszki, przynęta pracuje jak woblerek. Bije delikatnie na boki i nie obraca się. W opadzie lusterkuje. Praca jest jednak delikatna a jazie taką lubią. Na kiju przyjemnie to czuć. Drugą przynętą, którą dziś zweryfikowały pstrągi jest "strąk". Od dziś moja nieodzowna blaszka. 2 i 2,5 cm. Śmiga aż miło Najbardziej interesująca jest jej praca. W sumie "chodzi" jak wobler ale pionowo. Czasem odbije lekko na bok. Nie tonie tak szybko jak np. jig. Można ją wolniutko prowadzić. Nie obraca się i nie skręca żyłki. Na razie powstały wersje micro, ale robię też większe. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Bardzo ciekawe wszystkie twoje pomysły. Najpierw "rzuwaczki"(pomysł-geniusz w swej prostocie) na sterach, nogi żab, kijanki, a teraz te wahadła!!! Wdawać by się mogło że już wszystko było, że widziało się "wszystko" a tu taka niespodzianka ! Pogratulować pomysłów! Lubię to! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Odważne i nowatorskie!Bardzo mi się podoba, czekam na kolejne konstrukcje. Cieszę się bardzo, że w tak wiekowym i (nomen omen) "oklepanym" temacie można wprowadzić powiew świeżości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Bardzo fajna błyska, jest szansa na filmik z praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jak tylko wyeliminuję błąd, który wkradł mi się w kamerę, będą filmiki. Wiadomo, obraz znaczy więcej niż tysiac słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dziś wypad na ryby pod znakiem jazia. Łowiłem tylko na wahadłówki z kryzą. Daleki zasięg, umożliwia dostęp do atrakcyjnych stanowisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Ostatnio na warsztacie obrtóweczki. Kierowane głównie z myślą o białorybie i pstragach. Jedyneczki i zerówki.Oprócz koralików, drutu i kotwiczki, każdy element robiony ręcznie. Oprór tacia strzemiączko-korpus zminimalizowałem do minimum.Listki, nierdzewka barwiona ogniem i miedź. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Małe (2,3-2,5 cm) wahadełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ciekawe wzornictwo A jak testy z nowymi konstrukcjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi