pirania74 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Zna ktoś może namiary na zakłady szkutnicze na Mazowszu, które zrobią pychówkę? Jest podobno w okolicach łomianek - proszę o dokładniejsze namiary gdzie ewentualnie można by było kupić Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolno Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam bardzo dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 No i stało się.Dziś wraz z bratem zabraliśmy się za robienie pychówki.Niestety ciąg dalszy dopiero w sobotę.Na dzien dzisiejszy wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Jak planujecie giąć dno pychówki ??, jaki jest plan budowy , będą wręgi??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Robiliśmy już jedną ,ale to bylo bardzo dawno temu i nie pamiętam szczerze mówiąc jak to było gięte.Czas pokaże.wszystko w swoim czasie.Na pewno wrzucę jakąś fotkę jak już bedzie skończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek1988 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 A co powiecie na to? 13 metrów długości 1,5m w dnie Wykonał ją mój znajomy :)Z takiej to można swobodnie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 To to panie już jakiś krążownik,a nie pychówka.Taką jednostką pod prąd na pych,he,he,he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Solidna rzecz i rzeczywiscie bedzie mozna z tego stabilnie lowic... Ja bym tylko polaczyl rumple tego tandemu silnikow (rzecz jasna przydatne w razie zaniku wiatru i manewrow portowych bo swoj naped ekologiczny posiada) tak zeby 1 czlowiek mogl kierowac... No i dla sznytu z dziobu jakis falkonet wzorem Robinsona Cruzoe... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Tego typu łodzie, kiedyś batami zwane, to obecnie popularny rodzaj łodzi turystycznych m.in. w Krakowie czy Kazimierzu Dolnym... Często z silnikiem na pokładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek1988 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Mój kolega już robił takie łodzie dla gości z Kazimierza czy też Solca Inny znajomy zrobił krypę dla Fundacji Ja Wisła Ja muszę sobie sprawić jakieś pływadełko na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Inny znajomy zrobił krypę dla Fundacji Ja Wisła O tym piszesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek1988 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 argrabidokładnie o tym pisałem. Są nawet fotki mojej Wisełki Dokładnie to już prawie 3 lata ta łajba pływa po Warszawskiej Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolno Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Witam Myślicie,że 4km na Wisłę do laminatu 7.5mb wystarczy?Będę pływał w okolicach Czerwińska nad Wisłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Jak masz duzo czasu i lubisz sluchac warkotu silnika a takze niezbyt daleko plywasz to wystarczy.Duzo lepiej bedzie zapiac 10 a zwlaszzca przy masywniejszych konstrukcjach z 15... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Kolega @Gumofilc dobrze radzi. Ja dodam od siebie, mam 5 km i na rz. Bug to stanowczo za mało, aby dość sprawnie obskoczyć znane miejscówki w promieniu 10km, w górę jak i w dół rzeki. Taki motorek,per per per 5km, jest dobry, do pływania rekreacyjnego z rodzinką, lub z przyjaciółmi w dzień wolny od pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Jak planujecie giąć dno pychówki ??, jaki jest plan budowy , będą wręgi??. Niestety dziś nic nie wypaliło.Prace nad pychówka stoja w miejscu.Brata nie bylo,a to nie jest praca dla jednej osoby,mialem tez inne zajecie.A co do gięcia dna to ono praktycznie samo się wygina jeśli jest odpowiedni kąt dna(około 11 stopni).Na razie wyglada to tak,że zrobić zakonserwować i na wodę.Na dzień dzisiejszy nie wiem jeszcze czym zabezpieczyć łódkę.w planach jest mieszanka:smoły drzewnej,terpentyny balsamicznej i olej tungowy. Może ktoś miałby inne ciekawe rozwiązania,byłbym bardzo wdzięczny za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kolno Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam Myślicie,że 4km na Wisłę do laminatu 7.5mb wystarczy?Będę pływał w okolicach Czerwińska nad Wisłą. Kupiłem Yamahe 4 km zobaczę jak będzie pływała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielst Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Jeśli chodzi o silnik to używam do 6,5m drewnianej pychówki yamaha 6km w 4-takcie i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Z silnikami to tak jest...ten co mamy jest fajny, dopuki nie wsiadzie sie na mocniejszy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Po wielu perypetiach wyszlo, ze bede jednak mial lodke, zdecydowalismy sie na 5.5 metra. Teraz pytanie- jaka kolumne ma miec silnik, krotka czy dluga? Szukam czegos na dniach. Z gory dziekuje. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gajowy Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Krótka Pychówki zazwyczaj mają pawęż do 40cm i czasem bywa że nawet pod silnik z krótką nogą trzeba pawęż podwyższyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Po wielu perypetiach wyszlo, ze bede jednak mial lodke, zdecydowalismy sie na 5.5 metra. Teraz pytanie- jaka kolumne ma miec silnik, krotka czy dluga? Szukam czegos na dniach. Z gory dziekuje. Bujo Trzeba wziąć pod uwagę, jaką wysokość ma rufa w twojej pychówce. Jeśli standardowa, to krótka stopa silnika zaburtowego , ze względu na mniejsze ryzyko zahaczenia o cokolwiek, co kryje w swoim korycie rzeka Bug,no i zazwyczaj, w porze letniej, stan wody na Bugu niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ciąg dalszy zmagań z pychówką. Zabezpieczyć i wodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek1988 Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 @Zybi no jakoś wyszła Ci ta łódeczka Moim zdaniem trochę za małą ją podgiąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zybi Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 @Zybi no jakoś wyszła Ci ta łódeczka Moim zdaniem trochę za małą ją podgiąłeś Dopiero dziś mam chwilę żeby tu zajrzeć.Po wodowaniu będę mógł coś więcej napisać.Zdjęcie nie pokazuje tego co jest w rzeczywistości,a zwłaszcza zrobione telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pirania74
Zna ktoś może namiary na zakłady szkutnicze na Mazowszu, które zrobią pychówkę? Jest podobno w okolicach łomianek - proszę o dokładniejsze namiary gdzie ewentualnie można by było kupić Z góry dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
40
29
24
21
Popularne dni
20 Kwi
20
29 Lut
20
8 Maj
19
21 Wrz
16
Top użytkownicy dla tego pytania
argrabi 40 odpowiedzi
biosteron 29 odpowiedzi
Maciejowaty 24 odpowiedzi
Gumofilc 21 odpowiedzi
Popularne dni
20 Kwi 2009
20 odpowiedzi
29 Lut 2008
20 odpowiedzi
8 Maj 2009
19 odpowiedzi
21 Wrz 2007
16 odpowiedzi
Popularne posty
gacopyrz
Dla potwierdzenia, czy z laminatowej pychówki zrobimy sobie bezpiecznie taki pomost do wędkowania na wieczornej opasce?
explorator73
Mam wrażenie, że mierzi Cię brak kompetencji uczestników forum - dziwi mnie w takim razie dlaczego narażasz się dobrowolnie na stresy. Postaraj się czasem być miły, nawet wobec osób które nie są tak ś
Bolesław
A masz jakieś fotki tego swego dzieła ? 40km na pychówce 6,5-7,5m jeszcze nie widziałem ☺
Opublikowane grafiki
376 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi