Skocz do zawartości
  • 0

Łodka pychówka

pirania74

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Solidna rzecz i rzeczywiscie bedzie mozna z tego stabilnie lowic...

Ja bym tylko polaczyl rumple tego tandemu silnikow (rzecz jasna przydatne w razie zaniku wiatru i manewrow portowych bo swoj naped ekologiczny posiada) tak zeby 1 czlowiek mogl kierowac...

No i dla sznytu z dziobu jakis falkonet wzorem Robinsona Cruzoe... :mellow:

Gumo

• 0

Kolega @Gumofilc dobrze radzi. Ja dodam od siebie, mam 5 km i na rz. Bug to stanowczo za mało, aby dość sprawnie obskoczyć znane miejscówki w promieniu 10km, w górę jak i w dół rzeki. Taki motorek,per per per :lol: 5km, jest dobry, do pływania rekreacyjnego z rodzinką, lub z przyjaciółmi w dzień wolny od pracy :D.

• 0

Jak planujecie giąć dno pychówki ??, jaki jest plan budowy :unsure:, będą wręgi??.

Niestety dziś nic nie wypaliło.Prace nad pychówka stoja w miejscu.

Brata nie bylo,a to nie jest praca dla jednej osoby,mialem tez inne zajecie.

A co do gięcia dna to ono praktycznie samo się wygina jeśli jest odpowiedni kąt dna(około 11 stopni).Na razie wyglada to tak,że zrobić zakonserwować i na wodę.

Na dzień dzisiejszy nie wiem jeszcze czym zabezpieczyć łódkę.

w planach jest mieszanka:smoły drzewnej,terpentyny balsamicznej i olej tungowy.

Może ktoś miałby inne ciekawe rozwiązania,byłbym bardzo wdzięczny za rady.

• 0

Po wielu perypetiach wyszlo, ze bede jednak mial lodke, zdecydowalismy sie na 5.5 metra. Teraz pytanie- jaka kolumne ma miec silnik, krotka czy dluga? Szukam czegos na dniach. Z gory dziekuje.

Bujo

Trzeba wziąć pod uwagę, jaką wysokość ma rufa w twojej pychówce. Jeśli standardowa, to krótka stopa silnika zaburtowego , ze względu na mniejsze ryzyko zahaczenia o cokolwiek, co kryje w swoim korycie rzeka Bug,no i zazwyczaj, w porze letniej, stan wody na Bugu niski.

• 0

@Zybi no jakoś wyszła Ci ta łódeczka :D Moim zdaniem trochę za małą ją podgiąłeś ;)

Dopiero dziś mam chwilę żeby tu zajrzeć.Po wodowaniu będę mógł coś więcej napisać.Zdjęcie nie pokazuje tego co jest w rzeczywistości,a zwłaszcza zrobione telefonem.