pirania74 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Zna ktoś może namiary na zakłady szkutnicze na Mazowszu, które zrobią pychówkę? Jest podobno w okolicach łomianek - proszę o dokładniejsze namiary gdzie ewentualnie można by było kupić Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Nie wiem czy Facet z zawodu jest szkutnikiem. Ojciec go uczył. Znalazłem go pytając w kilku miejscach. Sklepie wędkarskim:) i troche po znajomych. Dali namiary na tego samego gościa. Powiedzieli że umie robić i podobno dobrze robi takie łódeczki. Dziś pojadę i pogadam z nim. Dobra rada z tym silnikiem (ale na przyszłość bo aktualnie nie stać mnie na niego:( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Faktycznie w nocy to niezbyt dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Faktycznie w nocy to niezbyt dobry pomysł. Ja często pływam między Pułtuskiem a Różanem i nawet w nocy pływa się łatwo ,w porównaniu z Wisłą to jest luksusowo Trzeba tylko uważać na gruntowców łowiących w przyburtowych rynnach bo oni mają w zwyczaju czekać w ciszy i nieruchomo aż łódka przepłynie im po zestawach Światło rufowe 360* i szperacz obowiązkowo przy nocnym pływaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Szperacz?? a jeszcze potrzebne są jakieś kamizelki czy coś takiego? z tego co wiem to raczej nie. Ale jak to ktoś powiedział forum głównie służy po to żeby się upewnić i zobaczyć opinie i rady innych Dowiedziałem sie że po Narwi mozna pływać z slnikiem tylko po szlakach w innym przypadku wiosło bądź silnik elektryczny. I trolling chyba zakazany jest na Narwi . O opłatach czy lub specjalnych przepisach nic nie mogłem znaleźć niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Szperacz- :blush:człowiek całe życie sie uczy... juz wiem ale głupa przypaliłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Szperacz?? a jeszcze potrzebne są jakieś kamizelki czy coś takiego? z tego co wiem to raczej nie. Ale jak to ktoś powiedział forum głównie służy po to żeby się upewnić i zobaczyć opinie i rady innych Dowiedziałem sie że po Narwi mozna pływać z slnikiem tylko po szlakach w innym przypadku wiosło bądź silnik elektryczny. I trolling chyba zakazany jest na Narwi . O opłatach czy lub specjalnych przepisach nic nie mogłem znaleźć niestety Kamizelki ,koło ratunkowe,gaśnica(przy silniku spalinowym) ,apteczka obowiązkowo....było o tym sporo pisane, poszukaj. W praktyce zakaz pływania na silniku poza szlakiem sprowadza się do wpływania w starożecza i odnogi rzeki. Trolling na Narwi w mazowieckim został zakazany przez ganiuszy z PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Dowiedziałem sie że po Narwi mozna pływać z slnikiem tylko po szlakach w innym przypadku wiosło bądź silnik elektryczny.I trolling chyba zakazany jest na Narwi . O opłatach czy lub specjalnych przepisach nic nie mogłem znaleźć niestety Tu znowu polecam lekturę stron ZO Mazowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 No właśnie jak to jest z kołem ratunkowym ,nie czepiają się jeżeli zamiast niego mamy na pokładzie rzutkę ratunkową? Słyszałem ,że jeżeli łódka jest mała to rzutka wystarcza przy kontroli ,ale większym jednostkom nie odpuszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jak na razie wiem co chciałem:) DZIĘKI WIELKIE;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Fajne zdjęcie i z naszą czapeczką! Brawo! To się nazywa forumowicz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 No właśnie jak to jest z kołem ratunkowym ,nie czepiają się jeżeli zamiast niego mamy na pokładzie rzutkę ratunkową? Słyszałem ,że jeżeli łódka jest mała to rzutka wystarcza przy kontroli ,ale większym jednostkom nie odpuszczają. Pojęcie wielkości łódki jest b. względne. Najlepiej - jak zadzwonisz na posterunek Policji (może do Nieporętu?). Ja mam rzutkę i nie miałem jakichkolwiek problemów, a kontroli miałem już dosyć, dosyć Porównując, czysto teoretycznie, właściwości rzutki i koła, to wg mnie rzutką można rzucić dalej (z reguły do 25m linki jest przy niej) i celniej, acz nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Podpowie mi jeszcze ktoś z jakiego drzewa i jakiej długości powinienem wiosło zrobić?? Myślałem o sosnowym takim ok 2m. Czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Może być z sosny ,długość raczej powyżej 2m ,żeby sięgać dna.Zmierze swoje i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 ok dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ale pawęż i wręgi chyba nie są z sosny? dąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ale pawęż i wręgi chyba nie są z sosny? dąb? Tak ,dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Podpowie mi jeszcze ktoś z jakiego drzewa i jakiej długości powinienem wiosło zrobić?? Myślałem o sosnowym takim ok 2m. Czy to dobry pomysł? Witam. Jeśli już ktoś ma ci wykonać wiosło pychowe,to błagam nie z drzewa sosnowego <_< ,najlepszym materiałem na wiosło pychowe jest jesion, ewentualnie dąb,osobiście wole wiosło jesionowe,ponieważ jest bardziej elastyczne(sprężyste). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Podpowie mi jeszcze ktoś z jakiego drzewa i jakiej długości powinienem wiosło zrobić?? Myślałem o sosnowym takim ok 2m. Czy to dobry pomysł? Witam. Jeśli już ktoś ma ci wykonać wiosło pychowe,to błagam nie z drzewa sosnowego <_< ,najlepszym materiałem na wiosło pychowe jest jesion, ewentualnie dąb,osobiście wole wiosło jesionowe,ponieważ jest bardziej elastyczne(sprężyste). Popieram.. A co do długości, to sam sobie policz... Metr, półtora metra wody pod kilem, plus Twoja wysokość do klaty, plus długość ramion plus kąt do odepchnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Z tych obliczeń to wyjdzie ok 315cm:) i chyba dębowe będzie. Jak to dobrze ludzi popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mieszko Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 O wszystko tak się wypytuje bo postanowiłem wiosło sam zrobić... Nie będzie to proste ale myślę że dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 biosteron Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 O wszystko tak się wypytuje bo postanowiłem wiosło sam zrobić... Nie będzie to proste ale myślę że dam radę Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania z związku z wykonaniem wiosła to wal śmiało na prw,postaram się pomóc,zapodać fotki wiosła sprawdzającego się od kilkudziesięciu lat na Bugu,z dokładnymi wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artom-yacht Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Pychówki z laminatów, nowoczesną wersję produkuje firma w Warszawie, strona www.pychowki.pl są tanie i droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin k Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 WitamCzy tak wygląda tak zwana marchwianka, wymieniona wcześniej przez kolege @argrabi ?Uwazacie ze dałaby rade na Wiśle? http://moto.allegro.pl/item657482809_lodz_lodka_wioslowa_640 x130x50_cm_nowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 artom-yacht Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 To są dwie różne firmy, AR7,5 jest większa, wyższa, ma zabudowę z form laminatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 WitamCzy tak wygląda tak zwana marchwianka, wymieniona wcześniej przez kolege @argrabi ?Uwazacie ze dałaby rade na Wiśle? Producent wagi nie podał. A to jest istotne. Pływałem tymi marchwiankami (wzmocnione, dociążone)po Zegrzu i spokojnie dałyby sobie radę na Wiśle. Dużo lepsze niż plastiki używane przez nadzorców z RZGW (tych bym nie polecił). Aczkolwiek to nie jest klasyczna, drewniana pychówka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pirania74
Zna ktoś może namiary na zakłady szkutnicze na Mazowszu, które zrobią pychówkę? Jest podobno w okolicach łomianek - proszę o dokładniejsze namiary gdzie ewentualnie można by było kupić Z góry dzięki
Top użytkownicy dla tego pytania
40
29
24
21
Popularne dni
20 Kwi
20
29 Lut
20
8 Maj
19
21 Wrz
16
Top użytkownicy dla tego pytania
argrabi 40 odpowiedzi
biosteron 29 odpowiedzi
Maciejowaty 24 odpowiedzi
Gumofilc 21 odpowiedzi
Popularne dni
20 Kwi 2009
20 odpowiedzi
29 Lut 2008
20 odpowiedzi
8 Maj 2009
19 odpowiedzi
21 Wrz 2007
16 odpowiedzi
Popularne posty
gacopyrz
Dla potwierdzenia, czy z laminatowej pychówki zrobimy sobie bezpiecznie taki pomost do wędkowania na wieczornej opasce?
explorator73
Mam wrażenie, że mierzi Cię brak kompetencji uczestników forum - dziwi mnie w takim razie dlaczego narażasz się dobrowolnie na stresy. Postaraj się czasem być miły, nawet wobec osób które nie są tak ś
Bolesław
A masz jakieś fotki tego swego dzieła ? 40km na pychówce 6,5-7,5m jeszcze nie widziałem ☺
Opublikowane grafiki
376 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi