Kornel Miklas Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Witam szukam markowego sprawdzonego kija/blanku pod wędkę castingową multik -Team Daiwa Z-100HWędka pod gumę główki max 30 gram+guma do 4 cali ,moc linki 20lb,kij dobrze by dał radę podbić główkę,łowisko Wisła czasem jezioro -brodząc,ryba sandacz/przyłowy szczupak i boleń wielkość ryb około 60cm zdarzają się i dużo większe i mniejsze, jak to na rybach preferuję coś w 2/3 kawałkach,cena raczej mniej istotna,chciał bym ,by był to mocny sprawdzony zawodnik.Rozważam też coś z Japońskich gotowców jeśli ktoś miał styczność z kijem o podobnych parametrach liczę na pomoc Pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2013 przez Kornel Miklas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam, Ja standardowo czyli polecam Phenixa w tytanach, jak by co cos odbilo to zostaja inne propozycje jak Talon, Lamiglas czy nie daj boze Composite Developements, te ostatnie juz niekoniecznie na tytanach :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam, Ja standardowo czyli polecam Phenixa w tytanach, jak by co cos odbilo to zostaja inne propozycje jak Talon, Lamiglas czy nie daj boze Composite Developements, te ostatnie juz niekoniecznie na tytanach :) Autor wątku chyba bardziej jest zainteresowany konkretnym modelem blanku ,niż preferowanym przez Ciebie sposobem zbrojenia.Może jakiś konkretny model z w/w marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam, Toc tych modeli jest doslownie garstka- x-fasty Talona, 2-3 modele CD, pewnie z 1 badz 2 w Lamiglasie, cos zapewne w Phenixie i tyle.Czy ktorys bedzie jakos znaczaco lepszy od innych szczerze watpie i sugeruje po uprzednim sprawdzeniu co ma na stanie najblizsza pracownia udac sie tam i uzbroic. Zadne zachwyty w necie nie moga sie rownac do samodzielnego obmacania w pracowni. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) jak znajdziesz prostą sztukę (ja się poddałem) to TX-715, bardzo mocny, a lekki jak doleci do mnie nowy Xtreme 20lb, to napiszę czy da radę chyba, że chcesz wydać 2,3-2,5 tyś za gotowca, to w JP można coś poszukać z Daiway Steez lub kilku modeli Megabassa (ale o tych mam małą wiedzę) jak chcesz taniej, a nawet nieźle to Major Craft Beneryo lub Grafiteleader Veloce (jak ma być w 2 kawałkach) jak w jednym to MC Arrival Edytowane 22 Marca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 jak znajdziesz prostą sztukę (ja się poddałem) to TX-715, bardzo mocny, a lekki jak doleci do mnie nowy Xtreme 20lb, to napiszę czy da radę chyba, że chcesz wydać 2,3-2,5 tyś za gotowca, to w JP można coś poszukać z Daiway Steez lub kilku modeli Megabassa (ale o tych mam małą wiedzę) jak chcesz taniej, a nawet nieźle to Major Craft Beneryo lub Grafiteleader Veloce (jak ma być w 2 kawałkach) jak w jednym to MC ArrivalAle stwierdzasz po jednej sztuce,czy wiecej.Ja zbroiłem 3 , a macałem trochę więcej i nie stwierdziłem krzywizn.Fakt można mieć pecha i trafić trafić na feler w każdej z dziedzin,ale to uogulnienie daleko idące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 stwierdzam, po w sumie 4 różnych modelach, które widziałem i opinii zbrojącego, że wszystkie z tej partii takie były i nie daje gwarancji jakie będą tegoroczne, a że nowej dostawy doczekać się nie można, to się poddałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Widzę temat nie jest łatwy Nie chciał bym wbijać się w coś co nie spełni moich oczekiwać,Kij jakiś super lekki być nie musu,dobrze by był mocny nie jakiś papierowy zawodnik.Dzwoniłem trochę po pracowniach ciężko będzie gotowy kij pomacać w pracowniach. Zazwyczaj marudny nie jestem i jakieś drobne niuanse w stylu ,omotka inny kolor lub korek zamiast piany mi nie przeszkadzają,ale ważne by kij /Blank nie był masowym chrustem,chcę zainwestować w coś dobrego i nie zmieniać przez najbliższe parę ładnych lat.Znalazłem Polskie blanki Blaas ale to chyba świeży towar i nie wiem jak do nich się ustosunkować.Najchętniej to ogarnął bym jakiś sprawdzony japoński kij który można szybko nabyć.Bo z terminowością u Rodbuilderów to różnie bywa,kij potrzebny mina Szwecję na koniec kwietnia,potem tylko Wisła,i jeziora. Znacie coś poza Daiwą i Megabassem w co można by śmiało zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Praktycznie każda wyższa marka JDM (Ever Green, Megabass, część Daiwy, Nories) to TOP, ale ifo raczej kiepskie i możliwość pomacania praktycznie żadna. Ja wybrałem na razie blanki St.Croix Xtreme, ale mocno rozważam dokupienie Daiwa Steez Flanker lub Harrier (16-30lb, ale podobno czuje już od 10g do 30g) Flanker: Najpierw Flanker (kiedy mówi coś w stylu FRANKAR) i potem Harrier http://www.youtube.com/watch?v=7sczK6IRrAA all.daiwa21.com/fishing/item/rod/bass_rd/steez_bt/index.html nie kupiłem jeszcze tylko ze względu dość oczywistego - brak możliwości pomacania w EU - oba w tej chwili to 2300zł z przesyłką (bez cła i vat) jeśli chodzi o niższe marki jak Major Craft to kilka osób ma, np @Rolen Edytowane 23 Marca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 To wszystko modele 2 cz tak? no te minimum 230cm max 240 niech będzie.Japońskie kije widziałem kiedyś Ever greena bardzo pozytywnie się prezentowały ,tylko te 2 kawałki mi potrzeba.pozostaje poszukać w sieci u Japończyków bo chyba mają większy wybór niż nasze rodzime zasoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) No niestety, z wyższej półki to praktycznie wszystko w jednym kawałku w dwóch to to co pisałem wcześniej, półka znacznie niższa, ale przyzwoicie wykonane, lekkie i zbrojone w Tytanach (całość lub górny skład) - za to przesyłka 3 razy tańsza Edytowane 23 Marca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi