Maynard Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Kuba, musisz mocniej przyświecić telefonem, to i węzeł będzie mocniejszy Wiązałem również podwójny uni na broxx'ie do leadera z FC i do żyłki, nic mi nie cięło.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 To mi zawsze 8kilowy ciął żyłkę, choćbym nie wiem jak cudował, żyłka nawet o teoretycznie większej wytrzymałości pękała na węźle, choc np z 20lb P-line nie było tego problemu.Stąd wymyśliłem myk z tym węzłem, daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Mi dawało radę nawet z relatywnie słabą żyłką do 8kg plecionki, więc chyba chodzi o brak światła przy wiązaniu end OT.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Może, może to to psuje efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Pitt świetna strona a co sądzisz o tym : http://www.animatedknots.com/albright/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com wydaje sie prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 wole ten wczesniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Abright trzeba dobrze sprawdzić bo lubi ciąć niektóre linki, niestety częściej tnie, niż nie. Za najlepszy wciąż uważam ten: http://www.jigsdirect.com/eMerchantPro/pc/fishing_knots.asp Zapalniczkę można odpuścić. Edytowane 26 Marca 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Albright sprawdza sie przy grubszym fluo -60lb w gore. Slim beauty moze troszke bardziej skomplikowany ale cholernie mocny. Do wiazania fluo i plecionki tej samej srednicy robote robi uni knot. -te wszystkie sugestie sprawdzaja sie w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 wole ten wczesniejszy Zrobiłem sobie PDFa na telefon jak by mi sie coś popie... zobaczymy co wyjdzie z tego mojego wiązania , jeszcze tylko jedno pytanie ktora z tych linek robi za FC a ktora za plecionke ? wydaje mi sie ze niebieska to plecionka bo mniej sztywna i latwiej owijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 czerwona, to linka przyponowa, niebieska, to linka glowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Dzięki pitt , teraz tylko pogoda by się przydała żeby przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jest jeszcze taka plątanina, może nie najłatwiejszy ale trzyma jak z piekłahttp://www.youtube.com/watch?v=1VzdNPIelFY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi