qmichalq Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Witam, woblerki robię od kilku miesięcy materiał to lipa. Po kilkudziesięciu zmarnowanych korpusach udało się odpowiednio wyważyć i dopasować stery. Praca drobna lusterkująca (lusterkują ładnie w opadzie), nie wyskakują z wody w szybkim nurcie. Holograficzne ładnie odbijają światło pod wodą. Waga od 12 do 14 gram długość 6cm. Poniżej kilka fotek i animacji aby pokazać efekt z folia holograficzną. Wizualnie jeszcze sporo można poprawić ale moim zdaniem najważniejsza jest praca i ta mi odpowiada (testowane nad Wisłą). Jak będą lepsze warunki pogodowe postaram się zrobić filmiki pod wodą i nad wodą. Edytowane 12 Lutego 2014 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Kilka z nich trafia w moje gusta Fajna robota oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 No woblery ciekawe nie które bym widział u siebie dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Czwarty od góry jest super. Podoba mi się najbardziej. Ale najważniejsze żeby się rybom podobały;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Prace mają coś pomiędzy spiritem 7 a raptorkiem Tommy-ego u mnie to się najlepiej sprawdza, mam nadzieje że w maju będę mógł wstawić fotki z rybkami Edytowane 22 Marca 2013 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Woblery bardzo fajne,ale opis: " Holograficzne ładnie odbijają światło pod wodą, efekt podobny do błysku jaki daje różanka grzebiąca w mule." Mistrzostwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Woblery bardzo fajne,ale opis: " Holograficzne ładnie odbijają światło pod wodą, efekt podobny do błysku jaki daje różanka grzebiąca w mule." Mistrzostwo! Nie wymagaj wiele od prostego informatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Fajno ci to idzie gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Nowe wzorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Złoty,złoty -tylko złoty!!! Na środek lata.Ładnie-lubisz brokat co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) No, ładne, ładne. Gratuluję. Bardzo fajna animacja. Teraz przydałby się jeszcze filmik z pracą tych cukierasów Edytowane 24 Marca 2013 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Bardzo ładne.Będzie z Ciebie coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No, ładne, ładne. Gratuluję. Bardzo fajna animacja. Teraz przydałby się jeszcze filmik z pracą tych cukierasów Filmik będzie niedługo jak będzie troszkę cieplej, nagram pod wodą może uda się pokazać przy dobrym świetle jak lusterkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Bardzo ładne.Będzie z Ciebie coś dobrego Dzięki, to przez Ciebie zacząłem coś dłubać po nabyciu pierwszego raptorka zaraziłem sie chyba eheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Złoty,złoty -tylko złoty!!! Na środek lata.Ładnie-lubisz brokat co?Bawiłem się z łuską odciskaną ale u mnie Wisła nie za czysta i myślę że te będą bardziej widoczne, raptorki i spirity obsypywane brokatem łowiły to może na swoje też coś złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No, Tomo powinien dostać Nobla za genialną wręcz prostotę konstrukcji połączoną ze skutecznością Dzięki, to przez Ciebie zacząłem coś dłubać po nabyciu pierwszego raptorka zaraziłem sie chyba eheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 U nas jeszcze gorszy kolorek ma czasami.Jednak przychodzi czas latem ,kiedy biorą na wszelkie odcienie złota,żółtego itp.Mówię oczywiście o Bolesławach ,sam nie wiem dlaczego,ale tak jest.Po za tym dzikim okresem jakim jest środek lata ,używam i nie tylko ja designu jak najbardziej zbliżonego do naturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 No, Tomo powinien dostać Nobla za genialną wręcz prostotę konstrukcji połączoną ze skutecznością Żałuje że tak późno je znalazłem, udało mi się nabyć kilka pod koniec sierpnia zaszłego roku i czekam tylko do maja, a łowność super na koniec sezonu złapałem więcej boleni jak w całym poprzednim, nie wspominając o kilku sandaczach i szczupakach przy ekspresowym prowadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 U nas jeszcze gorszy kolorek ma czasami.Jednak przychodzi czas latem ,kiedy biorą na wszelkie odcienie złota,żółtego itp.Mówię oczywiście o Bolesławach ,sam nie wiem dlaczego,ale tak jest.Po za tym dzikim okresem jakim jest środek lata ,używam i nie tylko ja designu jak najbardziej zbliżonego do naturalnego.Dobrze wiedzieć nie łapałem jeszcze na takie kolorki boleni, porobie woblerki w różnych kolorach i brokatowe i bez brokatu bardziej naturalne, a od maja będzie co testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Pokombinuj z wielkością też i rodzajami pracy.Wtedy powoli podczas łowienia ,będziesz łapał obraz tego ,co jeszcze Ci potrzeba .Sytuacja może się zmienić w momencie,a jeżeli masz co zmienić u siebie,to możesz się do gustów dopasować-tego dnia.Trzeba kombinować ,ale to chyba jest najlepsze w tym wszystkim -co nazywamy wędkowaniem.Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Pokombinuj z wielkością też i rodzajami pracy.Wtedy powoli podczas łowienia ,będziesz łapał obraz tego ,co jeszcze Ci potrzeba .Sytuacja może się zmienić w momencie,a jeżeli masz co zmienić u siebie,to możesz się do gustów dopasować-tego dnia.Trzeba kombinować ,ale to chyba jest najlepsze w tym wszystkim -co nazywamy wędkowaniem.Pozdrawiam Krystek.Dzięki za rady od lipca wolne to będzie co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Nie ma za co póki co.Lipiec dobry czas na kombinowanie bo żerują a niekoniecznie chcą współpracować z wędkarzami he he.Nie jest sztuką połowić jak walą we wszystko co się rusza,trzeba wtedy kombinować jak nie chcą pukać w nasze przynęty.Wtedy zmiana na wabik inaczej pracujący + zmiana prowadzenia może przynieść efekty. To tak w skrócie ,będzie czas dojrzeć do wszystkiego,tylko trzeba chcieć-pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 A ja Cię bardzo przepraszam, że to piszę, ale bez złośliwości - powinieneś się bardziej postarać przy montowaniu oczek. Przy montowaniu całych stelaży do ręcznie wykonanych woblerów mogą wystąpić trudności w dopasowaniu długości do wystruganego korpusu. Wkręcając oczka pozbywasz się tego problemu i to co mogło by ujść początkującemu dłubaczowi wkładającemu stelaż, przy wkrętkach wygląda niechlujnie i niszczy staranny efekt. Warto poświęcić kilka chwil więcej, by całość bardziej "zagrała".PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 A ja Cię bardzo przepraszam, że to piszę, ale bez złośliwości - powinieneś się bardziej postarać przy montowaniu oczek. Przy montowaniu całych stelaży do ręcznie wykonanych woblerów mogą wystąpić trudności w dopasowaniu długości do wystruganego korpusu. Wkręcając oczka pozbywasz się tego problemu i to co mogło by ujść początkującemu dłubaczowi wkładającemu stelaż, przy wkrętkach wygląda niechlujnie i niszczy staranny efekt. Warto poświęcić kilka chwil więcej, by całość bardziej "zagrała".PozdrawiamJanuszWiem wizualnie jeszcze dużo jest do poprawienia oprócz oczek nie podoba mi się też przejście foli z kalka na farbę grzbietu i brzuszka, chwilowo robione lakierami do paznokci szukam jakiegoś aerografu z kompresorem i myślę że uda się to poprawić. Odnośnie oczek wkręcane są przed ostatnim lakierowaniem, przedtem są inne oczka z wieszaczkami, zacieków z lakieru nie szlifowałem tylko odcinałem skalpelem i na to dopiero dawałem oczka ostatecznie na kropelkę i zalewane było raz lakierem. Do tego mam też problem z reakcją kalki z lakierem czasami żółknie ale to chyba wina pośpiechu bo jak pozwalam dłużej wyschnąć wobkowi przed kolejną warstwą lakieru jest lepiej. Dzięki za dobre rady kolejne będą bardziej dopracowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Pomysł z obrotową animacją ciekawy, brokatowa folia ładnie się mieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi