Skocz do zawartości

Woblery Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wizualnie jeszcze dużo jest do poprawienia oprócz oczek nie podoba mi się też przejście foli z kalka na farbę grzbietu i brzuszka, chwilowo robione lakierami do paznokci szukam jakiegoś aerografu z kompresorem i myślę że uda się to poprawić. (...)

Kompresor + aero jest niezłym rozwiązaniem. Zanim nabędziesz, erzacem może być farba w puszkach i/lub malowanie gąbkami. Efekt szybszy i chyba lepszy niż lakier do paznokci...

Powodzenia.

@qmichalq

opisz proszę po krotce (lub w szczegółach ;) ) jak uzyskujesz efekt łuski (np. fotki 6,7 i 9)

świetna robota, życzę dalszego rozwoju i satysfakcji z tego co robisz

Łuska odciskana za pomocą siateczki na owady i tuningowej do zderzaków samochodów.

Jeżeli chodzi o tą na owady odcinam kawałek na nią idzie folia samoprzylepna i dociskam palcami siateczka zostaje pod folia.

Łuska w kształcie półksiężyca to zwykłe odciskanie od siatki alu do zderzaków, po naklejeniu foli na wobka przyciskam mocniej romby z tej najmniejszej siateczki są zakończone własnie malutkim półksiężycem i tylko on się odbija.

http://allegro.pl/siatka-alu-tuningowa-25100-cm-maly-romb-i3071487268.html

http://allegro.pl/siatka-przeciw-owadom-w-kolorze-czarnym-100x100-fv-i3115937828.html

Kompresor + aero jest niezłym rozwiązaniem. Zanim nabędziesz, erzacem może być farba w puszkach i/lub malowanie gąbkami. Efekt szybszy i chyba lepszy niż lakier do paznokci...

Powodzenia.

Kompresor już zamówiony i farby pactra na początek zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieje że coś takiego http://allegro.pl/aerograf-130k-kompresor-mini-zestaw-do-malowania-i3096736089.html   do brzuszków i grzbiecików wystarczy nie chciałem na początek kupować czegoś z wyższej półki.

Łuska odciskana za pomocą siateczki na owady i tuningowej do zderzaków samochodów.

Jeżeli chodzi o tą na owady odcinam kawałek na nią idzie folia samoprzylepna i dociskam palcami siateczka zostaje pod folia.

Łuska w kształcie półksiężyca to zwykłe odciskanie od siatki alu do zderzaków, po naklejeniu foli na wobka przyciskam mocniej romby z tej najmniejszej siateczki są zakończone własnie malutkim półksiężycem i tylko on się odbija.

dzięki za podane informacje

- czekamy na kolejne Twoje rękodzieła  ;) 

• 1 miesiąc temu...

Ładnie otworzyłeś sezon. Widać, że wobki skuteczne  ;) Mam pytanie. Jaki wymiar oczka w siatce aluminiowej stosowałeś do wyciskania łuski na swoich wobkach ? Pozdrawiam.

Używałem takiej siateczki Siatka cięto ciągniona CZARNA oczko 4x2,5mm gr.0,5

• 1 miesiąc temu...