raf7 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Witam wszystkich.Zbieramy podpisy pod petycją w sprawie wstrzymania prac melioracyjnych na rzece Bóbr w miejscowości Wojanów.Wszyscy chętnych do złożenia podpisu zapraszam tutaj:http://www.petycje.pl/petycja/9458/petycja_w_sprawie_wstrzymania_prac_melioracyjnych_na_rzece_bobr..html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxtip Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 ... bobry w rzece są pod ochroną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Poszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Podpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tony Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 podpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Panowie. Podpisujcie tam. Nie tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Tak też uczyniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stoner Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Brawo. Podpisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Podpisałem. Od siebie dodam, że byłem w okolicy niedawno...A nie wiedziałem o planowanych pracach regulacyjnych. Zastałem wystrzyżone brzegi do najmniejszego krzaczka..Serce się kraje... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Erin Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Fajna petycja. Szkoda, że powstała gdy już drzewa powycinane i aby patrzeć dno rzeki wyrównane będzie. Zanim gdziekolwiek ta petycja dotrze będzie po sprawie. No cóż, w czasie tak długiej zimy sen zimowy trwa w najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawelHERP Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raf7 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Fajna petycja. Szkoda, że powstała gdy już drzewa powycinane i aby patrzeć dno rzeki wyrównane będzie. Zanim gdziekolwiek ta petycja dotrze będzie po sprawie. No cóż, w czasie tak długiej zimy sen zimowy trwa w najlepsze. Informację o planowanych pracach nasze koło (Grodzkie Jelenia Góra) otrzymało 4 marca tego roku - natomiast Pozwolenie Wodnoprawne dotyczące tej inwestycji pozwalało na rozpoczęcie prac 8 marca. Także jak widzisz Kolego czasu na działanie nie mieliśmy za wiele - a ten zarozumiały sarkazm w postaci uwagi, że przespaliśmy zimę jest po prostu nie na miejscu! A ta petycja do tylko drobna część całości działań jakie prowadzimy w tym temacie i chcieliśmy, aby jej treść była możliwie prosta i zrozumiała. Natomiast pisma zawierające bardzo szczegółowe informacje i odniesienia do wszelkich możliwych dokumentów, w tym Ramowej Dyrektywy Wodnej, po konsultacjach z prawnikami trafiły już wcześniej do odpowiednich adresatów. Prezes Koła PZW "Grodzkie" w Jeleniej GórzeRafał Kubicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Erin Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Panie Prezesie czy jest Pan świadomy faktu, że zanim "fryzjerzy" wzięli się za wojanowicki odcinek Bobru to wycieli w pień odcinek od Kamiennej Góry do Marciszowa ?? To ładne kilka kilometrów. Rozsądnie byłoby sprawdzić czy nie będą mieli ochoty zejść niżej. Co z resztą jak widać uczynili. Odcinek Od Kamiennej do Marciszowa poległ już chyba jesienią. Skoro ja jako mieszkaniec Legnicy o tym wiedziałem, to tym bardziej powinien wiedzieć ktoś z Jeleniej Góry. Czy w takim razie napiszecie jeszcze petycje w sprawie Bobru płynącego ponizej Kamiennej Góry ? Można jeszcze zadać pytanie.... Dlaczego nic nie zrobiono już przy poprzednich wycinkach ? Przecież to również Bóbr w Okręgu Jelenia Góra ?? Edytowane 23 Marca 2013 przez Erin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raf7 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Panie Prezesie czy jest Pan świadomy faktu, że zanim "fryzjerzy" wzięli się za wojanowicki odcinek Bobru to wycieli w pień odcinek od Kamiennej Góry do Marciszowa ?? To ładne kilka kilometrów. Rozsądnie byłoby sprawdzić czy nie będą mieli ochoty zejść niżej. Co z resztą jak widać uczynili. Odcinek Od Kamiennej do Marciszowa poległ już chyba jesienią. Skoro ja jako mieszkaniec Legnicy o tym wiedziałem, to tym bardziej powinien wiedzieć ktoś z Jeleniej Góry. Czy w takim razie napiszecie jeszcze petycje w sprawie Bobru płynącego ponizej Kamiennej Góry ? Można jeszcze zadać pytanie.... Dlaczego nic nie zrobiono już przy poprzednich wycinkach ? Przecież to również Bóbr w Okręgu Jelenia Góra ?? Oczywiście, że wiedzieliśmy i widzieliśmy, co zostało zrobione na Bobrze poniżej Kamiennej Góry (zresztą nie tylko na Bobrze, bo i na jego dopływach w tej okolicy m.in. na Lesku i Zadrnej). A to, że mają zamiar zejść niżej też oczywiście wiedzieliśmy wcześniej, ale dopóki nie ma konkretnych decyzji, nie bardzo jest jak się im przeciwstawiać, bo nie do końca wiadomo z kim i z czym walczyć. Natomiast to, że tamta część Bobru, to również Okręg Jelenia Góra jest sprawą oczywistą i należy się spytać koła, które opiekuje się tamtym odcinkiem Bobru i Okręgu Jelenia Góra dlaczego nic nie zrobili w tej sprawie. Ten odcinek (który aktualnie ma zostać zdewastowany) znajduje się pod naszą opieką i staramy się w miarę możliwości dobrze wypełniać rolę gospodarza i opiekuna wody. PozdrawiamRafał Kubicki Edytowane 23 Marca 2013 przez raf7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Erin Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 No cóż. W sumie nigdy nie zagłębiałem się w prawne aspekty związane z naszym hobby.Dziwnym jest dla mnie, że należy czekać na dewastację rzeki by następnie zacząć cokolwiek robić. Choć są przykłady w naszym kraju, że robi się coś "przed" niż "w trakcie". Waszemu klubowi mogę tylko życzyć szczęścia w walce. Wiele szczęścia. Zwłaszcza, że Waszego okręgu nie można postawić jako wzór do naśladowania w kwestii gospodarowania wodami. Mojego z reszta również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raf7 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Zwłaszcza, że Waszego okręgu nie można postawić jako wzór do naśladowania w kwestii gospodarowania wodami. Mojego z reszta również. Szkoda, że te dwa ostatnie zdania to niestety norma w "naszym" związku. Okręgi mają gdzieś wodę, ryby, nas wędkarzy etc. - byle tylko nie zadrzeć z RZGW, bo jeszcze nie daj boże dzierżawy nie dadzą ! PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sirval Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Podpisana....Tam miałem pierwsze swoje pstrągi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ricci Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Podpisane! Oby się udało...klimatyczne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arielos24 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Podpisane- szkoda że Polscy pseudo inteligenci muszą mieć wszystko wyrównane i wybetonowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
raf7
Witam wszystkich.
Zbieramy podpisy pod petycją w sprawie wstrzymania prac melioracyjnych na rzece Bóbr w miejscowości Wojanów.
Wszyscy chętnych do złożenia podpisu zapraszam tutaj:
http://www.petycje.pl/petycja/9458/petycja_w_sprawie_wstrzymania_prac_melioracyjnych_na_rzece_bobr..html
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi