Skocz do zawartości

SUMY 2013

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy krok terapii to bezrobocie. Nie da się kurna łowić sumów i pracować. Kiedyś tak robiłem. Do 18 w robocie. Do domu. zmiana auta na takie z pontonem na dachu. 2 godz i na wodzie. Na kosie stałem do 00 czy 1.00 i do domu. Spałem na wszystkich CPNach i nad ranem do roboty. Weekendy jak się dało to dniówki. Rok później miałem szczęście być bezrobotnym. Zycie jak szlachcic. Jakaś fucha i na wąsy. Powrót, fucha i na wąsy. Jak mam zarabiać jakieś okruchy, to wolę spijać śmietankę w tym co kocham. I w piątek zwalniam się w pizdu ... :ph34r:  :ph34r: :ph34r:  :ph34r:  

• Like 4

a kawalerskie to gdzie...???!!!o teraz to nie odpuszczę... :D no to nie wiem czy Ci gratulować czy czy razem z Tobą rozpaczać :lol: :lol: :lol: witaj w gronie "udupionych" (za jakiś czas) :unsure:

Edytowane przez krystiano1981r

Kawalerskie miało być na Wiślanej wyspie ale po przemyśleniu możliwych strat w ludziach i fantazji ludzi nietrzeźwych pozostaje impreza pod dębem nad moim zalewem, gdzie spędziłem połowę wędkarskiego życia. Sorry za offtop wracamy do sumów. Tak więc rozpoczęcie będzie ciężkie ze względu na .... powódź.... :( A niedawno na urodzinki dostałem 5nowych kosiorów sumowych i tak chciałem je wypróbować...

Edytowane przez rózgaś

Koledzy - proszę nie straszyć Krzyśka z tym małżeńskim problemem 90% wędkarzy B) ,- jak potrafi chłopak rzucić robotę dla pasji to i babę będzie potrafił dla niej pogonić :lol: może z kielczankami idzie trochę trudniej jak z innymi, ale się także da,- no przynajmniej mnie się udało :lol:  :lol:  :lol:  :lol: wiec się da B)

A poza tym może właśnie trafił na tę z pozostałych 10% ????? !!!!! Czego serdecznie życzę i za co trzymam kciuki!!!!

Wracając do sumów ,- tu widzę także pewną analogię:

- 90% tylko o nich i o ich łowieniu gada - identyczne jak narzekanie na te złe kobiety, które to nie dały się poskromić i wręcz przeciwnie poskromiły narzekacza czyli typ papierowy tygrys

- w tych 90% około połowy próbuje się jakoś uwolnić lub przynajmniej stworzyć pozory wolność, wiec kompletuje sprzęt i zastanawia się jak sandaczówką je połowic, no od bidy trociówką .... to ten sam model oświeconego pieniędzmi romantycznego wojownika który za pomocą znanych trików w postaci wizyta u mamusi, niedziela w galerii, wczasy w Egipcie, nowa kiecka i generalnie wszystko to co nosi prawdziwą nazwę przekupstwo dla wyższego celu... ale na końcu grzecznie pyta czy może na rybki? 

- na końcu te skromne 10%, które łapie faktycznie za prawdziwy miecz teutoński (niezależnie ile razy w roku) i wie że jak nadchodzi czas króla to reszta musi iść do budy...i mogą sobie sandacze gryźć, jazie i bolenie latać na wysokości lamperii a pstrągi wyszarpywać muchy nawet prosto z zamkniętego pudełka, za dwa miesiące się jak gorączka spadnie a za trzy jak będzie prawie po zawodach z chęcią popatrzy na inne wspaniale żerujące jesienią gatunki, podobnie z babami jak po dwóch czy trzech miesiącach powiesz swojej gwieździe,- wytrzymałaś to teraz jedziemy na tydzień położyć tyłek na ciepłym piachu z dala od wędek, kolegów, telefonów itd,- tylko my, tylko Ty,- to i pasja nie ucierpi i związek także...

Reszta to patologia, zarówno pasji jak i związków D&M,- o M&M i D&D wiem niewiele po nie mam takich doświadczeń ;) 

O patologi wędkarstwa także nie wiele wiem, bo jestem tylko ok 100 razy w roku nad wodą....

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 9

Pierwszy krok terapii to bezrobocie. Nie da się kurna łowić sumów i pracować. Kiedyś tak robiłem. Do 18 w robocie. Do domu. zmiana auta na takie z pontonem na dachu. 2 godz i na wodzie. Na kosie stałem do 00 czy 1.00 i do domu. Spałem na wszystkich CPNach i nad ranem do roboty. Weekendy jak się dało to dniówki. Rok później miałem szczęście być bezrobotnym. Zycie jak szlachcic. Jakaś fucha i na wąsy. Powrót, fucha i na wąsy. Jak mam zarabiać jakieś okruchy, to wolę spijać śmietankę w tym co kocham. I w piątek zwalniam się w pizdu ...

:lol:  :lol:  :lol:  @rózgaś mowę mi odjęło, przeczytałem to w pracy i rechoczemy wszyscy ze śmiechu - brawo !

Pozwolę sobie zacytować :

"Bóg dał nam Paryż, Wenecje i zegary art. deco. Dał nam poziomki, zamglone

świty za oknem kawiarni, dał nam Tomasza Manna oraz Prousta, a także

wrzosowiska Irlandii oraz wymyślił bilard i nastolatki i tysiąc innych

rzeczy takich jak wodospady, "Boską Komedie", fajki, wiersze Rilkego,

ulice wysadzane platanami na południu, amerykańskie samochody z lat

czterdziestych, pióra Mont Blanc, przewodnik po Grenadzie oraz cognac,

gin i whisky, tequille i bordeaux... Dał nam spojrzenia przebudzonych

dzieci, entuzjazm psich ogonów witających nas za każdym razem tak samo

wiernie, pokazał nam Wielki Kanion i wschody słonca, nauczył wąchać

kwiaty i kobiety... a to wszystko nie po to przecież, żebym siedział w

pracy po 12 godzin jak jakiś za przeproszeniem chuj!"

więc idę powiedzieć managerowi że jutro nie będzie mnie w pracy bo w dooopie mam i jadę na ryby  :)  (niestety sumów w okolicy brak).

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 3

I jak tu żyć :lol:  jak tu żyć :lol:  :lol:  :lol:

Taki nasz żywot  ;) 01.stycznia musowo trocie :) , potem pstrągi :)  , 01.maja bolenie :)  , obowiązkowo 01.lipca sumy :P potem sandacze póżną jesienią i tak około grudnia wreszcie człowiek odnajduje spokój ducha i mase czasu dla rodziny :lol:  :lol:  :lol:

Potem nudy :P świąteczne i znów się zaczyna :lol:  :lol:  :lol:

Dobrze że małżonka chociaż troszke mnie rozumie - czasami :lol:

Edytowane przez Karol Krause