haja1978 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam,Panowie, Wam oraz sobie, życzę udanego polowania.... i pięknego sezonu.Dodatkowo, po cichutku i już tylko sobie życzę, żeby ten wąsaty łobuz co mi w sobotę dwa tygodnie temu mocno naruszył ciągłość lakieru na omotkach sandaczowego megabassa i zwiał ochlapawszy, spróbował dziś w nocy naruszyć ciągłość lakieru na omotkach mojego Beast Mastera Sea Bass Heavy 3m 125g . Takie małe prywatne marzenie...PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szczęściarz U nas na Odrze woda powodziowa i trzeba tydzień czasu odczekać masakra.Powodzenia Nie bardzo szczęściarz :/Już przed 12:00 byłem w domu, przemoczony i w błocie po kolana.Obsługa stopnia wodnego powyżej wpadła na pomysł by spuścić więcej wody i go zrealizowała Jeszcze nigdy tak szybko się nie składałem, z woda po kostki.Jedna wędka niestety odpłynęła, ale ważne że ja żyję.Jakbym przysną na rybach to mogło by się gorzej skończyć.Wróciłem "o kiju" i bez kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Nie bardzo szczęściarz :/ Jedna wędka niestety odpłynęła, ale ważne że ja żyję.Jakbym przysną na rybach to mogło by się gorzej skończyć.Wróciłem "o kiju" i bez kija. Jednym słowem szczęście w nieszczęściu. ps czyli dwie wędki tzn jakiś gruncik? Edytowane 30 Czerwca 2013 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Wypad spontaniczny i nie tylko gruncik.Planowo miałem złapać przynętę i zrobić zasiadkę gruntową (widać cały sprzęt na zdjęciu, tylko bez fotela i namiotu) , nic nie brało więc odłożyłem bolonkę (stracona) i zacząłem czesać wodę spinningiem za wąsatym (miałem jedno walnięcie ale spudłowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Krzysiu co to za koszulka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 O z ostatnio moja ulubiona, przeróbka po pewnym zlocie z marca. Oddaje mój stosunek do pewnego właściciela pewnego forum :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 O z ostatnio moja ulubiona, przeróbka po pewnym zlocie z marca. Oddaje mój stosunek do pewnego właściciela pewnego forum :-)podobny mam stosunek do pewnego właściciela pewnego forum... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 OK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Panowie dość o pierdołach, chwalić się co połapaliście.Sukces cudzy ale humor może mi poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 G--o woda przybrała ok 40 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 witam,dzisiaj doświadczyłem mocy suma.Miała być nocka na odrze..tam gdzie normalnie parkuje było ponad 1,2 m wody Więc wybrałem się dopiero dzisiaj na jezioro X na szczupaki.Jest tam też sporo suma, ale do dzisiaj tylko słyszałem jak ciągały wędkarzy w łódkach.Łowiąc wychaczyłem twardy zaczep, kotwica w górę i ściągam się do zaczepu, który ożył.. Nie mogłem oderwać go od dna. 20 min ciągał mnie po kawałku jeziora i puścił. Aż mi się odechciało dalej łowić przez chwilę. po postu wypluł przynętę. Sprzęt okuma black rock 10-35 ,shimano cardiff 201, Pp 0,21 dał radę a tu taki klops. Ochłonąłem i kontynuowałem łowienie w tym samym miejscu w nadziei, że uderzy znowu. Wierzcie lub też nie, ale od 8,30 do 12 miałem te bydle 5 razy na wędce i ani razu nie udało mi się go oderwać nawet cm z dna. Ciągał mnie kolejno 20, 10, 15,8, i ostatni raz coś koło 5 min. I za każdym razem tak samo w pewnym momencie puszczał przynętę. Wnioskuję, że łapał w pysk i siła szczęk nie pozwalała na skuteczne zacięcie. Może mocniejszy sprzęt by pomógł.. na pewno sprawdzimy go na mocniejszym sprzęcie bo znalazłem jego melinę w dnie i chyba jej bronił skoro tyle razy zaatakował przynętę. Bynajmniej tak to sobie tłumaczę Wnioskuję tak też bo zawsze wracaliśmy w tą samą okolicę i mniej więcej wszystkie brania były w obrębie powierzchni 10x10 m. A najlepsze, że wszystkie brania były na największego dp spinera. Zakładałem gumy, wahadła, niby sumowe woblery z grzechotką i bez i nic, a na tego cudaka siadł aż 5 razy. Albo mu się tak podobał, albo go tak wkur.. Podsumowując jak myślicie ile mógł mieć ten sum? Śmiem twierdzić, że mały nie był,ale doświadczenie z sumami to tylko z filmików z youtube do dzisiaj miałem, tak więc o szacowanie wielkości się nie pokuszę.Oczywiście bakcyl sumowy jest na całego. Sprzęt szybko skompletuję i zapukam do domku wąsatego koleszki dobrze uzbrojony.Ps. ręka od trzymania wędki przy takiej zabawie odmawiała posłuszeństwa przy pisaniu tego posta. pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Następny zabrany heehehehehe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Strzelam że podhaczałeś coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehhooo Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 sum podobnie jak sandacz pilnuje gniazd, podejrzewam że trafiłeś właśnie na takiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Pierwszy nocny spinning na rzece mam za sobą, nawet całkiem fajnie, tylko nie przy tak wysokiej wodzie, i łowienie kijkiem 420 tez do średnio przyjemnych należy. Miałem około 5 brań.. jedna ryba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Fajny ślimak , takie sumki są najładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Gratki za wąsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Miro 85 gratki Ciekawe co Mój Imiennik pokaże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Miro85, fajna kijana,ale...nie lepiej podbierak zastąpic rękawiczką? Inauguracja za mną,a jej owocem było dwukrotne łapanie za szuflade:) Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davly Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Gratki Bluzer. Czy czasem nie byłeś w fishing24 przedwczoraj między 16-18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Gratki Bluzer. Czy czasem nie byłeś w fishing24 przedwczoraj między 16-18? Nieeee... w pt rozmawialismy jak robiliscie zakupy z Wojtkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) @bluzer ładny wąsik. Edytowane 2 Lipca 2013 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 bluzer super kijana graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 bluzer super kijana gratya nawet dwie Kamillo, graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Bluzer Miro85, fajna kijana,ale...nie lepiej podbierak zastąpic rękawiczką? Przy normalnym stanie wody jak najbardziej,nawet i bez rekawicy , ale w tym przypadku miałem 3 metrowy pas zalanej trawy na dość stromym spadzie wiec wolałem nie ryzykowac kąpieli... Graty za wąsacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi