Booseib Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Zacne wąsy Panowie łowicie, czekam i ja na swojego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Sum z Dzikiej Rzeki rewelka. Że on się nie spiął przy wcześniejszych podebraniach to lekki fuks :-) Tym bardziej wielkie graty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Nie oficjalny rekord polski padł wczoraj w nocy na moich wodach sumek 3,1m nie dam zdjęcia które mi wysłano na MMSa bo sum dostał w łeb przez idiotę barbarzyńcę łowcę. Gdziekowiek się pojawi powinien być bojkotowany i rugany, tyle od siebie dodam. Z żalem Tornado Edytowane 6 Lipca 2013 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 No co Ty mówisz 301cm? :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matez Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 byłby to nieoficjalny rekord Świata i okolic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 po prostu brak słów na takie poczynania.... przecież on nie zjadliwy! taka ryba,żal i tyle.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 A prywatnie można zobaczyć, bo nie wyobrażam sobie takiego zwierza z naszych polskich wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Nie 301 tylko 310cm.Zastanawiam się w jakim zacofanym kraju my żyjemy, to tak jakby na oczach tłumu zabić króla słoni w Afryce bez konsekwencji. Czas najwyższy aby w koło takich rekordów zrobić tyle zadymy, aby państwo zaczęło chronić takie okazy prawem. A najgorsze jest to że z tej wody może okazać się niezły kulinarnie. Edytowane 6 Lipca 2013 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 takie ryby to nie jest rzadkość w naszych wodach tylko nie często padają łupem wędkarzy...bodajże w 67r kiedy Odra była niemiłosiernie zatruta i padło praktycznie wszystko oprócz bakterii okazy sumów ponad trzy metrowych było widać na każdym kroku...w którejś gazecie wędkarskiej był na ten temat obszerny artykuł oraz rozmowa z wędkarzem,który był naocznym świadkiem i posiadał jakieś stare fotografie z tego okresu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 takie ryby to nie jest rzadkość w naszych wodach tylko nie często padają łupem wędkarzy...bodajże w 67r kiedy Odra była niemiłosiernie zatruta i padło praktycznie wszystko oprócz bakterii okazy sumów ponad trzy metrowych było widać na każdym kroku...w którejś gazecie wędkarskiej był na ten temat obszerny artykuł oraz rozmowa z wędkarzem,który był naocznym świadkiem i posiadał jakieś stare fotografie z tego okresu.... Też o tym czytalem gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śruba Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam,Oto mój sumek z wczoraj, 138cm, złapany na DT 20. Jak do tej mory mój największy PozdrawiamDSC00056 mniejsze.jpgCześć Mariusz, fajny sumek mówi moja żona...pozdrowienia od Ady W:) Patrz wyczaiła Cię tu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Przerażające byłby rekord a tak to jakiś idiota rozda sąsiadom górę mięsa wątpliwej jakości my chyba nie dożyjemy czasów kiedy takie ryby będą prawnie chronione w naszym kraju szkoda wielka szkoda :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Postawa żenada ale pewnie miał 2+ i w ciagu kilku dniu urósł do 3+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 sum + chłop =3,1mLekko łowcę poniosło. chyba że to wjakiejs skali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Mam zdjęcie tego rzeźnika...czy 3ka z przodu to nie wiem, ale śmierdzi zżartym rekordem Polski (bo coś takiego chyba istnieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 @patu jest szansa by zobaczyć to bydlę - mam na myśli zarówno rybę, jak i łowcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Co do łowcy nic nie można mu zrobić działał zgodnie z prawem i nie tylko, bo jest takie przyzwolenie władz wędkarskich aby każdego złowionego suma ukatrupić nie bacząc na termin.Natomiast co do jego głupoty i braku jakiejkolwiek wyobraźni to już inna sprawa ale pamiętajmy że takich nad wodą jest ponad 95% łowiących mięsiarzy Woda jest za sumiona jest lament i dalej co roku zgodnie z operatem jest wpuszczana duża ilość do zbiornika w którym go w ogóle nie powinno być. Tu trzeba upatrywać zło i z tym walczyć naświetlać temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Wczoraj usłyszałem inną historię od naszego kolegi z forum który ma opinię bardzo dobrego i uczciwego łowcy.Mianowicie nad Odra poniżej Wrocławia jest banda wędkarska z Czech która stacjonuje już dłuższy okres, łowi sumy i upycha w zamrażarki, mieszkąją w dużej budzie cempingowej z agregatem prondotwórczym i łowią ku uciesze swoich odbiorców. A nasze władze powiadomione tylko się przyglądają, a co i tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 http://fishbase.org/summary/Silurus-glanis.html Ale czy w Polsce by dożył 3m? Wrzuć śmiało MMS, zaraz razem z CSI Jerkbait go dokładnie zmierzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Chciała by dusza do raju.To jest cudze zdjęcie a ja nie mam praw autorskich do publicznego rozprowadzania, tym bardziej że zrobione u łowcy w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) http://fishbase.org/summary/Silurus-glanis.html Ale czy w Polsce by dożył 3m? Wrzuć śmiało MMS, zaraz razem z CSI Jerkbait go dokładnie zmierzymy.sum jest rybą długowieczną,niektóre źródła podają,że może nawet dożyć do 80 lat...a jak wiadomo ryba rośnie przez całe swoje życie,także jest to wielce prawdopodobne...oczywiście te 80 lat życia to pewnie w najbardziej optymalnych warunkach no ale nich w Polsce przeżyje chociaż 50 lat.... :ododam,że jeśli dożyje i wcześniej nie dostanie w łeb od takiego....."kolegi " Edytowane 7 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 widziałem to zdjęcie na moje oko ma ten wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Nie widziałamNie wierzę w 300plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Widziałem. Nie ma 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 (edytowane) Widziałem również fotke niestety martwej rybki i tak jak pisze Patu niestety zżartej i jest to napewno kawał ryby.Długość rzecz względna i z fotki ciężko wywnioskować jaką naprawde miał Naganna jest natomiast postaw wędkarza ,którą trzeba piętnować Na moje oko napewno jest to rekordowa ryba a ile miał .....???? Edytowane 7 Lipca 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi